Placení napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1238
17.11.20 12:42
@Konnny píše:
@Andante ro je pravda, zarpven mu ale chybi trocha velkorysosti. Ale meni se to ted tim, ze on chce dite. Takze svatba, dite, spolecne penize. Pokud on to tak nevidi, ji nevidi jako partnerku pro manzelstvi.tak od toho pryc…

Tak určitě předhazování partnerovi, že ho musím živit, není v pořádku. Pokud si vyberu partnera, který už z principu nemůže být schopen se mnou držet krok, tak mu svou „finanční nadřazeností” pak nemávám před nosem jako transparentem. Na mne pán dělá dojem, že mu dělá dobře být partnerce finančně nadřazen, ale zároveň by byl rád, kdyby jí mohl být finančně nadřazen, aniž by ho to něco stálo.

Jistá velkorysost je vhodná na obou stranách. Očekávám, že můj finančně mnohem lépe situovaný partner bude dost velkorysý na to, aby po mně nepožadoval něco, co je finančně na hraně mých možností (sem spadá i „chci nás vzít v létě na dva týdny do Karibiku, dej mi 100.000 na tvou půlku dovolené.”) a zároveň já nikdy nedovolím, aby mi můj život financoval pouze on.

Já jsem vždy pro podílení se na nákladech na bydlení pokud možno rovným dílem (a v jiné diskuzi jsem to také tak uvedla), ale pod „pokud možno” nespadají i situace typu mateřská/rodičovská a pak také situace, kdy jeden z partnerů prostě není objektivně schopen vydělat tolik, aby tu svou půlku uhradil. Zas není třeba dávat 90 % svého přijmu na „svou” půlku nájmu jen proto, že můj zcela odlišně finančně situovaný partner bydlí na Karlštejně.

Na tom by se ale dva měli domluvit. A tady to na úspěšnou dohodu, alespoň tak, jak to podává zakladatelka, úplně nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
18.11.20 06:48
@pohledzdruhestrany píše:
A tvoje partnerka je Češka nebo Thajka? Ale je to krásné :srdce:
:lol: nene pravá Moravská krev
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
18.11.20 09:28
@Eoma píše:
Máte zvláštní vztah.. jen pro priklad, ze to jde i jinak.. Já mám z předešlého vztahu dceru, 10 let, přítele 1,5 roku. Jsem finančně soběstačná, mám dvojnásobnou výplatu než ty. Pritel ma tedy jeste vic nez ja.. Před pul rokem jsme se k nemu nastěhovaly.. Od té doby říká "naše peníze, náš dům, my máme, my jsme.. " automaticky jsem začala kupovat jídlo, on dal platí hypo a věci s bydlenim spojené, ale i třeba dovolenou. oba jsme ušetřili.. Já neplatim nájem, on se nemusí stravovat po hospodách, řešit nákup rohlíku, dochazejici toaletak a má vyprane košile, doma je uklizeno.. když mi peníze dojdou, bez řeči mi dokonce dá.. když se ex rozhodl, že nebude se mnou na půl platit školu, řekl, že kdyžtak bude on, že jde o dítě, me dítě.. má rád mně i ji.. chce nás tu. Je rád že jsme tu, že je tu živo a z jeho domu je domov. Nyní jsem těhotná, nebojím se co bude pak.. Už teď kdykoli cokoli potřebuju, většinu z toho zaplatí on, vitamíny, tehotenske oblečení, různá vyšetření.. a já? Já se mám šetřit, nemám se stresovat, nosím jeho dítě.. a to prý nemůže vyvážit ničím..
A mně popravdě to těhotenství nějak zmaha, 20 už mi není.. ale cítím se chtěna a milovaná.. stejně tak má dcera, a stejně tak bude i naše dítě..

S tímto příspěvkem souhlasím.
Zakladatelka sice „těží“ z toho, že bydlí u chlapa a platí jen režijní náklady, ale na druhou stranu chlap „těží“ z jejího pobytu. Ona udělá tzv. „ženské práce“. Že má dítko z předchozího vztahu, to muž věděl předem. Ona se jistě nenastěhovala a nevybalila dítě z kufru jako by nic. Takže věděl do čeho jde.
Jeho prohlášení, že je živí, se mi zdá jako honění ega a kapku nemístné. Kdyby byla zakladatelka doma a nepracovala, tak bych se tomu nedivila, ale tady je tomu jinak.
Do společného dítka bych tedy rozhodně nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 16:27

@Maria37 nemůžou bloknout účet, který není jeho…ne? Když je insolvence řádně placená. No mluvili jsme o tom párkrát, ale vždy se to vrátí do starých kolejí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9757
19.11.20 17:33
@Anonymní píše:
@Maria37 nemůžou bloknout účet, který není jeho…ne? Když je insolvence řádně placená. No mluvili jsme o tom párkrát, ale vždy se to vrátí do starých kolejí :nevim:

Pokyd je placená tak ok. Ale tyhle lidi mívají výpadky… Navíc je asi zvyklý, že to platíš ty a může lajdacit. Pokud nejste manžele a on nemá přístup k účtu, na který by posílal svoje peníze tak ne. Ale pokud by to byl společný účet nebo jste manželé tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 17:47

@Maria37 ne, nejsme maňzele… Teď vydělává dost, má jinou práci než měl, proto jsem tehdy vypomohla já, jen mě to štve, že i tak platím skoro vše já a mu zůstane tolik… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9757
19.11.20 18:10
@Anonymní píše:
@Maria37 ne, nejsme maňzele… Teď vydělává dost, má jinou práci než měl, proto jsem tehdy vypomohla já, jen mě to štve, že i tak platím skoro vše já a mu zůstane tolik… :nevim:

Tak to nedělej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 13:40

Můj manzel vydělává 4× tolik co já. Peníze máme společně, nenechává me za nic platit ale mne to vadí (teď bydlíme zvlášť, máme pauzu) když máme randička

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky