Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucienda1 já myslím, že na tohle je třeba mít sebevědomí. Nebo žaludek. Ale člověk bez hodně vysokýho ega by se takhle přece nemohl chovat. Vzít prachy, vyžadovat odporošování a přitom nabízet jen rádoby rameno na vykecání a skutek utek ![]()
@Lucienda1 Já jsem ani vlastně žádnýho chlapa nehledala, přišlo to tak nějak samo. Nechápu se, asi jsem viděla, že o mě stojí krásnej chlap, zvedlo mi to malinko sebevědomí, prostě jsem se zakoukala, ale až po uši
Jen když to teď tady všechno čtu a přemýšlím, jak se chová…fakt se asi šíleně ponižuju a jemu to dělá asi hrozně dobře. A jeho vysoké sebevědomí bych taky chtěla mít, ale kde ho vzal, absolutně nechápu.
@janine24 vysoký sebevědomí on má a už vidím i jak hraje na city, když bylo nejhůř a myslel, že mu asi nepůjčím, tak řekl, že s tím vším skoncuje, že nemá pro co žít a že jemu bude líp
A já blbá brečela a prosila, a´t to nedělá, že mu pomůžu…no jsem hloupá, když to tak po sobě čtu
Ponížit se tak kvůli chlapovi.
Anonymní je mi to moc líto, možná mě to tolik rozčílilo potože jsem byla před pár lety v podobné situaci. Nešlo o tahání peněz, ale využívání jak psychické tak sexuální to je ale jedno, jen se snažím říct že vím jaké to je - tolik milovat i když tu pravdu v hloubi srdce sama znáš…Přirovnala jsem to že se cítím jako malý králíček a on je had, který mi může jen ublížit a já né abych utekla ale čekám a doufám že si mě had alespoň všimne a zhypnotizovaně čekám až mi zase ublíží. Trvalo mi dlouho se z toho dostat, proto se snažím pomoct otevřít oči. Ale jak jsem psala pouhé otevření nestačí, musíš sebrat veškerou sílu a dokázat odolat. ![]()
@Lucienda1
Děkuju, ani nevíš, jak mi to pomáhá, sice těžko, ale přeci ty oči otevřít dokořán a že je mám sakra velký ![]()
A neříkej si že se ponižuješ ty, ale že ON ponižuje tebe! on ti dělá to zlo, ty nic špatného neděláš, jen máš málo síly se vzepřít.
@Anonymní píše:
@janine24 vysoký sebevědomí on má a už vidím i jak hraje na city, když bylo nejhůř a myslel, že mu asi nepůjčím, tak řekl, že s tím vším skoncuje, že nemá pro co žít a že jemu bude lípA já blbá brečela a prosila, a´t to nedělá, že mu pomůžu…no jsem hloupá, když to tak po sobě čtu
![]()
![]()
Ponížit se tak kvůli chlapovi.
Pěkně tě zmanipuloval!!! Tak teď jen si to pořádně uvědomit a jestli je to pro tebe důležitý, tak mu klidně i napiš co a jak. Nebo to nech být a už se k němu nehlaš. Ale nenechávej sebou takhle cvičit, NIKDO nemá právo tě ponižovat a vydírat tě!
@Lucienda1 Normálně u Tvých příspěvků brečím, za prvé mě to všechno strašně bolí a ubižuje a za druhé vím, že máš pravdu a je to tak těžký se tomu vzepřít…
@janine24 Teď je na facu, takže jsem mu napsala poslední zprávu, co a jak, je uražený a neodepisuje, takže teď je jen na něm, jak se zachová, já už se mu sama neozvu
Možná tím, jak se chová se mi aspoň oddálí sám
Vždycky jsem hrdinka, když mám nějakou podporu, pak přijde nějaká krize a já jsem z něj zase hotová a potřebuju ho…no teď jsem se zapřela, že i kdybych měla zahodit telefon se neozvu.
@Anonymní píše:
@janine24 Teď je na facu, takže jsem mu napsala poslední zprávu, co a jak, je uražený a neodepisuje, takže teď je jen na něm, jak se zachová, já už se mu sama neozvuMožná tím, jak se chová se mi aspoň oddálí sám
Vždycky jsem hrdinka, když mám nějakou podporu, pak přijde nějaká krize a já jsem z něj zase hotová a potřebuju ho…no teď jsem se zapřela, že i kdybych měla zahodit telefon se neozvu.
Ale to není podpora, to je víc než placenej servis
Za ty prachy si můžeš i lepší pomoc!
Já vím, on je to běh na dlouhou trať…ale s každým dalším ublížením se ti udělá trochu silnější krustička a budeš ho mít míň a míň ráda a bude to míň a míň bolet až najednou zjištíš, že krusta pro něj už je natolik silná že je ti to vlastně jedno, ať si dělá co chce vůl. Ty jsi silná a sebevědomá ženská a nemáš zapotřebí sebou vláčet takovéhle břemeno - ať si na to najde někoho jiného kdo se s ním bude tahat. Vidím že už první vrstvičky krusty se začínají tvořit, když tu voláš o radu a pomoc ![]()
Hehe, dej si facku a precti si poradne co tady pises
Byt tebou, tak bych triskla s telefonem o zed, zvedla hrde hlavu a sla dal bez nej. Nebo skoncis v blazinci (vim, o cem mluvim, zazila jsem to loni). Zavislost na nekom pres telefon a neustale cekani, jestli se ozve. Jeho to taky urcite nebavi, tahle tvoje zavislost, chlapy obecne takovy chovani dost desi a nejspis si te fakt drzi jen pro ty prachy (kdyz uz v tom teda neni sex, jako tenkrat u nas
).
Jen fakt vytrvej, nic mě tady neštve víc než příběhy holek, které si nechaly ubližovat, ponižovat se, tady jsme jim otevřely oči, děkovaly a nadšeně se vrhaly do lepšího života
a po čase se ukázalo, že jsou zase zpátky u toho samýho a brání ho, že je jiný, lepší, přitom s nima točí ještě hůř
Jejich volba, ale vzhledem k tý podpoře tady mi to příjde tak trochu nefér ![]()
Držím pěstě, aby jsi byla statečná, vydržela to a nevolala mu..
jak psali holky, peníze nech pro děti a pro sebe, radši si s dětma zajdi do cukrárny, nebo na výlet a dojdeš na jiné myšlenky…vím, že člověk někdy potřebuje někoho, komu se muže svěřit, když je mu smutno, ale tento chlap tě má asi jen na peníze…podivej se do zrcadla, řekni jsi…jsem šikovná ženská, mám krásné děti a tohle nemám zapotřebí…