Problém s rozhodováním manžel x milenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3977
25.5.18 06:27
@Anonymní píše:
Ahoj všem…

koho byste si vybrali?

Partner A:

Manžel, dlouholeté manželství, barák, 2 děti, hoodně zodpovědný, pečlivý - hlavně na peníze, potoky slz kvůli němu prolitých- je cholerik, nic nebere v pohodě a v klidu(ohledně maličkostí - neuklizeno, problém se psem a dírami, problém s čímkoliv v domácnosti, děti - upatlané zdi, atd…)-hned vybuchne, a dělá dusno, negativní člověk…, pak je pár dní mílius a omlouvá se…, v době manželství ( i v těhotenství) jsem cca 15 x odjela pryč, že už se nevrátím…
V poslední době z mé strany absolutně nefunkční milování s ním…až averze a odpor k jedinému polibku…(od té doby co mám partnera B)…
Netěším se na něj (ale to už delší dobu), dřív jsem se netěšila, že zas doma se mu nebude něco líbit, ted se na něj netěším, protože bych radši byla s partnerem B…

Partner B:
Kolega, známe se 4 roky, z toho 3,5 roku mě miluje, a stále na mě čeká, nikoho jiného nechce, i když jsem mu když to začalo říkala, že nemůže ode mě nic čekat, že já manžela miluju (tenkrát jsem asi milovala, už ani nevím) - došlo jen na líbání mezi námi…pak 2,5 roku nic, a pak jsem se s ním opět nějak dala dohromady, vždy se mi líbil, ale myslela jsem rozumem…a moc mě přitahuje, má i stejné názory a vize o životě, má s přítelkyní dvě děti, ale už s ní nežije, dokážu si s ním představit vše - jako bydlet, žít, milovat (což už jsme se tedy milovali, a je to ten nejuzasnejší sex…), a dokážu si představit třeba mluvit a resit problémy (což třeba s manželem neumím)…
Ale…nemá byt nebo něco jiného…má jen v pronájmu takový hodně starý byt, ale ted spíš bydlí u rodičů…což mi nevadí, a já si dokážu i představit v tom byte s ním zít…

A už ani nevím koho miluju, a jestli vůbec někoho miluju…

Když si to tak probírám v hlavě - možný rozchod s manželem a tak, tak jako první by mě bolelo samozřejmě co děti, jak by to unesly, v druhé radě mám tu domov…kdy sice dům a zahrada není moje, ale hodně jsem sem vložila..a hlavně zahrada by mě mrzela, protože jsem do ní opravdu investovala(ani ne tak penezma), jako láskou dost..a ted vidím jak to všechno roste, a plodí…, pak pes…a manžela by mi ted bylo jen líto a mnrzelo by mě zahodit tolik let…
Ale zas nechci zít do konce života v necem co nechci…i když třeba se z partnera B vyklube někdo jiný (coz nemyslím), tak je to risk…a já se tak bojím riskovat…

Asi je to zmatené, omlouvám se…
Asi mi ani neporadíte..jen jsem se chtěla vypsat, protože nikomu o svých pocitech nemůžu říct…opravdu nikomu..

Kdybych se vcítil do pozice manžela, byl bych radši, kdyby sis zvolila partnera B. Protože pokud se to provalí, tak ten pocit zrady a zklamání není vůbec příjemný. Když zjistíš, že tě podrazil člověk, kterému maximálně důvěřuješ, tak tě to psychicky zlomí. A tak by to bylo férovější, protože by věděl na čem je, a mohl se podle toho zařídit. Ono je vcelku jednoduché v dnešní době utíkat, aniž by člověk prvně nějak na vztahu zapracoval, jelikož utéct je jednodušší. To, že o manželovi píšeš samá negativa je přirozené, protože si chceš v sobě ospravedlnit svoje chování. Avšak nevěřím, že jedině on by byl ten špatný. Sám mám zkušenost s nevěrou manželky, je to již 5 let, ale vztah už prostě není to, co bylo předtím. Dokonce stále více zvažuji možnost rozvodu, protože už to prostě není ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
25.5.18 06:58
@Brumbera píše:
Lidi, co nezili s cholerickym despotou, tak nepochopi, proc vztah s manzelem vyresit nelze. Takovymi prispevky se nezabyvej.:-) Jen fakt bacha, aby to nebylo z blata do louze…Vsechno napred promysli a despotaci se pri rozvodu fakt mstej, dej si pozor, eventuelne se bez nekam poradit do bezplatne poradny…

Přesně. Co s labilem, který chvíli řve a chvíli je jak mílius.
Já bych poradila všechno si promyslet a manžela si pořádně podat. Říct mu, co mi vadí, nechat ho říct, co vadí jemu. Pak si dát čas na rozmyšlenou a pokusit se vylepšit společný život, rodinnou poradnu atd. A pokud by to nešlo, rozvedla bych se.
Ale rozhodně bych nešla k milenci. Ono to kouzlo, když spolu nebydlí, může velmi rychle zmizet, když se spolu sestěhují.
Milence bych pustila a zkusila obnovit vztah s manželem. Bude to těžká dřina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:07
@VendyKa píše:
Máš prostě aférku. Můžeš mít aférku dál, než to praskne /a ono to praskne/, můžeš aférku ukončit a vedle manžela jen žít nebo se snažit s ním obnovit váš vztah nebo můžeš ukončit manželství a jít do rizika.
Uvědom si ale, že přítele B tolik neznáš. Nežiješ s ním několik let ve společné domácnosti, nevíš, jestli mu taky nevadí upatlané zdi, co mu bude/nebude vadit na tvých dětech, když s nima bude 24h 7 dní v týdnu, jak se sneseš s ním, s dětma, co můžou vzdorovat, možná i se psem v menším bytě. Bez zahrady, bez možnosti úniku, protože už nemáš kam.
Neříkám, že každé manželství se dá zachránit. Odpíchla bych se od toho, jestli aspoň tebe manžel miluje. Pokud ano, volila bych jeho a snažila se oživit váš vztah, vzpomeň si, jaké to bylo na začátku, když jste třeba ještě neměli děti…tam jsi v podstatě teď s panem B. Jen rande a sex.

Na začátku to s manželem nebylo lepší, než ted s milencem…prostě už ze začátku tam nějaké ty hádky a nepochopení byly…, v očích milencových vidím to, co jsem u manžela nikdy neviděla…takovou lásku, že mi to nedá a koukám na něj taky tak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:11
@Bábrdl píše:
Měla by sis uvědomit, že nevidíš ty dva racionálně. jako každý zamilovaný člověk máš růžové/černé brýle.

Svého manžela vidíš těmi černými, nakonec je to někdo, kdo ti brání být s tvou láskou.
Milence vidíš růžově.

Můžeš to popírat, ale je to tak. :nevim:

Realitu bys viděla právě v tom všedním soužití.

pokud jsou problémy s mužem jen v tom, že prudí kvůli špinavým zdem, zkusila bych obnovit vztah tam.

Já právě myslím hlavou, ne srdcem (nebo vaginou, jak si někdo třeba myslí…), probírám si to v hlavě seshora dolů, zepředu dozadu…
Nemám růžové brýle, kdybych je měla, už jsem dávno od manžela pryč…
Myslím si že milenec má spíš růžové brýle, že je trochu naivní..
Já přemýšlím i o reálném životě s ním, jak by to bylo…samozřejmě že to nikdy neuvidím když si to nevyzkouším…ale myslím, že nikdo nemůže být tak prudérní jako manžel…
A o upatlané zdi jen nejde…jde i o jeho pedantnost, závistivost, ale to je na dlouho povídání…

• Citovat
  • Upravit
15436
25.5.18 07:13
@Anonymní píše:
Na začátku to s manželem nebylo lepší, než ted s milencem…prostě už ze začátku tam nějaké ty hádky a nepochopení byly…, v očích milencových vidím to, co jsem u manžela nikdy neviděla…takovou lásku, že mi to nedá a koukám na něj taky tak…

a proč máš s manželem 2 děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 07:15
@odlaska píše:
Souhlasím s @Amelie30 . Nemyslím si, že se manžel změní.. Ale přijde mi hloupost odejít od muže k jinému muži. Já bych asi odešla tak, abych mohla bydlet sama. Ujasnit si, co vlastně chci od života, od chlapa, navíc hned dětem představovat nového „tatínka“ mi taky nepřijde správné, nejdřív by se měly vyrovnat s odchodem a tím, že už spolu nebudete..
A partnera B bych si v klidu proklepla, zda opravdu za to stojí, zda se bude líbit dětem.. Do bytu jenom opravdu hoooodně prověřeného chlapa. Jestli se někdy rozvedu, tak si budu hodně rozmýšlet, koho si tam pustím a zda ho tam pustím nastálo, přesně jak píše @Amelie30 :)

Já bych taky hned neodešla k němu (vlastně skoro nemám ani kam k němu odejít..), pronajala bych si asi byt…a děti bysme si zezačátku střídali, jak by to šlo..nechtěla bych hned aby sli se mnou, když jsou na domov zvyklí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:18
@Čičorečka píše:
Pokud by si přesně takovou otázku pokládal tvůj manžel, co bys chtěla? Za A) probudil by se ze sna a uvědomil si, že rodina a ty jsi důležitá, že je potřeba na manželství zapracovat, nebo za B) nebral na vás ohledy a šel za pinďourem (alias teda “srdcem”, když si to někdo myslí)? Možná že aplikovat na sebe svoji medicínu ti pomůže v rozhodování.

Já bych byla v poslední době i radši, kdyby měl taky milenku, abych se aspoň necítila tak vinna…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:21
@Burj Chalifa píše:
dětí se bohužel zamilované matky neptají, zda chtějí náhradního otce. A třeba ty děti nechtějí.

nikdy, absolutně nikdy bych ke svým dětem nechtěla náhradního otce…to je blbost…otce mají jen jednoho..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:22
@Icestar píše:
@Burj Chalifa Tak tak… už to vidím v živých barvách: „Děti, tenhle pán mi vyhovuje v posteli a nevaděj mu (zatím) díry po psovi. Má teda dvě děti s ženskou, co už taky stihl opustit, ale bude vaším novým tátou, jo?“

to je pěkně hnusné a trapné… :zed:

• Citovat
  • Upravit
32325
25.5.18 07:24
@Anonymní píše:
nikdy, absolutně nikdy bych ke svým dětem nechtěla náhradního otce…to je blbost…otce mají jen jednoho..

blbost je to, co píšeš, protože když je vlastní otec třeba tyran a alkoholik atd, tak s ním zůstaneš jen aby děti měly vlastního otce? mám v okolí fůru rodin, co mají děti otce nevlastního a stará se líp než ten bio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 07:25
@Burj Chalifa píše:
to víš, matinka má právo na štěstí. Co je jí po vlastních dětech :(.Normálně nakopat víte kam.

tady zakladatelka..právě že matinka myslí především na děti, kdyby na ně nemyslela, tak už je tak minimálně 8 let v prčicích…
Je zajímavé, jak si některé zdejší přispěvatelky vezmou většinou jen část z toho, co kdo napíše.., jen to, co se jim hodí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:28
@jipo píše:
Kdybych se vcítil do pozice manžela, byl bych radši, kdyby sis zvolila partnera B. Protože pokud se to provalí, tak ten pocit zrady a zklamání není vůbec příjemný. Když zjistíš, že tě podrazil člověk, kterému maximálně důvěřuješ, tak tě to psychicky zlomí. A tak by to bylo férovější, protože by věděl na čem je, a mohl se podle toho zařídit. Ono je vcelku jednoduché v dnešní době utíkat, aniž by člověk prvně nějak na vztahu zapracoval, jelikož utéct je jednodušší. To, že o manželovi píšeš samá negativa je přirozené, protože si chceš v sobě ospravedlnit svoje chování. Avšak nevěřím, že jedině on by byl ten špatný. Sám mám zkušenost s nevěrou manželky, je to již 5 let, ale vztah už prostě není to, co bylo předtím. Dokonce stále více zvažuji možnost rozvodu, protože už to prostě není ono.

TO co jsem o něm napsala, je jen zlomek toho, jaký opravdu je…
Nejhorší na tom je, že samozřejmě takový není pořád, a pak najednou otočí, a je jak beránek..ale nikdy nevíš na jak dlouho…
Někdy jsem si říkala, at je porád nepříjmmný a psychouš, a aspoň bych se tak dlouho nerozhodovala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:31
@ivašot. píše:
a proč máš s manželem 2 děti?

Proč? protože jsem asi v té době měla malé sebevědomí, a myslela jsem že nikoho jiného nenajdu a byl to tak nějak přirozený vývoj našeho vztahu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 07:33
@Monchichik píše:
blbost je to, co píšeš, protože když je vlastní otec třeba tyran a alkoholik atd, tak s ním zůstaneš jen aby děti měly vlastního otce? mám v okolí fůru rodin, co mají děti otce nevlastního a stará se líp než ten bio.

Mluvila jsem o svém případě…ne o nějakým jiným extrému…

• Citovat
  • Upravit
5040
25.5.18 07:33
@Anonymní píše:
Já bych byla v poslední době i radši, kdyby měl taky milenku, abych se aspoň necítila tak vinna…

Jenže on nemá, bídák. Takovýho chlapa žádná nechce. Uteč od něj dokud je čas. Hele a proč sis s ním dělala děti, když ani na začátku to nebylo dobrý? Je to tvoje svobodný rozhodnutí, tak bys měla přijmout následky. S kým máš děti si prostě nejde za pár let rozmyslet a chtít to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí