Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
petratavali píše:
uspěl? spíš neuspěl ne? pokud má Tůj muž cca tolik co můj, ještě tři děti s tebou, tebe a platí výživné na dítě 5000kč…ne?
jo, už jsi to upravila, dcera by uspěla…Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:30
Ano,vypadlo mi tam _A_
Tak my jsme na tom takto - výšivné cca jako farska, vyživovací povinnosti manželův dospělý syn, já a naše dvě mimina, manželův příjem o dost nižší než ten, co tu uvádíte vy, až se vrátím do práce, můj příjem ještě nižší než manželův. Tak já se zvýšení fakt nebojím
ale vím, že zakladatelce to nepomůže.
sovicka1 píše:petratavali píše:to tak bohužel je - ono přeci jen, potřeby dětí musí být nějak chráněny a svezou se s tím lidé, jako jste vyfarska píše:manžel vydělává dvakrát tolik. a bohužel soud nezajímají naše výdaje, jen mužovi příjmy, co jsem slyšela.takže hlavně, že bude na výživné a hypotéku platit nemusíme.petratavali píše:Pokud manzel vydelava kolem 12tisic maximalne,zvyseni bych se nebala. V opacnem pripade bych bud zacala davat neco bokem,nebo v horsim pripade zacala primo posilat vic protistrane/coz je ale silne kontraproduktivni si myslim/
hmmm…tak budu čekat, co přijde, asi do té doby zešílím a nějaká domluva s nimi není možná, vztahy jsou děsný. jak tohle dopadne…![]()
![]()
Já mám hypotéku psanou na sebe a všechno na sebe. Jedině snad zařídit se nějak takto - hypotéku na tebe (což na RD určitě nepůjde), rozdělit SJM, z manžela udělat prostě nějak chudáka - jakoby![]()
hypotéka, dům je na mě. na muže je jen auto a dluhy.
farska píše:sovicka1 píše:Nepomuze. Museli by se rozvest.K rozdeleni SJM to pro soud notarsky nestaci-a soudne rozdelit SJM uz je na dlouhe vysvetlovani…petratavali píše:to tak bohužel je - ono přeci jen, potřeby dětí musí být nějak chráněny a svezou se s tím lidé, jako jste vyfarska píše:manžel vydělává dvakrát tolik. a bohužel soud nezajímají naše výdaje, jen mužovi příjmy, co jsem slyšela.takže hlavně, že bude na výživné a hypotéku platit nemusíme.petratavali píše:Pokud manzel vydelava kolem 12tisic maximalne,zvyseni bych se nebala. V opacnem pripade bych bud zacala davat neco bokem,nebo v horsim pripade zacala primo posilat vic protistrane/coz je ale silne kontraproduktivni si myslim/
hmmm…tak budu čekat, co přijde, asi do té doby zešílím a nějaká domluva s nimi není možná, vztahy jsou děsný. jak tohle dopadne…![]()
![]()
Já mám hypotéku psanou na sebe a všechno na sebe. Jedině snad zařídit se nějak takto - hypotéku na tebe (což na RD určitě nepůjde), rozdělit SJM, z manžela udělat prostě nějak chudáka - jakoby![]()
Fajn, v tom případě bych ten rozvod podstoupila, podle mě 200 tisíc nebo kolik za to určitě stojí ![]()
Nebylo by to pak pro toho chlapa lepší?
K otcovství - řekněme si upřímně, pokud tvůj muž není veden jako otec, na základě jakého titulu po něm chtějí výživné? Imho by stačilo, kdyby ve škole předložil první list rozsudku upravujícího výživné, kde by měli snad být rodiče uvedeni. Pokud nebyl zbaven rodičovských práv (což nepředpokládám), tak má na informace od školy nárok, jak uvádí i ČŠI - http://www.csicr.cz/…hu-a-chovani
Pokud by děvče do školy nechodilo, lze zpochybnit, že se řádně a soustavně připravuje na výkon budoucího povolání (kvůli čemuž se alimenty platí).
Pokud se otci výchova matky nezamlouvá, může navrhnout svěření dcery do své péče nebo střídavou péči. Což se mi teda zdá jako pustá teorie, když se holky budou bránit, tak než soud něco rozhodne, dcera bude dávno plnoletá.
Mám ale určité pochybnosti, že by se výše výživného odvíjela od toho, jak slušně či neslušně se dítě chová. Asi by se k soudu hodilo mít i připravené, zda jste ji nějak „dotovali“ mimo výživné, dokud bylo vše ok - např. nákup oblečení, dovolené, kulturní akce a tak.
Jinak mám dojem, že i na výživné vyměřené zpětně se dá domluvit (přímo při soudním stání) splátkový kalendář. Doufám. Ale soud sám o sobě to asi nenavrhne, protože by tím nadržoval jedné straně. Pokud by k soudu mělo dojít, doporučovala bych aspoň konzultaci s právníkem, nebo raději přímo právníka u soudu.
Ono je fuk,co je na koho.pro vas je podtstane,ze tu hypo platit potrebujete…A na zadne dluhy se u urcovani vyzivneho neprihlizi. jedine snad jsou u nekterych soudu pujcky a uvery na bydleni.
sovicka1 píše:farska píše:sovicka1 píše:Nepomuze. Museli by se rozvest.K rozdeleni SJM to pro soud notarsky nestaci-a soudne rozdelit SJM uz je na dlouhe vysvetlovani…petratavali píše:to tak bohužel je - ono přeci jen, potřeby dětí musí být nějak chráněny a svezou se s tím lidé, jako jste vyfarska píše:manžel vydělává dvakrát tolik. a bohužel soud nezajímají naše výdaje, jen mužovi příjmy, co jsem slyšela.takže hlavně, že bude na výživné a hypotéku platit nemusíme.petratavali píše:Pokud manzel vydelava kolem 12tisic maximalne,zvyseni bych se nebala. V opacnem pripade bych bud zacala davat neco bokem,nebo v horsim pripade zacala primo posilat vic protistrane/coz je ale silne kontraproduktivni si myslim/
![]()
Fajn, v tom případě bych ten rozvod podstoupila, podle mě 200 tisíc nebo kolik za to určitě stojí
na jedne strane . na druhe strane by mu zase UBYLA vyzivovaci povinnost,aby co?Ano-aby mohl platit vic na dceru z 1.vztahu ![]()
farska píše:
Ono je fuk,co je na koho.pro vas je podtstane,ze tu hypo platit potrebujete…A na zadne dluhy se u urcovani vyzivneho neprihlizi. jedine snad jsou u nekterych soudu pujcky a uvery na bydleni.
Já si nemyslím, že je to fuk. Protože pokud má chlap na to, aby si vzal hypotéku, pak má i na to (podle soudu), aby platil o to větší aloše.
Podle mě se s tím dá trochu šachovat - prostě alespoň ve smyslu, že mu hypotéka nemůže uškodit.
takže budeme jen čekat, co přijde, o tom, že chce jít k soudu jsme se doěděli tak, že dcerunka přišla ožralá k mužový matce a vyřvávala, že ho chce matka dát k soudu. Muž pak volal její matce, co to má znamenat, ta mu řekla, at jí neotravuje, že ho k soudu nedává. Jenže mám tušení, že tam něco kují. Tak i tak nám nezbývá nic jiného, než čekat. ale jak jsem uvedla, kdyby byla normální a byla s ní řeč, tak prosím,a le takhle, tatínek jí je dobrý jen na peníze, ale na podílení výchovy ne. to je pěkný…
![]()
a do tý doby mě zavřou v bohnicích…
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:38
farska píše:sovicka1 píše:na jedne strane . na druhe strane by mu zase UBYLA vyzivovaci povinnost,aby co?Ano-aby mohl platit vic na dceru z 1.vztahufarska píše:sovicka1 píše:Nepomuze. Museli by se rozvest.K rozdeleni SJM to pro soud notarsky nestaci-a soudne rozdelit SJM uz je na dlouhe vysvetlovani…petratavali píše:to tak bohužel je - ono přeci jen, potřeby dětí musí být nějak chráněny a svezou se s tím lidé, jako jste vyfarska píše:manžel vydělává dvakrát tolik. a bohužel soud nezajímají naše výdaje, jen mužovi příjmy, co jsem slyšela.takže hlavně, že bude na výživné a hypotéku platit nemusíme.petratavali píše:Pokud manzel vydelava kolem 12tisic maximalne,zvyseni bych se nebala. V opacnem pripade bych bud zacala davat neco bokem,nebo v horsim pripade zacala primo posilat vic protistrane/coz je ale silne kontraproduktivni si myslim/
![]()
Fajn, v tom případě bych ten rozvod podstoupila, podle mě 200 tisíc nebo kolik za to určitě stojí
ani když je na RD? ![]()
petratavali píše:
takže budeme jen čekat, co přijde, o tom, že chce jít k soudu jsme se doěděli tak, že dcerunka přišla ožralá k mužový matce a vyřvávala, že ho chce matka dát k soudu. Muž pak volal její matce, co to má znamenat, ta mu řekla, at jí neotravuje, že ho k soudu nedává. Jenže mám tušení, že tam něco kují. Tak i tak nám nezbývá nic jiného, než čekat. ale jak jsem uvedla, kdyby byla normální a byla s ní řeč, tak prosím,a le takhle, tatínek jí je dobrý jen na peníze, ale na podílení výchovy ne. to je pěkný…![]()
![]()
![]()
![]()
a kolik že jí to je let?
Čekat nemusíte, můžete navrhnout změnu péče
Nebo jim to aspoň nastínit. Pokud máte svědky a získáte informace ze školy, bylo by to i zdůvodněné.
Nejlepší obrana je útok, třeba by je to vyděsilo. Ovšem na zpětné vyměření výživného to vliv asi mít nebude.
sovicka1 píše:petratavali píše:a kolik že jí to je let?
takže budeme jen čekat, co přijde, o tom, že chce jít k soudu jsme se doěděli tak, že dcerunka přišla ožralá k mužový matce a vyřvávala, že ho chce matka dát k soudu. Muž pak volal její matce, co to má znamenat, ta mu řekla, at jí neotravuje, že ho k soudu nedává. Jenže mám tušení, že tam něco kují. Tak i tak nám nezbývá nic jiného, než čekat. ale jak jsem uvedla, kdyby byla normální a byla s ní řeč, tak prosím,a le takhle, tatínek jí je dobrý jen na peníze, ale na podílení výchovy ne. to je pěkný…![]()
![]()
![]()
![]()
ted v lednu jí bude 17 let, dělá učnák, je v druháku.
Knihomyš píše: Čekat nemusíte, můžete navrhnout změnu péčeNebo jim to aspoň nastínit. Pokud máte svědky a získáte informace ze školy, bylo by to i zdůvodněné.
Nejlepší obrana je útok, třeba by je to vyděsilo. Ovšem na zpětné vyměření výživného to vliv asi mít nebude.
Muž dnes psal matce, aby mu napsala jméno třídní učitelky a číslo, aby se mohl podívat na dceřinu docházku. Dcera mu napsala, že mu nic neřeknou, když ho neuvedla jako zákonného zástupce a proč dělá problémy, proč se stará. Trošku mi to vyděšeně znělo, kdby to pro ně nic neznamenalo, tak by mu to napsali bez keců… ![]()
Ohledně svěření do péče, bavila jsem se s paní ze sociálky a tam se taky bude poslouchat názor dcery. Dcera muže nenávidí, z jakého důvodu nevíme, zcela jistě bude proti němu. A kdo svěří dítě někomu, koho dítě nenávidí? Udělá z něho naprosto neschopného otce, s maminkou se nějak domluví. Svědky na její opilost máme, což je další otázka, budou stát při nás. Ono je to trošku s jeho rodinou tak, když něco chce on, tak na něj docela kašlou, pokud něco chtějí oni, musí se muž přetrhnout,…pujč peníze, zařid, zjisti, dojed…to je těžký, co si samy neuděláme, to nemáme. To, že takhle jeho dcera ožralá vyřvávala před mužovou mámou, že ho dají k soudu, nám řekl až mužův bratr, vlastní matka mu to neřekla! že prý myslela, že to ví
![]()
Příspěvek upraven 29.12.11 v 21:43
Rozhodně bych si všechnu tuto komunikaci mezi Tvým manželem a těma dvěma schovala pro případné použití u soudu. Hodit se může vše ![]()
petratavali píše:Knihomyš píše: Čekat nemusíte, můžete navrhnout změnu péčeMuž dnes psal matce, aby mu napsala jméno třídní učitelky a číslo, aby se mohl podívat na dceřinu docházku. Dcera mu napsala, že mu nic neřeknou, když ho neuvedla jako zákonného zástupce a proč dělá problémy, proč se stará. Trošku mi to vyděšeně znělo, kdby to pro ně nic neznamenalo, tak by mu to napsali bez keců…Nebo jim to aspoň nastínit. Pokud máte svědky a získáte informace ze školy, bylo by to i zdůvodněné.