Platit a mlčet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
30.12.11 12:55
petratavali píše:
ještě jsem přemýšlela, o tom období, kdy se to zlomilo. v té době jsem byla těhu. To ale přeci není omluva jejího chování..ale že by to na to mělo vliv, jenže co s tím? Z otcovy strany k žádné změně nedošlo…ještě byla na naší svatbě a bylo vše ok, pak,pak to začalo…

Peťo nám se takhle šprajcnul nevlastní synátor už v 11 letech,jen proto že jsme mu odmítli koupit k narozkám,které má před vánocema nějakou hloupou hru na počítač za šest litrů,od té doby se s tátou nebaví,ani nás,ani naše děti nepozdraví,trvá to už tři roky a stejně platit musíme,ať je jakej je,pořád je to jeho syn

• Citovat
  • Upravit
10142
30.12.11 13:03
rozmary píše:
petratavali píše:
ještě jsem přemýšlela, o tom období, kdy se to zlomilo. v té době jsem byla těhu. To ale přeci není omluva jejího chování..ale že by to na to mělo vliv, jenže co s tím? Z otcovy strany k žádné změně nedošlo…ještě byla na naší svatbě a bylo vše ok, pak,pak to začalo…
Peťo nám se takhle šprajcnul nevlastní synátor už v 11 letech,jen proto že jsme mu odmítli koupit k narozkám,které má před vánocema nějakou hloupou hru na počítač za šest litrů,od té doby se s tátou nebaví,ani nás,ani naše děti nepozdraví,trvá to už tři roky a stejně platit musíme,ať je jakej je,pořád je to jeho syn

to je jasný, platit se musí. jen je smutný, že takový vztahy můžou být. Ale ted s tím nikdo nic neudělá. Třeba se dítka umoudří, což zřejmě jo, puberta přejde a pak si vše vyříkají. Neříkám to jen ke svému případu, ale všem tady, co jste psaly, že máte ty vztahy taky na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.1.12 04:59

Jenom koukám, jak se zazlívá i studium na VŠ dětem z předchozího vztahu, jak ušlechtilé.....
A to si jako někdo může myslet, že kvůli rozvedeným rodičům nemá jít na VŠ? Jen aby otec nemusel platit?
Já si myslím, že každá by si měla rozmyslet, jestli chce mít dítě s někým, kdo už děti má…
Já jsem ta ex, kterou nenávidí současná, a nenávidí i naše děti… Ale věděla, kolik jich má a že má povinnosti. Ted dělá psí kusy, aby se z toho její miláček vykroutil.
A děti dousám, že VŠ studovat budou, to je přece v jejich zájmu, pokud an to budou mít bunky! Ohledy brát opravdu nebudu

• Citovat
  • Upravit
2377
1.1.12 09:16
byron píše:
Jenom koukám, jak se zazlívá i studium na VŠ dětem z předchozího vztahu, jak ušlechtilé.....
A to si jako někdo může myslet, že kvůli rozvedeným rodičům nemá jít na VŠ? Jen aby otec nemusel platit?
Já si myslím, že každá by si měla rozmyslet, jestli chce mít dítě s někým, kdo už děti má…
Já jsem ta ex, kterou nenávidí současná, a nenávidí i naše děti… Ale věděla, kolik jich má a že má povinnosti. Ted dělá psí kusy, aby se z toho její miláček vykroutil.
A děti dousám, že VŠ studovat budou, to je přece v jejich zájmu, pokud an to budou mít bunky! Ohledy brát opravdu nebudu

jenze ono to je vzdy na 2 strany, spousta „studentu“ strida VS jen aby nemusela do prace, jsou to flakaci a rodice zivte me..
pri Vs jde krasne mit brigadu a vydelavat si, nespolihat jen na to co mi kdo da..
to ze ma nekde deti prece neznamena, ze on sam nebude zit dal, nebude mit pomalu ani floka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.1.12 11:20

