Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
agato, z toho si nic nedelej, kazda si tu ulevujeme, ja taky..... a vzdycky mam pocit, ze nejvic
![]()
uz mas nejaky info od manzela? jak to stravil?
Už je to lepší. Během oběda totiž prakticky nemluvil
Ale už se mě ptal, kde najde normální hodnoty SPG a potvrdil si někde, že ty jeho výsledky fakt nejsou tragický, jen prostě nejsou úplně dobrý
Já jsem čekala, že bude reagovat takhle, jestli něco nebude v pořádku. Ach jo, chlap jeden..teď jen aby mi řekl, když ho to bude trápit, to on moc neumí..
agatko, od toho tady jsme ne? Prece nebudes psat o svoji sousedce ![]()
Jasne, ze tu kazdy hlavne vyklada o sobe, to je snad logicke.
Zdeni mas pravdu dva dny te uz nezabijou ![]()
Zdeni, já mám taky pocit, že vykládám nejvíc a nejsobečtěji
Teď už si aspoň většinu z vás pamatuju, ale dřív to bylo horší
Jsem na tebe zítra zvědavá, byla by to bomba, ale konečně nějaká podpora je taky bomba, ne?
jo zdeniku podle me to taky nepozna kdyz se bude teprve uhnizdovat,ta hladina bude jeste hodne mala,spis bych rekla mozna zadna,holkystejne je to naprd,ted nevim ktera psala s tou plazmou
ted si vezmi udelas si test,je neg.jdes na to a pak za tyden si udelas dalsi a je pozitivni proste to je nespravedlive,ze se to neukaze hned jak ty spermie proniknou do vajicka,ze
![]()
kamilo, jojo to by se mi taky libilo, kdyby se to dalo zjistit hned ![]()
Ahojky ženský,
teda tady se událo věcí. Já v práci nesmím, takže doma u PC valím oči!
Zdeníku, já dostala MS 3 dny po dobrání Duphastonu. Prostě přesně na den. Moc držím palečky na výsledky! Jsem zvědavá.
Nikduš, já pořád musím myslet na ty chlamydie. Co když už je v sobě můžu mít léta a teď už bude pozdě něco dělat
. To se už pak nedá vyléčit? Já jsem prostě taková pesimistka. Tedy, jinak optimistka, ale v tomhle jsem teda pěkně zmatená! A ještě když mě pořád bolí záda. Ach jo.
No, snad se mi chlamydie vyhnuly obloukem. Asi budu drzá a časem Dr. řeknu o vyšetření na ně. Pro jistotku. Platí se za to něco? To by mohla vědět Kami?
Kami, je dobře, že jsi se trochu srovnala a bereš to sportovněji. Hlavně se nejprve uzdrav a pak se do toho vrhni! ![]()
Agátko, zarazila jsi mě s těmi tvými krátkými cykly? Jak máš dlouhé cykly? No a k tomu SPG, taky bych ještě nedělala závěry, protože z jednoho výsledku to není jisté. Třeba byl jen manža nervózní. Ten můj, když jsem nesla jeho vzorek na SPG, tak tam toho v té zkumavce bylo tak maloučko, že jsem měla strach, ale bylo to z nervozity, protože jinak to jsou „vodopády“
Ale nakonec jsme se vešli v pohodě do normospermie. No a teď už manža 7 měsíců nekouří, tak si říkám, že je to jedině dobře pro ty mrchy ocáskovitý ![]()
Mirulko, tak jsem na tom stejně jako ty, už můžu na net jen z domova a nebo bych musela ke kolegyni, ale nechci jí otravovat. Zjistily jsme totiž, že na jejím PC emimino normálně fachá
To si na mě asi správce sítě zasedl!
Maceli, je mi líto, že mrcha zase dorazila, ale musíme vkládat naděje do té tvé laparky, třeba právě tam bude ten zakopaný pes. A už to máš za pár!!! ![]()
Holky, zítra mám dovču, jedu s kamarádkou na výlet do Prahy, tak se těším, sice počasí nic moc, ale mám tolik starý dovolený, že jí musím nějak vyčerpat a hnít doma se mi nechce. Takže se aspoň trochu cournu
.
Tak přeji všem dobrou noc a pěkné tuli, tuli. My už ho dnes máme za sebou, protože manža už je dávno na squashi, tak na mě „skočil“ před tím, protože pak chodí vždy po tréninku s chlapama do hospůdky a než přijde, už budu v limbu. No, bere to nějak zodpovědně, ani mu nemusím říkat
. Jinak mě docela dost píchají vaječníky, hlavně pravej, tak nevím, co se tam chystá. Kéž by moje první OVU
V pondělí mi Dr. řekne víc. UTZ je nejpřesnější ![]()
Tak hezké sny. ![]()
papa LIO
Lio,ja za ty stery neplatila a neplatim nic,asi neco stoji,ale proplaci to pojistovna,nebo jak to tam je,ja tam navic mela jeste nakeho streptokoka,ale nenapsali ji citlivost,tak to ted chce taky zopakovat,prosim te,zada boli hodne lidi,na to vubec nemysli,ze je mas a nestresuj se jeste timhle,pro jistotu si je muzes nechat udelat,ale to mas jako treba s oparem,herpes,ten virusek mame v osbe kazdej a jen ciha a ceka na naky podnet,aby mohl zautocit a objevit se,nekomu se objevi pri blbem leknuti a u nikoho se neprojevi vubec,tak tohle je neco podobneho,akorat to uplne vsichni nemaji.
bud vklidu,me totiz podle me ta zada boli z jinych duvodu a to je i pricina vetsiny z vas,stres,nervozita,svaly se stahnou,boli a hlavne pak je stazene panevni dno a to se pak blbe spermijky dostavaji dovnitr,v prvni rade je vazne nejdulezitejsi psychicka pohoda,vim,rika to ta prava
,ale je to tak.
Přeji všem dobré ráno. Já se probudila s bolavou hlavou a oteklýma očima..„trochu“ jsme o tom ještě diskutovali. Manžel se na mě zlobí, že jsem vybrala zrovna tohohle dr. Mně dvě jeho sestry řekly, že se výsledky dozvíme hned ten den a že pak se dělá další vyšetření. Neověřovala jsem si to i u dr. Copak vy byste to udělaly? Ten dr se pak choval dost arogantně a výsledky nám řekl na půl huby. Já chápu, že je třeba udělat další SPG, protože tyhle mohly být horší jen náhodou, ale manžel mi řekl, že na další vyšetření jít odmítá. Nechce jít ani do nějakého caru. Způsob vyšetření je prý pro něj ponižující a s touhle zkušeností navíc mu prý bude dlouho trvat, než bude ochotný o dítěti i jenom uvažovat. On se prostě hodlá měsíce trápit něčím, co vůbec nemusí být pravda, jen proto, že mu připadá ponižující si ho vyhonit do flaštičky
Omlouvám se za ten výraz, ale já jsem tak vzteklá. A nešťastná. On veškerou vinu svaluje na mě, ale moje řešení odmítá. Řekl mi, že pokud budeme moct mít dítě jen uměle, neví, jestli to chce. Já vůbec nevím, co mám dělat. Já jsem byla 4× na UZ, jsem ochotná si nechat udělat všechny možný testy třeba stokrát, jsem ochotná jít na laparoskopii, nebo cokoliv jinýho, co bude třeba. K tomu dr jít přede tím SPG odmítl, že to není třeba, a teď mi vyčetl, že toho dr ani neviděl ![]()
Agatko, to je fakt des. My jsme se ted o tom nedavno bavili s manzelem, ja nechapu, co s tim maji ty chlapi takove problemy, Ja kdyby me to pomohlo tak si to udelam i pred tim doktorem, treba kazdy den bylo-li by to nutne
![]()
Oni si vubec nedovedou predstavit, co musi obsolvovat zenske. Uz to, ze od svych 15. let musi chodit dvakrat rocne k nejake doktorce a tam se proste rozvalit na te zidly. Ja bych ty chlapi chtela videt, jak by si sundavali kalhoty
![]()
Agatko, ja bych byla totalne nasrana na sveho manzela a pokladala bych ho za sobce. Ale jeste nezoufej, treba to byla nejaka reakce na ten vysledek. Ty muzsti jsou priserne citlivy. Zkus mu dat cas, ale to je docela sila, ze pokud by to bylo umele tak nic.
![]()
Ale jak rikam, jeste nezoufej, zitra muze byt jinak. Ale fakt se podivej po jinem doktorovi, tohle je nejaky robot.
Samozrejme dobre rano vsem ![]()
Agátko, je mi z toho smutno na dušičce, je mi to líto ![]()
chlapi mizerný ![]()
JEDINÝ co oni musí absolvovat je TOHLE vyšetření a dělají z toho tragédie (ten můj naštěstí ne, bylo to v pohodě, ale možná jen proto, že to bylo narychlo, vyšlo to dobře, a tím to zhaslo).
Takovýhle rozhovory je strašnej nápor na psychiku, ale myslím si, že to fakt chce čas, musí o tom trochu přemýšlet a neboj, on na to přijde, chlapům to holt trvá o něco dýl…
jinak podle mých zkušeností je nejlepší mluvit o problémech s otěhotněním s manžílkama co nejméně, je lepší se vypovídat s kamarádkou nebo tady ![]()
chlapi to fakt všechno nějak mizerně snášej..
takže i když to teď vypadá černě, zkus manžela (za nějakou dobu) objednat k jinému gynekologovi
Agatko, je mi z toho smutno
…, ale treba je to jen docasny stav, az se trochu uklidni a zmatori z toho, ze neni supermuz s nadprumernymi hodnotami spg, tak se mozna vzpamatuje a bude zase spolupracovat.
ale abyste si nemyslely, ze jsou vsichni chlapi stejni, tak ten muj uz mi pred mesicem nabizel, ze se necha vysetrit, abych se zbytecne netrapila, kdyby nebyl v poradku on…
Ahoj holky,
prepáčte, že Vás takto prepadám, ale chcela by som poradiť.
Dnes som 9 DC. MS som dostala, keď bola BT 36,9 a trvala len dva dni. Bola dosť silná, ale po dvoch dňoch skončila. Od začatia MS ma stále pobolieva v podbrušku (nie nejak veľmi) a posledné dni stále špiním. Dnes ráno som si odmerala teplotu a bola 36,9.
Čo si o tom myslíte, môže byť BT takáto vysoká aj po MS? Asi by som mala navštíviť Dr.
Zatiaľ dík, Anet