Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ms.Ragdoll píše:
Jak? Bydli sama, 2-3 roky. Pokud tak moc miluje, tak to snad pochopi. Casem treba poznas jeho okoli, pratele, rodinu, ex… CHCE TO CAS.Nevim cemu nerozumis. Pises, ze deti jsou na prvnim miste, pokud to tak mas, tak nechapu, co ti na tom prijde tak strasne slozite. Ja bych ke svym detem ciziho chlapa jen tak nepustila.
@botl píše:
Proč myslím? Protože on to tak formuluje.Podívej, třeba byla opravdu tak strašná a podvedla ho s prášky. Umím si představit, že by jí to prošlo jednou.
Ale podruhé? Ona byla strašná, ušila na něj boudu a on s ní stejně pod nátlakem spal? Nebo jak došlo k druhému dítěti? To už je naprosto a pouze jeho nezodpovědnost. Ale on je tak bezcharakterní, že to svede na svoji ex.
Nevím, jak to bylo, to si můžu domýšlet..on to nesvádí, jen říká, že se tak stalo, že to nechtěl, plánoval si to asi vše jinak, ale děti miluje, a nevzdá se jich…
@Anonymní píše:
Ano..tak jsem to trochu myslela…
Nepřestěhovala bych se ted s dětmi k němu, nebo nebydlela bych u něj…
Chtěla bych mít svůj byt…ale zas…na to nemám tolik prostředků…
On právě pořád doufá v něco víc, nemá mě jen na sex…
Dokud nebudeš mít finance na vlastní bydlení, tak se ani neuprdneš.
Když opustíš manžela, tak se k němu už NEBUDEŠ moct vrátit, protože to je osobnost, co by Ti to dala tak sežrat, že bys to nemusela zvládnout.
Musí to být na jistotu.
Takže : změna zaměstnání - jdi za penězi. Nic jiného nezbývá. Rozvod bude drahý a možná z něj bude obtížné dostat pravidelně alimenty. Rozvod s psychicky nevyrovnaným člověkem je podle mně velmi těžký a může být dlouhý kvůli čekání na majetkové vyrovnání. Celou dobu musíš mít dost vlastních peněz. Jinak to nedáš.
@Icestar píše:
Aha. „Tehdy mi byl dobrej, teď už mám na lepšího, tak adios“Sorry, tohle nepodpořím, pro mě je to nemyslitelné, zrada manželství. Podle mě možná až hledáš důvody, proč ho opustit, hledáš alibi, abys mohla za partnerem B - jen mi dovol připomenout, že ani on není sezdaný a žijící s ženou, se kterou počal děti. Proč asi? Důvod to má. Až ho poznáš za tři, za pět let, až budete mít dalšího prcka nebo dva, zase budeš hledat „lepšího“?
No, tak to někdy je, že si lidi nerozumí, např. že to byl omyl, a zůstávat kvůli dětem? Když např. děti jsou přitomni hádkám, a berou tento vzor chování ze je normální?
Tento milenec taky uznává že před dětmi se nechtěl hádat, a ona to třeba dělala, to máme názory stejné…
Když je člověk v dlouhodobém vztahu, tak pak vidí spíše chyby, než plusy! Jenže je to nesmyslné. Manžel může mít 90% to co jsme od partnera očekávali ale chybí mu těch 10% co nás trápí a štvou… pak potkáme někoho, kdo má těch 10%! Jsme nadšené, že exituje chlap, který má těch vytoužených 10% ale až po čase zjistíme, že mu chybí 90%!!! Pozor na to!!! Rodina je rodina! Taková změna ovlivní více životů, než si myslíš… zvaž to… dej energii do rodiny a kašli na milence…
@Anonymní píše:
Nevím, jak to bylo, to si můžu domýšlet..on to nesvádí, jen říká, že se tak stalo, že to nechtěl, plánoval si to asi vše jinak, ale děti miluje, a nevzdá se jich…
Nechtěl, ale udělal a může za to jeho ex.
To ti opravdu přijde v pořádku? Vždyť je to absolutně varovný signál.
Můj přítel taky odešel od své partnerky. Po 18 letech. Děti neměli.
Odešel on a říká, že to byla jeho vina a jeho chyba. Ona je báječná ženská (já ji neznám) a je to jenom on, kdo to neustál.
I když se mi z duše nelíbí, že nechal svoji partnerku po 18 letech soužití, oceňuju to, že z ní nedělá žádnou šílenou potvoru.
@LaPaloma píše:
Dokud nebudeš mít finance na vlastní bydlení, tak se ani neuprdneš.Když opustíš manžela, tak se k němu už NEBUDEŠ moct vrátit, protože to je osobnost, co by Ti to dala tak sežrat, že bys to nemusela zvládnout.
Musí to být na jistotu.
Takže : změna zaměstnání - jdi za penězi. Nic jiného nezbývá. Rozvod bude drahý a možná z něj bude obtížné dostat pravidelně alimenty. Rozvod s psychicky nevyrovnaným člověkem je podle mně velmi těžký a může být dlouhý kvůli čekání na majetkové vyrovnání. Celou dobu musíš mít dost vlastních peněz. Jinak to nedáš.
Tesat do kamene tuhle praktickou radu.
@Anonymní píše:
No, tak to někdy je, že si lidi nerozumí, např. že to byl omyl, a zůstávat kvůli dětem? Když např. děti jsou přitomni hádkám, a berou tento vzor chování ze je normální?
Tento milenec taky uznává že před dětmi se nechtěl hádat, a ona to třeba dělala, to máme názory stejné…
Od toho jsou manželské poradny.
@botl píše:
Nechtěl, ale udělal a může za to jeho ex.To ti opravdu přijde v pořádku? Vždyť je to absolutně varovný signál.
Můj přítel taky odešel od své partnerky. Po 18 letech. Děti neměli.
I když se mi z duše nelíbí, že nechal svoji partnerku po 18 letech soužití, oceňuju to, že z ní nedělá žádnou šílenou potvoru.
Odešel on a říká, že to byla jeho vina a jeho chyba. Ona je báječná ženská (já ji neznám) a je to jenom on, kdo to neustál.
Ale milenec z ní nedělá žádnou šílenou potvoru…
Jen říká, že prostě v mládí ujeli a byli z toho dvě děti, nesvádí to na ni, tak když někdo bere prášky a zapomíná je brát, tak to není chyba jeho, ne? Má ji snad upomínat…miláčku, vzala sis prášek? Kdyby nebrala prášky, tak on má kondom, a je to zas o něčem jiném…
Nevím, kdyžtak mi to vyvratte…
@Anonymní píše:
Ale pochop, že ty nevíš, jaký fakt je. Víš, co ti říká: nechtěl jsem se hádat před dětmi…
Myslíš, že tvůj muž by milence řekl „jsem prudká povaha a furt na ženu řvu“? Asi sotva. ![]()
@Anonymní píše:
No, já taky ne…
Já vím…čas…a mít sílu odejít…a bydlet sama…
On by vydržel, vždyt čeká pár let..
Ale tady záleží na mě…zda je to opravdu to co chci…
Upřímně - kvůli dětem prostě nemůžeš skončit s manželem a nastěhovat se k milenci, i kdyby to byl ideál zeměkoule. Prostě ne. Musíš jít do svého a milence pak představíš pomalu, postupně.
Tak prostě buď tu sílu v sobě konečně najdeš (lepší podmínky už pro to asi mít nikdy nebudeš) nebo zůstaneš jako psychická troska s manželem
.
Anonymní s despotou.
@Anonymní píše:
Jasně že do toho nechci tahat děti, nejdřív bych si ho samozřejmě chtěla „proklepnout“…ale jak? To nejde…
Tak jestli je to kolega z práce, tak snad není problém trochu zapátrat, no ne?
Než budeš dělat nějaké závěry, musíš si být fakt jistá. Nejde přeci jen o tebe, ale i o hodně lidí kolem tebe(děti, manžel, rodiče, milenec, jeho děti).Další kapitola je pak samotný rozvod. A opravdu bacha na ty růžový brýle, může to pak hodně bolet.
Jinak se moc nenech zavléct do stylu,,nějak to už přežiju s tím svým-kvůli dětem..,, Za sebe mohu říct, že než jakási bezlásková stabilita je lepší mít partnera s kterým se opravdu milujete(pravda i to může být tak trochu sázka do loterie).Je to hlavně tvůj život a je moc krátký ho strávit čekáním na lepší zítřky, to musíš vzít do ruky sama. ![]()
@Anonymní píše:
Ale milenec z ní nedělá žádnou šílenou potvoru…
Jen říká, že prostě v mládí ujeli a byli z toho dvě děti, nesvádí to na ni, tak když někdo bere prášky a zapomíná je brát, tak to není chyba jeho, ne? Má ji snad upomínat…miláčku, vzala sis prášek? Kdyby nebrala prášky, tak on má kondom, a je to zas o něčem jiném…
Nevím, kdyžtak mi to vyvratte…
Z toho, co popisuješ, je zřejmé, že už jsi prakticky rozhodnutá.
Nemá smysl ti psát, že když chlap říká, že má dvě děti a OBĚ byly úlet, že on není žádný lump, co by odešel od dětí, ale že to prostě byl ten úlet, že to celé byla její chyba, protože nebrala prášky, jak měla, a on s ní dál souložil a nadělali si omylem ty dvě děti, že to není košér. ![]()
@Anonymní píše:
Upřímně - kvůli dětem prostě nemůžeš skončit s manželem a nastěhovat se k milenci, i kdyby to byl ideál zeměkoule. Prostě ne. Musíš jít do svého a milence pak představíš pomalu, postupně.
Tak prostě buď tu sílu v sobě konečně najdeš (lepší podmínky už pro to asi mít nikdy nebudeš) nebo zůstaneš jako psychická troska s manželem.Anonymní s despotou.
Ano, vlastní bydlení je ideální na řešení takové situace. Leckdy to pomáhá odstranit ty růžové brýle
@Bábrdl píše:
Z toho, co popisuješ, je zřejmé, že už jsi prakticky rozhodnutá.Nemá smysl ti psát, že když chlap říká, že má dvě děti a OBĚ byly úlet, že on není žádný lump, co by odešel od dětí, ale že to prostě byl ten úlet, že to celé byla její chyba, protože nebrala prášky, jak měla, a on s ní dál souložil a nadělali si omylem ty dvě děti, že to není košér.
Sorry, ale taky jsem si myslel, že moje ex není kráva. A to mám taky dvě děti..No a hádej časem…