Nejsem zastáncem sřídání VŠ, myslím řádné studium.....
Přivydělávat si může každý ano, ale to prostě neznamená, že nemá otec vyživovací povinnost.
No a zakladatelka psala, že platí 2000 což není nijak moc, co kdyby měli dceru u sebe? Platili by víc. Dva tisíce prostě nejsou moc, je ti skoro směšná částka. Samozřejmě záleží kolik otec vydělává..... Ale částka dva tisíce porstě není nic moc.
Já chápu, že chtěli mít spolu dítě - zakladatelka s manželem, ale museli počítat s tím, že nároky na dceru budou vyšší.
Jo a že si nerozumí? Tak to holt někdy chodí

• Citovat
  • Upravit
30309
1.1.12 12:04

Byron,necetlas diskuzi pozorne. Proto nebudu znovu reagovat. A mmch-ja jsem take ‚ta ex‘. . . . VSEM KRASNY NOVY ROK PLNY EMPATIE,POCHOPENI A POROZUMENI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.1.12 12:09
farska píše:
Byron,necetlas diskuzi pozorne. Proto nebudu znovu reagovat. A mmch-ja jsem take ‚ta ex‘. . . . VSEM KRASNY NOVY ROK PLNY EMPATIE,POCHOPENI A POROZUMENI

Také krásný nový rok a at se vám splní vše, co si přejete…
JJ, Byron, nešlo tak o výši, ale o chování vůči otci. ty své děti jistě proti otci nenavádíš a děti ho neodmítají, neurážejí atd…ale to je jedno, co bude, bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.1.12 12:31
byron píše:
Přivydělávat si může každý ano, ale to prostě neznamená, že nemá otec vyživovací povinnost.
No a zakladatelka psala, že platí 2000 což není nijak moc, co kdyby měli dceru u sebe? Platili by víc. Dva tisíce prostě nejsou moc, je ti skoro směšná částka. Samozřejmě záleží kolik otec vydělává..... Ale částka dva tisíce porstě není nic moc.
Já chápu, že chtěli mít spolu dítě - zakladatelka s manželem, ale museli počítat s tím, že nároky na dceru budou vyšší.
Jo a že si nerozumí? Tak to holt někdy chodí

ale to jiste jo, jen at alimenty kazdy plati, ale studuje mlady clovek predevsim pro se, svou budoucnost, takze dle meho nazoru by se na tom mel taky podilet a studovat poradne, .. proste vse se da zneuzit, co si budeme povidat a kdyz uz chci nejake penize navic treba na studia tak ocekavam ze pak bude take podle toho se chovat - sdelovat vysledky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
1.1.12 13:55
petratavali píše:
rozmary píše:
petratavali píše:
Peťo nám se takhle šprajcnul nevlastní synátor už v 11 letech,jen proto že jsme mu odmítli koupit k narozkám,které má před vánocema nějakou hloupou hru na počítač za šest litrů,od té doby se s tátou nebaví,ani nás,ani naše děti nepozdraví,trvá to už tři roky a stejně platit musíme,ať je jakej je,pořád je to jeho syn
to je jasný, platit se musí. jen je smutný, že takový vztahy můžou být. Ale ted s tím nikdo nic neudělá. Třeba se dítka umoudří, což zřejmě jo, puberta přejde a pak si vše vyříkají. Neříkám to jen ke svému případu, ale všem tady, co jste psaly, že máte ty vztahy taky na prd…

Ahoj,
napadlo mě, co vyzkoušet nějakého mediátora? Je to prostředník, který má napomoci dohodnout se dvěma nebo více stranám, aby se dohodly a nikdo neměl pocit, že musel ustoupit víc, než druzí. Stojí to nějakou korunu, ale jsou to profíci. Jen to má zádrhel, že všechny strany musí chtít se dohodnout :think: .
Držím palce, ať se dcera vzpamatuje. Moc nerada čtu o rozvrácených vztazích mezi dětmi a jejich rozvedenými rodiči. Sama jsem také rozvedená, ale naše děti jsou malé (předškoláci), tátu zbožňují a jezdí k němu rádi. Podporuji jejich vztah k němu a doufám, že bude za pár let pořád tak dobrý, jako teď.

