Prarodiče učí dítě lhát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
29.1.22 19:54
@E-V-C-A 30 píše: :zed: ale já ho tam chci dávat, chápete to? Nechci, aby o ně přišel. Jenom bych byla ráda, aby s ním trávili čas jinak. A aby mu nekouřili pod nos. A nevím jak jim to mám vysvětlit.

Pravděpodobnost, že kvůli své ex snaše změní své zvyky a dlouholeté návyky, se limitně blíží nule. Jo, možná kdyby syn řekl „babi, já sem nechci jezdit, smrdí to tady a nudím se“, tak možná, že by se v nich něco hnulo. Ale syn je tam spokojený, takže z jejich pohledu není důvod :nevim:

Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.1.22 19:54

@E-V-C-A 30 dělej jak uznáš, na můj vkus, si docela pro rodiče stíhačka..
CHápu, že tě určité věci štvou, a le taky bych si uvědomila, že klukovi je 8 let, a za chvilku si třeba bude víc rozumět s dětou a tátou, a zbytečně tímto toho kluka budeš stresovat- co zase máma, bude mít..
Promluvila bych si o kouření, tabletu, a le jako že bych vyloženě slídila, kolik času na tom byl, a co dělali, a nedělali, kde kde byli nebyli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 19:55
@Liberalissima píše:
A jeje, koukám, že se na zakladatelku opět sesypala místní skvadra ve stylu „dítě (a vlastně všichni v rodině) existuje pro potěchu a zábavu prarodičů, rodiče nemají vůči prarodičům žádná práva, kromě odevzdávání dítěte dle přání babiček“ :mrgreen:

Houbeles, o výchově rozhodují rodiče (pokud netýrají), a pokud to kdokoli jiný nedokáže respektovat, nemusí hlídat. Holt budou návštěvy pod dozorem. A učit dítě lhát rodičům je fakt přes čáru.

Kontakty bych neomezovala, ale prostě návštěvy jen pod mým dohledem. A když se mi to nebude hodit, tak smůla - měli šanci dodržovat pravidla, a kašlali na to a ještě naváděli dítě ke lhaní. Holt chování má následky, ať už ne někdo předškolák nebo babička :cert:

Dítě tam jezdí za otcem a zakladatelka neodpověděla, jetsli na základě rozsudku, nebo dohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 19:55
@Liberalissima píše:
A jeje, koukám, že se na zakladatelku opět sesypala místní skvadra ve stylu „dítě (a vlastně všichni v rodině) existuje pro potěchu a zábavu prarodičů, rodiče nemají vůči prarodičům žádná práva, kromě odevzdávání dítěte dle přání babiček“ :mrgreen:

Houbeles, o výchově rozhodují rodiče (pokud netýrají), a pokud to kdokoli jiný nedokáže respektovat, nemusí hlídat. Holt budou návštěvy pod dozorem. A učit dítě lhát rodičům je fakt přes čáru.

Kontakty bych neomezovala, ale prostě návštěvy jen pod mým dohledem. A když se mi to nebude hodit, tak smůla - měli šanci dodržovat pravidla, a kašlali na to a ještě naváděli dítě ke lhaní. Holt chování má následky, ať už ne někdo předškolák nebo babička :cert:

No vzhledem k tomu, že ona je v pozici exky, tak si navstevy „jen pod mým dozorem“ diktovat nemůže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.1.22 19:56
@Sany80s píše:
U babičky tvoje pravidla neplatí a ty nemáš žádné právo je určovat a nebo omezovat kvůli tomu styk. Nejde o porušení např. dietních pravidel(bezlepek), které ohrožují zdraví.
Lhaní je důsledek tvého přehnaného chování.

A to teda jako rodič právo má. Neexistuje žádné právo prarodičů na to, mít dítě bez dozoru a nastavovat mu výchovná pravidla. I soud dá většinou návštěvy s dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 19:57
@Liberalissima píše:
A to teda jako rodič právo má. Neexistuje žádné právo prarodičů na to, mít dítě bez dozoru a nastavovat mu výchovná pravidla. I soud dá většinou návštěvy s dohledem.

Dítě tam jezdí za otcem. Sama to i psala. Že s ním hraje playstation.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.1.22 20:01
@Anna766 píše:
Ale dítě je i otcovo a tak trochu i prarodičů. Budeš muset přihmouřit oči nad tím, že se chová u prarodičů jinak, než chceš ty. Co by mi skutečně vadilo je to kouření v místnostech je je i dítě, to bych se i pohádala.

Ne, dítě skutečně není „tak trochu i prarodičů“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 20:03

@Janasas mě zajímá jak tráví čas můj syn ;) a budu se ho ptát co dělali s dědou a babi a otcem. Protože když babička měla za úkol do školy napsat co dělali o víkendu bylo fakt smutný…tablet a hraní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.1.22 20:03
@E-V-C-A 30 píše:
@Janasas když bych kouřila venku nenačichnou mu veškeré věci. Aktovka atd.

Ale houby. Jestli je domácnost prohulená, nestačí vyvětrat. Prostě to tam smrdí furt, i kdyby v době přítomnosti dítěte kouřili venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.1.22 20:04

Zakladatelko, mě by to taky vadilo. Moje mamka to taky občas zkusila - neříkej to doma, samozřejmě se to skoro vždycky nějak proflaklo a pak ji bylo akorát trapné. Hraní neomezeně je druhá věc a myslet si, ze si u toho povidaji by bylo dost naivní. Ty děti většinou nevidí, neslyší. A kouření ani nekomentuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 20:06

@Janasas nevyslíchám ho, on mi to časem řekne sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 20:07

@Lucie142 tak je to smutné. Když si nechtějí povídat. Děda kouká na ct24, syn má tablet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 20:10
@E-V-C-A 30 píše:
@Janasas nevyslíchám ho, on mi to časem řekne sám ;)

A proč to tady řešíš s náma? Chceš si stěžovat na rodinu ex, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 20:14

@E-V-C-A 30 Ty jsi zacyklená ve svých představách a ideálech. Ale takhle to fakt nefunguje a pro okolí je to většinou dost nesnesitelné. Moje švagrová takhle často oroduje ve skole u dětí, co by učitelky podle ní měly a neměly dělat. :P

A že ve skole řekne, že strávil víkend u OC? To je max. vizitka prarodičů, ne tvoje, pokud byl ten víkend u nich.
Moje dítě melo super zážitky z aktivního víkendu a večer si smelo zahrát svůj příděl minecraftu. A hádej co v pondělí poreferovalo při onlinu na dotaz „Co jste dělali o víkendu?“ „Hrál jsem na počítači.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
29.1.22 20:24

Najednou mluvíš o kouření a přitom primárně ti šlo o tablet.

Na kluka má stejné právo jeho otec, ty nemáš co zakazovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová