Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@E-V-C-A 30 píše:
@arinecka jo sedím, když mám čas. Jenom jsem.se chtěla zeptat jak to mají ostatní. Pro mě tablet prostě není věc u které by mělo dítě sedět. Radši ať jde ven, zahraje si deskovou hru, výlet. Ať si s ním povídají, kouknou na nějaký super film. Asi tady pochopení nenajdu. Radši děcku názvu tablet…
Heleď, nikdo ti tu přece nepíše, že celodenní sezení u tabletu je super, na to ses ostatně ani neptala. Jen ti tu píšou, že je blbost ničit rodinný vztahy proto, že prarodiče nedodržují „tvoje“ pravidla. A s tím teda souhlasím.
Píšeš, že jsi jim napsala, že už k nim syna dávat nebudeš. K čemu si myslíš, že to povede? Leda k dalším lžím, protože prarodiče budou vynervovaný, co se ti zase nebude líbit a s čím budeš mít problém…
@E-V-C-A 30 píše:
@Svistice ať se válí u super filmu, ať se cpou popkornem, je to lepší, než tablet a cígo v hubě u nosu mého kluka.
Jenže chapej, že tohle mas z pozice exky proste minimální šanci ovlivnit.
Já bych vyčítala prarodičům jenom to co sama nedělám.. Myslím si, kdyby tam kluk nechtěl být, tak tam nejde..
já měla podobnou zkušenost, s tím kouřením, potom nějaké moje představy, o hraní atd.. Taky jsem vymýšlela, kde co.. Nakonec jsem zjistila, že kluci, jsou u prarodičů spokojeni, i když,, nic nedalějí užívají si prostě prostředí,, vyprávení, Taky unich jela pořád pohádka, ale taky sk u ní vyprávěla tak..
Asi bych jke nechala žít a nevymýšlela, co mají dělat a nedělat. Já to pochopila, až pak když děda umřel, že sjem řešila blbosti, že sedí doma, že občas oblečení bylo cítit, už kluci neměli, toho nej dědu..
Měli jsme tři.. naši se rozvedli, mámka si našla přítele, byli spolu 17 let, nevlastní a vlastně ho naši kluci měli nej víc rádi.. A taky jsem si říkala, jako u tchýně vyvonané, výlety, ale nidky ti kluci tam nejeli s takovou radosti, ani k mému tátovi, ten zase nekouřil, nebyl s nima na tabletu, ale taky se nich na nic nezeptal a jak kdyby tam nebyli…
A nezlob se, ono většinou mámy si myslí, jak někde dítě trpí a ví prd.. MOžná by ses divila..
Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:33
@E-V-C-A 30 píše:
Ahojte, už jsem fakt zoufalá. Mám syna 8 let. Jednou za 14 dní jsem ho dávala k jeho babičce a dědovi na víkend ( z otcovi strany, už s ním dlouho nejsem ). Před rokem dostal na vánoce tablet. Jak u mě, tak u nich. Nastavila jsem to tak, že může hrát pouze hodinu denně a ještěs tím, že si to musí zasloužit. Čtení, psaní. A pak si bude prostě jen hrát. Chvíli to fungovalo. No nakonec z mého syna vypadlo, že tam hraje víc než jsem svolila. Takže jsem omezila styk. Protože jediný na co myslel je tablet. Po nějaké době jsme se nějak dohodli a začal tam zase jezdit. A já blbá doufala, že se to zlepší. Tablet mu dávali ráno do oběda, u oběda mu pouštěli YouTube a nakonec ještě hrál Playstation s otcem. Když jsem na ně udeřila, tak to přiznali, ale obhajovali to tím, že s ním čtou a píšou. Je tohle sakra normální? Takže jsem jim napsala, že ho tam dávat nebudu. Že syna učí lhát, což mi také potvrdil. Prý: " neříkej to mamince". Co s tím. Absolutně mě nerespektují. Dělají si co chtějí a ničí mi kluka.
Ničí Ti kluka? Lhát ho fakt neučí. To by vypadalo jinak. Jenom vědí, že bys vyváděla, tak má o tom být zticha. Je to takové nevinné spiklenectvi.
Sama mám vzpomínky, že babička dovolovala něco, co doma ne. Patří to k hezkým vzpomínkám na prarodiče.
Předně na začátek bych se chtěla zeptat, zda jsi si s nimi sedla, a vysvětlila jim jak s situace má? Co si přeješ, jak co chceš a jak by ti to vyhovovalo? Najít nějaký kompromis? Promluvit si jako dospěli lidi?
Za druhé je většinou normální, že prarodiče bývají benevolentní. Co si pamatuju u babičky jsem mohla koukat na pohádky a na televizi víc než doma.
Každý rodič i prarodič je jiný, někdo je akční, někdo dá dítěti tablet, někdo kombinuje. Důležité je se ale domluvit.
Konec konců je tam jednou za 14 dni. A zakázat jim styk je opravdu zlý.
Ale do výchovy ti nikdo kecat nemůže. Stejně se zachovas jak ty chceš a uznas za vhodný.
Já děti lhát neučím, ale kdybych věděla, že někdo bude dělat scény, tak raky radši řeknu dětem at to neříkají.. A docela mi přijde trapné po návratu od dítěte páčit-jak dlouho si byl na talbetu, co jis jedl, kde jste byli, atd..
Proč to dělat??, Abych pak mohla nadávat. Kuk přijede natěšení, tak ho nech a třeba doma omez ten tablet pak víc.. Já to tak řešila s tím sladkým..Věděla jsem, ž babička má radost, že něco koupí, tak doma jsem sladké omezila víc den, dva, dala víc ovoce..
Já docela toho kluka lituju, protože pak musí být ve stresu, že po příjezdu na něho máma najede s otázkama ![]()
@Janasas píše:
Já bych vyčítala prarodičům jenom to co sama nedělám.. Myslím si, kdyby tam kluk nechtěl být, tak tam nejde..
já měla podobnou zkušenost, s tím kouřením, potom nějaké moje představy, o hraní atd.. Taky jsem vymýšlela, kde co.. Nakonec jsem zjistila, že kluci, jsou u prarodičů spokojeni, i když,, nic nedalějí užívají si prostě prostředí,, vyprávení, Taky unich jela pořád pohádka, ale taky sk u ní vyprávěla tak..
Asi bych jke nechala žít a nevymýšlela, co mají dělat a nedělat. Já to pochopila, až pak když děda umřel, že sjem řešila blbosti, že sedí doma, že občas oblečení bylo cítit, už kluci neměli, toho nej dědu..
Měli jsme tři.. naši se rozvedli, mámka si našla přítele, byli spolu 17 let, nevlastní a vlastně ho naši kluci měli nej víc rádi.. A taky jsem si říkala, jako u tchýně vyvonané, výlety, ale nidky ti kluci tam nejeli s takovou radosti, ani k mému tátovi, ten zase nekouřil, nebyl s nima na tabletu, ale taky se nich na nic nezeptal a jak kdyby tam nebyli…
A nezlob se, ono většinou mámy si myslí, jak někde dítě trpí a ví prd.. MOžná by ses divila..Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:33
To, že oblečení smrdí, by mi vadilo nejmíň. Ale to, že dítě dýchá karcinogenní kouř, to už teda jo. Ale nenastupovala bych na ně agresivně, prostě bych je slušně prosila.
@Bábrdl nemusí dýchat, stačí, když je chiolku v prostředí a to oblečení načichne, i tak, neznamená, že sedí a foukají mu do pusy..
Tehdy, když jsem k nim jezila i já, tak celý den jsem viděla, že si k nám nesednou a nekouří u nás, ale nechala jsem prostě oblečení v chodbě, kde se procházelo od kouření a prostě to pak doma bylo poznat, že bylo v prostředí kuřáku..
TO je stejné, jako člvoěk pozná kuřáka, i venku a nemusí vám foukat do pusy a smrdí..
ale já ho tam chci dávat, chápete to? Nechci, aby o ně přišel. Jenom bych byla ráda, aby s ním trávili čas jinak. A aby mu nekouřili pod nos. A nevím jak jim to mám vysvětlit.
@E-V-C-A 30 to víš jistě, ž sedí u sotlu a kouří u něho a nebo si to jenom myslíš
@Janasas když bych kouřila venku nenačichnou mu veškeré věci. Aktovka atd.
@Janasas píše:
@Bábrdl nemusí dýchat, stačí, když je chiolku v prostředí a to oblečení načichne, i tak, neznamená, že sedí a foukají mu do pusy..
Tehdy, když jsem k nim jezila i já, tak celý den jsem viděla, že si k nám nesednou a nekouří u nás, ale nechala jsem prostě oblečení v chodbě, kde se procházelo od kouření a prostě to pak doma bylo poznat, že bylo v prostředí kuřáku..
TO je stejné, jako člvoěk pozná kuřáka, i venku a nemusí vám foukat do pusy a smrdí..
Jasně. Taky jsem nekuřák, prostě to smrdí. ![]()
@E-V-C-A 30 ale načichne, ted jsem to psala. stačí prostředí.. tak ti načichne i když má někdo uklizeno, a le třeba je sedlák a nebo chová ve velkém, tak to prostředí,, voní jinak..
Tak co ti teda vadí, ů že smrdí, a nebo, že ti neříká, co tam dělá, a nebo že nedělají, to co chceš ty, a nebo ž je víc času na tabletu jak si předstvuješ..
Docela dost teda věcí najednou.
Když tam jsou samí, ať si tam kouří od rána do večera. Ale jak tam přijede kluk, měli by chodit ven prostě. Zajímavé je, že Když přijela jejich dcera, to se luftovalo a nikdo nekouřil a malej kluk a má to dýchat jo?
A jeje, koukám, že se na zakladatelku opět sesypala místní skvadra ve stylu „dítě (a vlastně všichni v rodině) existuje pro potěchu a zábavu prarodičů, rodiče nemají vůči prarodičům žádná práva, kromě odevzdávání dítěte dle přání babiček“ ![]()
Houbeles, o výchově rozhodují rodiče (pokud netýrají), a pokud to kdokoli jiný nedokáže respektovat, nemusí hlídat. Holt budou návštěvy pod dozorem. A učit dítě lhát rodičům je fakt přes čáru.
Kontakty bych neomezovala, ale prostě návštěvy jen pod mým dohledem. A když se mi to nebude hodit, tak smůla - měli šanci dodržovat pravidla, a kašlali na to a ještě naváděli dítě ke lhaní. Holt chování má následky, ať už ne někdo předškolák nebo babička ![]()