• Citovat
  • Upravit
byron
1.1.12 14:00
beruska2× píše:
byron píše:
ale to jiste jo, jen at alimenty kazdy plati, ale studuje mlady clovek predevsim pro se, svou budoucnost, takze dle meho nazoru by se na tom mel taky podilet a studovat poradne, .. proste vse se da zneuzit, co si budeme povidat a kdyz uz chci nejake penize navic treba na studia tak ocekavam ze pak bude take podle toho se chovat - sdelovat vysledky, atd…
Tak já měla na mysli pouze řádné studium..Ano, každý studuje sám por sebe, porto mě překvapilo, že by se mohlo myslet, že jde studovat aby právě tahal z otce peníze…
  • Citovat
  • Upravit
9649
1.1.12 18:27
byron píše:
beruska2× píše:
byron píše:
ale to jiste jo, jen at alimenty kazdy plati, ale studuje mlady clovek predevsim pro se, svou budoucnost, takze dle meho nazoru by se na tom mel taky podilet a studovat poradne, .. proste vse se da zneuzit, co si budeme povidat a kdyz uz chci nejake penize navic treba na studia tak ocekavam ze pak bude take podle toho se chovat - sdelovat vysledky, atd…
Tak já měla na mysli pouze řádné studium..Ano, každý studuje sám por sebe, porto mě překvapilo, že by se mohlo myslet, že jde studovat aby právě tahal z otce peníze…

Hodne deti studuje aby z otce tahalo penize… ;) Fakt si to docti cele, ke konci diskuze uz se vlastne ani nejedna tak o vysi vyzivneho, jako o pristup matky ex k cele situaci, ke vztahu matka x otec a dite x otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
2.1.12 19:46

Holky, ještě mám jeden dotaz…když vypočítávají výživné podle výši příjmu otce, jak přesně příjem otce berou? Berou jeho výši včetně odměn, které má každý měsíc jinak nebo se to odvíjí od základu, od pevné sazby, kterou má za hodinu tedy od toho co jistě za daný měsíc má? Muž má danou sazbu za hodinu s tím, že plus k tomu příplatky za přesčasy, ty má ale každý měsíc jinak nebo je mít nemusí..:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.1.12 19:50
petratavali píše:
Holky, ještě mám jeden dotaz…když vypočítávají výživné podle výši příjmu otce, jak přesně příjem otce berou? Berou jeho výši včetně odměn, které má každý měsíc jinak nebo se to odvíjí od základu, od pevné sazby, kterou má za hodinu tedy od toho co jistě za daný měsíc má? Muž má danou sazbu za hodinu s tím, že plus k tomu příplatky za přesčasy, ty má ale každý měsíc jinak nebo je mít nemusí..:think:

co ja vim tak si od zamestnavatele vyzadaji prijmy az obdobi - ale jestli 3 nebo 6 mesicu teda si nejsem vubec jista..
takze ten jim da normalne cely prijem ze ktereho se odvadi dane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
2.1.12 20:24

Soud zažádá zaměstnavatele o výpis čisté mzdy za rok. Jsou v tom přesčasy odměny a z toho se udělá průměr na měsíc a z toho se počítají alimenty. A nevím zda jste slišeli o tabulkách té ministrině můžou se k tomu naklonit soudy. Tak je to i dobré vodítko pro vás kolik mu můžou asi vypočítat asimenty. I když má ještě další povinosti z toho asi pak něco malo odpočítávají. Plus berou v potaz i jeho majetek který je na něj napsán a taky můžou brát v potaz tebe co máš za majetek a finance. Ale to jak který soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.1.12 20:32

Při alimentech se bere v potaz majetek? To jako fakt?

Takže když má chlap třeba barák v hodnotě 10 mega - třeba z dědictví - ale plat minimální, tak mu může soud nasolit vysoké alíky????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí