Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak mám změněnej metřík, špinění se změnilo v potvoru (zase hnědou
![]()
no dáme ještě tulipánkům šanci
![]()
Nene, on mi to řekl hned, jak tu lahvičku dostal do ruky, teda aniž by je viděl, že to tak prostě dělá a basta. Já jsem mu teď ale volala, že chceme vědět i ten, řekněme, průběžný výsledek, že chápu, proč chce dělat 2 pro kontrolu, ale že jsme nervózní a chceme to vědět a to že zase musí pochopit on. A on zase že to je postup lege artis dle doporučení WHO, ale přesvědčila jsem ho a řekl nám to, protože teď už ty výsledky znal… počet 22 mil a pohyblivost pod normou. Ani jsem neměla sílu z něj tahat podrobnosti. O tvaru se nezmínil, tak to snad dobrý. No, takže na ten druhý půjdeme. Opět jsem u dr byla jak hysterka, ale my jsme to oba chtěli vědět, jsme dost inteligentní na to, abysme si z toho udělali závěry, chápeme, proč ten druhý, ale holt jsem ho donutila pochopit, že být nervózní bez výsledků považujeme za horší, než s výsledky, i když špatnými. Půjdeme s manželem jako obvykle na oběd a nevím, jestli mu to mám říct,nebo až večer doma. Bojím se, jak to vezme ![]()
agato, bud mu to nerikej, nebo s komentarem…
nemusi to znamenat nic a muze to zusobit cokoli, treba se v noci moc zahral, neco na nej leze …
pricin muze byt spousta, z jednoho horsiho vysledku se nestrili… pockejte si na ten druhy…
a krome toho, to neni katastrofalni…
Agi, ja bych mu to rekla, samozrejme nejak setrne a volila bych slova - pokud chce mimiska, je to vlastne jeho jedina vec, kterou musi podstoupit. Ja jsem vysledky SPG vedela do 2 hodin, o zadnem opakovani jsem neslysela a hned druhy den jsem do laborky zaskocila. Vsechno mi tam vysvetlila a rikala, ze kdybych chtela, priste tam muzu byt s ni a divat se, jak se hybou-teda spis nehybou, pod mikroskopem. Kazdopadne na tom jste o 1000% lip nez my dva.
Já mu to všechno vysvětlovala už předem. Jaký jsou možnosti poruch, možné příčiny, možná léčba… A teď mu to zopakuju. Není to úplná hrůza, já vím. Ale musím se z toho taky sama trochu vzpamatovat.
Holky kdyz vas tady tak posloucham, tak jsem docela zvedava na ten nas spg. ![]()
Marceli, bavila jsi se s doktorem o te tvoji divne menstruaci? ze ji nemas moc silnou?
Agatko, ja bych mu to taky rekla. Ale asi bych si nejdriv zjistila, co se proti tomu da delat. Abys ho mohla zaroven i uklidnit. ![]()
Nikdo, brouzdám a zjišťuju, co to dá
Musím mu o tom říct úplně všechno, on sám si to nezjistí. Doufám jen, že aspoň já budu v pohodě, ať se nám to příliš nekomplikuje.. No, půjdeme na druhý SPG, až bude manžel chtít a uvidíme, co nám poví. Nechám pak ještě prozkoumat sebe. Chtěli jsme teď dát pauzu, jak jsem už psala, ale s tímhle zjištěním asi kondom nebudu chtít používat, co kdyby náhodou samo… A kdyby do podzimu ne, tak půjdeme rovnou co caru..chválí se tu Pronatal.. No, ale to jsou předběžné úvahy, třeba o víkendu mrcha nepřijde, protože sebou jedna z 22 milionů mrskla
![]()
Aluu má dneska schůzku v Pronatalu, tak jsem zvědavá
![]()
Nikduš-zrovna na minulé návštěvě jsem to doktorce říkala, že je docela slabá a spíše tmavě hnědá, celou dobu, a ona pokrčila rameny a řekla: „No, to by vadit nemělo“ , jenže po tom co tu třeba psala Agátka s ovulačníma testama, bych se už ničemu nedivila.
Marceli,
ja jsem cetla, nekdy uz mam pocit, ze jsem fakt magor, ale posledni dobou uz je tolepsi, to uz tolik nectu, no kazdopadne v jedne knizce bylo, ze slaba menstruace by mohl byt problem. Protoze to znamena slabou delozni sliznici, a tam se to vajicko neuhnizdi. Ale urcite se i s tim da otehotnet, ale mozna to neni tak na beton, jako u normalni. To je moje uvaha. kdyby ti merila sliznici, tak urcite videla jak je vysoka.
Ale mozna se clovek fakt uz pitva v blbostech, ach jo. ![]()
Na Aluu jsem taky zvedava
a taky na Kamcu, kde vubec dneska je?
a Abbey? A ostatni?
tak holky,v prvni rade,agatko,ja jsem slysela,ze spg se dela i vickrat nez dvakrat,protoze ty vysledky jsou ovlivnitelne strasne moc vecma:psychickou,hladem,rozrusenim,proste da se rict,ze vsim a byt tebou tak jsem na jednu stranu rada,ze to po druhe udela,vem si,ze treba byl manzel hodne nervozni a proto vysel vysledek spatne a oni by hned sli k nejtvrdsi mu reseni a pritom to tak nemusi byt!ale to je jen nazor.
jinak kdyz jsem me gyndarce dneska rekla,ze jsem zkousela merit si BT tak taky rekla,at to vubec nedelam,proste kazdy gyndar ma na to jiny nazor.
tak,tehule nejspis nejsem,teda uz mi nedelala,uz tak jsem tak ztvrdla pres dve hodky,ale holky,ja vubec nesmutnim,je to to posledni na co ted myslim,vazne,moc chci byt tehu,ale musim ted vyresit sve zdravi,doktorka byla jak vymenena,kdyz jsem ji rekla,ze menzes nedorazila a ze psycholozka rekla,ze do prace rozhodne nesmim,tak rekla,ze si to mysli taky,
prodelala jsem chlamydiovoui infekci(nemuzem mi rict kde presne jsem je chytla,je to smutny ale v dnesni dobe to uz neni brane jako pohlavni nemoc,protoze ji ma 70%lidi a muzes ji chytit prakticky vsude),nejsem blazen
ty bolesti jsem mela z te infekce,ktera miozna neni jeste dolecena,proto mi udelala kontrolni stery a pristi tyden volam na vysledky prinejhorsim zase atb,odebrala mi i zase prolaktin aby videla jestli ho zase nemam vysoky.
otazky chlamydie a tehotenství:bohuzel ve vetsine prioadech chlamydiove infekce zanechavaji na vejcovodech a vajecnicich takove srusty,ze jedina moznost tehu je umele,nemuze mi rict,ze u me to tak dopadne nedopadne ale ze je to dost mozne,proto uvidime a za tech 14dni ji reknu at me posle preventivne do lazni,nebo udela laparku,nebo ja nevim,boze,to mam cekat jestli se tam ty srusty udelaji nebo ne?
no jsem na to zvedava,nejdulezitejsi je pro me ted,ze uz si nemysli,ze to mam z psychiky a jeste ji dam sanci.
holky,pichla mi injekci kombinaci agolutinu s necim,proste tu silnejsi,uz mi ji sice pichla a nic ale snad tentokrat zabere…tak ja se na tu mrchu docela tesim
hlavne se na ni nesmim soustredit,jinak ![]()
jinak s praci nic protoze jsem tam nenalsa vrchni
,ale jsem rozhodnuta v pondeli jit za nasi vrchni a rict ji jak se ma zdravotni situace ma a jestli me nemuze preradit nekam kde je min infekci a tak,tak se uvidi…
tak ted jsem zvedava na zdenika,at to ma pozitivni,moc ji to preju.
tak holky,v prvni rade,agatko,ja jsem slysela,ze spg se dela i vickrat nez dvakrat,protoze ty vysledky jsou ovlivnitelne strasne moc vecma:psychickou,hladem,rozrusenim,proste da se rict,ze vsim a byt tebou tak jsem na jednu stranu rada,ze to po druhe udela,vem si,ze treba byl manzel hodne nervozni a proto vysel vysledek spatne a oni by hned sli k nejtvrdsi mu reseni a pritom to tak nemusi byt!ale to je jen nazor.
jinak kdyz jsem me gyndarce dneska rekla,ze jsem zkousela merit si BT tak taky rekla,at to vubec nedelam,proste kazdy gyndar ma na to jiny nazor.
tak,tehule nejspis nejsem,teda uz mi nedelala,uz tak jsem tak ztvrdla pres dve hodky,ale holky,ja vubec nesmutnim,je to to posledni na co ted myslim,vazne,moc chci byt tehu,ale musim ted vyresit sve zdravi,doktorka byla jak vymenena,kdyz jsem ji rekla,ze menzes nedorazila a ze psycholozka rekla,ze do prace rozhodne nesmim,tak rekla,ze si to mysli taky,
prodelala jsem chlamydiovoui infekci(nemuzem mi rict kde presne jsem je chytla,je to smutny ale v dnesni dobe to uz neni brane jako pohlavni nemoc,protoze ji ma 70%lidi a muzes ji chytit prakticky vsude),nejsem blazen
ty bolesti jsem mela z te infekce,ktera miozna neni jeste dolecena,proto mi udelala kontrolni stery a pristi tyden volam na vysledky prinejhorsim zase atb,odebrala mi i zase prolaktin aby videla jestli ho zase nemam vysoky.
otazky chlamydie a tehotenství:bohuzel ve vetsine prioadech chlamydiove infekce zanechavaji na vejcovodech a vajecnicich takove srusty,ze jedina moznost tehu je umele,nemuze mi rict,ze u me to tak dopadne nedopadne ale ze je to dost mozne,proto uvidime a za tech 14dni ji reknu at me posle preventivne do lazni,nebo udela laparku,nebo ja nevim,boze,to mam cekat jestli se tam ty srusty udelaji nebo ne?
no jsem na to zvedava,nejdulezitejsi je pro me ted,ze uz si nemysli,ze to mam z psychiky a jeste ji dam sanci.
holky,pichla mi injekci kombinaci agolutinu s necim,proste tu silnejsi,uz mi ji sice pichla a nic ale snad tentokrat zabere…tak ja se na tu mrchu docela tesim
hlavne se na ni nesmim soustredit,jinak ![]()
jinak s praci nic protoze jsem tam nenalsa vrchni
,ale jsem rozhodnuta v pondeli jit za nasi vrchni a rict ji jak se ma zdravotni situace ma a jestli me nemuze preradit nekam kde je min infekci a tak,tak se uvidi…
tak ted jsem zvedava na zdenika,at to ma pozitivni,moc ji to preju.
pardon poslala jsem to vicekrat ![]()
zdeniku co ty uz mas vysledky?
holky ja jsem ted takova ja nevim,musim rict ze si vazne nedelam hlavu z toho ze tehu nejspis nejsem,proste jsem rada,ze doktorka si nemysli,ze jsem blazen ze ji zklaplo tim ze jsem prodelala tu infekci a snad se to hybne dal…ted kez by ta mrcha dorazila,aybch mohla treti den menzes na odbery hormonalniho profilu a pak by se to pohlo uz uplne…
tak jsem si precitala nove clanky o chlamidiovych infkcich a humor me prechazi,no snad to vse bude dobre,jen to moje caste nuceni na moceni,a bolesti zad je k te infekci.
![]()
tak jsem kvuli praci prosvihla dr. o 5 minut, vysledky budou az zitra
![]()
lio, ze jak dlouho po dobrani utrog./nebo duphast. ?/ jsi dostala ms?