Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56308
6.8.17 11:04
@Cuddy píše:
@Moise Presne tak. Mne take mnohem vic nez nejaka rodina patercat se socialnimi davkami vadi tito obchazeci systemu. Mozna meli/maji socialni davky 28 tis, ale to preci neni nic uchvatnyho, ty davky jsou generovany poctem lidi v rodine. U cikanu je proste problem v pomeru minimalni mzda vs. socialni davky, protoze jim se nikdy pracovat nevyplati. Nemaji vzdelani, vydelky budou podprumerne, i kdyby sla do prace matka patercat, tak jejich prijmy nebudou o nic moc vetsi nez ty pobirane davky. Mnohem vic mne toci ti s tou priznanou minimalni mzdou a dalsimi penezi bokem, i kdyz i tito lide na to za chvili dojedou, ale uplny hadr na byka je pro me prispevek na bydleni a jeho oficialni podminky cerpani. Jenze to je problem od nasich zakonodarcu.

To je velký problém, oni v podstatě nejsou schopni ani být samostatní, uživit šest děti - nebyla by toho ale schopna ani normální obyčejná rodina - otec prodavač, matka prodavačka. Průser je, že se jim pracovat prostě nevyplatí, ale to je v nastavení těch dávek - v podstatě je dostanou úplně zadarmo, nemusí proto vůbec nic udělat :?
Já se divím, že místní netočí spíš takové rodiny, které si vědomě nasází jedno dítě za druhým a pak si chodí pro pětimístné částky z našich daní a jsou v pohodě. Ale ty nejsou holt vidět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 11:07

Soc. systém v této naší zemičce je hold špatně nastaven a sepsán. To by potřebovalo překopat úplně od základů, jenže nikomu se do toho nechce, tak se bude raději pořád novelizovat a budeme pořád tam, kde jsme.

Taky bych ráda dosáhla aspoň na přídavky na děti, nu tak si o nich můžu nechat jen zdát, tak proč ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148997
6.8.17 11:16
@Tereza1986 píše:
Co bude ta Saša dělat dopoledne sama doma, až budou ve školce? :D Začátkem září očekávám články o tom, jak je náročné je bez pomoci dopravit do školky.

No tak zase v tomhle bych nebyla nesoudná. V rodině se 6 dětmi si myslím je pořád co dělat. Uklidí, uvaří, vyžehlí a poběží vyzvednout děti. To bych zase nehledala problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148997
6.8.17 11:17
@smilers píše:
Soc. systém v této naší zemičce je hold špatně nastaven a sepsán. To by potřebovalo překopat úplně od základů, jenže nikomu se do toho nechce, tak se bude raději pořád novelizovat a budeme pořád tam, kde jsme.Taky bych ráda dosáhla aspoň na přídavky na děti, nu tak si o nich můžu nechat jen zdát, tak proč ne :mrgreen:

Tak přídavky na děti snad nemá nikdo koho znám :mrgreen: nepočítám naše romské spoluobčany, ti je mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 11:21

@Anna766 no právě proto to píšu :mrgreen: ale pak se nedivím, že ručičky nenatahují jen naši romští spoluobčané, ale i našinci, tedy pokud to umějí a není jim to blbé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
6.8.17 11:23
@smilers píše:
Soc. systém v této naší zemičce je hold špatně nastaven a sepsán. To by potřebovalo překopat úplně od základů, jenže nikomu se do toho nechce, tak se bude raději pořád novelizovat a budeme pořád tam, kde jsme.Taky bych ráda dosáhla aspoň na přídavky na děti, nu tak si o nich můžu nechat jen zdát, tak proč ne :mrgreen:

z toho si nic nedělej, my jsme na ně nedosáhly nikdy. Ani s jedním platem :mrgreen: :mrgreen: Pravda, zkoušeli jsme to jen jednou a zasmáli jsme se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
6.8.17 11:25
@Anna766 píše:
No tak zase v tomhle bych nebyla nesoudná. V rodině se 6 dětmi si myslím je pořád co dělat. Uklidí, uvaří, vyžehlí a poběží vyzvednout děti. To bych zase nehledala problém.

Tady je problém úplně ve všem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 11:26

@Moise no vidíš, já se ani nezasmála, raději jsme o ně ani nežádali :mrgreen: :mrgreen:

ale tak sranda musí být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
6.8.17 11:32
@smilers píše:
@Moise no vidíš, já se ani nezasmála, raději jsme o ně ani nežádali :mrgreen: :mrgreen:ale tak sranda musí být :mrgreen:

No hele, já spíš z nevědomosti. Jako student jsem je měla až do ukončení vejšky, ale tenkrát se všem asi dávaly plošně :think: Protože oba rodiče normálně pracovali. Tak jsem si říkala, že se to asi nezměnilo. A ono jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 11:36

@Moise jj, dřív to bylo plošně, ale to už je sakra dlouho - samo nadsázka :mrgreen:

no od září čekám další článek, že otec vstupuje do svazku zaměstnaneckého :mrgreen: tak třebas na konec překvapí, ale tak to už asi moc přemejšlím zase :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
6.8.17 11:36

@smilers a jak se vůbec máte? dlouho si nepsala vedle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56308
6.8.17 11:38
@smilers píše:
@Moise jj, dřív to bylo plošně, ale to už je sakra dlouho - samo nadsázka :mrgreen:no od září čekám další článek, že otec vstupuje do svazku zaměstnaneckého :mrgreen: tak třebas na konec překvapí, ale tak to už asi moc přemejšlím zase :jazyk: ;)

Jo, to já vím, že je to dlouho :lol: :lol:
Necháme se holt překvapit, článek bude, to je jasné, ale už to asi nikoho moc nebere. Dostane se tak do blesku a jim podobným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.8.17 11:39

Na davky hmotné nouze ve skutecnosti dosahne málokdo. Zvlast dnes, kdy jsou podminky potupne, od lustrovani uctu a navstevy v domácnosti. Me se zase nelíbí ta predstava společnosti, lide si casto myslí, ze se prijde na urad, ve formularich staci zaskrtat to, co se klientovi hodí a hned mu vse priznaji. Osobně neznam ve svem okolí zadnou rodinu, ani vicedetnou, která by hmotku probírala :nevim: Od toho by se odvijelo osvobození od placeni skolkovneho atd. Plati vsichni, u nás visí slozenky veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.8.17 11:43

Pridavky byly driv plošně a socialni priplatek byl take davkou pro rodiny s nižšími prijmy, nejen s postizenym ditetem jako dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.8.17 11:49
@Anna766 píše:

Presne tak, sitva tu smecku vypravi do skolky, doma nanda dve pracky a poklidi po snidani a zas po po obede poleti pro ne. Od podzima prvne pet deti v kolektivu, neustale budou nudlit a po jednom budou na stridacku dokola furt marodit.

Ja pres leto nepracuju a deti mam jen dve a vetsi a furt je doma a kolem domu co delat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!