Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Potřebu antidepresiv protože chci být se svým malinkým miminkem? Jako vážně? To snad ne
Ne, protože podezírá tchýni, která se chce projet chvíli sama s kočárem, že má něco za lubem.
![]()
Příspěvek upraven 14.02.20 v 19:02
@Anna766 píše:
Potřebu antidepresiv protože chci být se svým malinkým miminkem? Jako vážně? To snad ne
potreba byt s miminkem je normalni. Nechtit ho ani na par minut pustit z rukou NENI. A oznacovat to za peklo?
Takze ano, AD nebo nejake leky na uzkost. Tohle neni par dnu stary novorozenec, pani pise neco o 2 mesicich. Klidne to muze byt nejaky projev poporodni deprese. Posoudi odbornik.
@warita Taky jsem ho nechtěla dát z ruky…ještě tak sestře nebo mámě, ale jak ho vzala kamarádka, byla jsem jak na trní a s kočárem chodil jen můj muž
a fakt mě nenapadlo s tím někam jít, prostě to tak bylo, časem to přešlo a hotovo…
@Anonymní píše:
Ja na to chtela jit postupne, par spolecnych prochazek a spolecne hrani. Neklaplo to, oni ho chteji hned jen pro sebe, bezeme. Ale proc se mam prizpusobovat ja? A moje mamka me chape, takze “hlida” jen kdyz jsem u toho a nema s tim problem. A muj chlap neni schopny maleho ani prebalit, takze s nim maleho solo nechavam jen po dobu nezbytne nutnou (sprcha, zachod atp)
@Anonymní píše:
Ja na to chtela jit postupne, par spolecnych prochazek a spolecne hrani. Neklaplo to, oni ho chteji hned jen pro sebe, bezeme. Ale proc se mam prizpusobovat ja? A moje mamka me chape, takze “hlida” jen kdyz jsem u toho a nema s tim problem. A muj chlap neni schopny maleho ani prebalit, takze s nim maleho solo nechavam jen po dobu nezbytne nutnou (sprcha, zachod atp)
A zvláštní je že když byly po porodu ony tak dítě nedaly z ruky
je to čerstvé mimino tak nevidím problém ve společné procházce. Pokud jí to vadí tak smůla ![]()
@Cenarius píše:
Se máte díky tomu, že máte hodné dítě. Mít to naopak, tak ráda pošlete tchýni s kočárem, abyste se vyspala. Ale přijde mi to na palici ji neposlat s kočárem samotnou na procházku. To ani přítel nesmí být se synem sám?
A s čím má problém tchýně? Proč nemůže jít společně nebo přijít na návštěvu? Proč musí bzt mermomocí s miminem sama? Taky bych í dítě nedala, působí to divně. babička má pomoci, když je potřeba pokud má zájem a ne se takhle vnucovat.
Každý to má nějak nastavené,, ale myslím, že toto je takové už torchu hysterické.. Jako asi se někoho dotknu, ale mylsím, že za 5 let se na to podíváš jinak..
Miminko spí, je mu jedno, kdo ho veze, babička si získá vztah, do budoucna budeš ráda, když se ti narodí druhé a nebo budeš nemocná, že bude malé na ni zvyklé..
Asi bych radila pujčit, ale třeba okolo domu, na zahradě.. To si myslím, že uplně normální, klidně stůj za oknem, ale třeba i toto, jestli až tak ti vadí, tak to je spíš podle mě už vnitřní panika
@Ju21na píše:
NechápuCo já bych bývala dala za to, kdyby mi někdo aspoň 1× týdně vzal malého do kočárku a nechal mi třeba 2 hodiny jen pro mě! Buď ráda, že máš s tchýní dobrý vztah a má o vnouce zájem. Nechápu, jak někoho psychicky deptá to, že je třeba hodinu bez dítěte
Do školky taky budeš chodit s ním?
je to miminko, ne školkové dítě…to je snad rozdíl.
@Janasas Já si myslím, že to tak není o nastavení, to se prostě stane samo. U prvních mi to bylo jedno, klidně jsem je půjčila, i kočárek vozit, u posledního to prostě nešlo. A nevím, proč ne. Mohl ho vozit jen manžel a v domluvený čas být zpět
naštěstí babičky neměly zájem, takže v tom jsem měla výhodu
nemusela jsem vysvětlovat, že jsem se zbláznila ![]()
@Anna766 píše:
taky koukám
, je to nemocná ženská když chce být u svého 2m mimina ![]()
@Michelle_M píše:
Mně je divné, proč má takový problém najednou být ve tvé přítomnosti, když jste před porodem měly normální vztah. Ve mně by to trochu budilo nedůvěru. Mluvila jsi o tom s přítelem nebo s ní? Že jí nechceš dítě upírat, ale prostě zatím bys byla ráda u toho, když jí ho svěříš třeba na hraní? Protože buď jí jde o dítě a je jí jedno, kde to bude a kdo u toho bude, nebo si chce cosi dokazovat a pak bych nešla přes svůj špatný pocit. A to ti říkám jako někdo, kdo by dvouměsíční dítě na procházku do kočáru dal s klidem.
S timto nazorem se ztotožňuji…taky budu mit jednou snachu a kdyby mě pozvala na vychazku, byla bych potěšená…nezabejčila bych se jen proto, ze nejdu „ sama“…
Normálně bych ji to řekla, já jsem to tak udělala. Přišla jsem z porodnice a už všichni chtěli jezdit kočárem a brát si miminko na hlídání. Opravdu nemám potřebu dávat hlídat miminko, které prospi cca 18 hodin denne. Pokud te to stresuje a nepomaha, ze jsi to tchyni rekla a ona to nerespektuje, sbal se a jdi k rodičům, kde budeš mít klid. Pokud je to možné, začala bych uvažovat o vlastním bydlení. My bydlíme taky u tchanovcu v domě a už se těším, až se prestehujeme, protože je to prostě na palici.
@Markéta80 píše:
taky koukám, je to nemocná ženská když chce být u svého 2m mimina
spíš tchyně ježibaba
Píše:
potreba byt s miminkem je normalni. Nechtit ho ani na par minut pustit z rukou NENI. A oznacovat to za peklo?
To se dost divím že když jsem já se svymi malinkými dětmi chtěla být pořád, protože jsem byla šťastná že je mám, že mě nesvazali do svěrací kazajky a neodvezli do Bohnic.
@Anna766 píše:To se dost divím že když jsem já se svymi malinkými dětmi chtěla být pořád, protože jsem byla šťastná že je mám, že mě nesvazali do svěrací kazajky a neodvezli do Bohnic.
Píše:
potreba byt s miminkem je normalni. Nechtit ho ani na par minut pustit z rukou NENI. A oznacovat to za peklo?Takze ano, AD nebo nejake leky na uzkost. Tohle neni par dnu stary novorozenec, pani pise neco o 2 mesicich. Klidne to muze byt nejaky projev poporodni deprese. Posoudi odbornik.
No, to psala warita. Já píšu, že bych doporučila prášky ne proto, že chce být se svým miminem, ale proto, že podezírá atakdále.
Se divim, že nás kdysi nezavřeli do Bohnic všechny. Páč dát někomu a povozit dítě v kočáru, působí odjakživa divně. Škoda slov.
@Sworley píše:
No, to psala warita. Já píšu, že bych doporučila prášky ne proto, že chce být se svým miminem, ale proto, že podezírá atakdále.
Se divim, že nás kdysi nezavřeli do Bohnic všechny. Páč dát někomu a povozit dítě v kočáru, působí odjakživa divně. Škoda slov.
Tak proč se nesnaží třeba domluvit, proč tlačí, když vidí že miminko chce mít ještě u sebe? Čím víc bude tlačit a pomlouvat za dveřmi, tím ten vztah snacha-tchyne bude horší.
Tím že tchýně přijde, dupne dej sem dítě, tim se ten vztah nevylepší. Jestliže nutí a tlačí tu matku, ať ji dá dítě, tak se možná nedivím že ta matka už blbne a vidí za tím víc, než asi je.
To je můj názor. A radit antidepresiva mi přijde skutečně přes čáru no, to se omlouvám.