Půjčování miminka tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
15.2.20 10:46
@Anonymní píše:
@Netopýr1 a bude to jen hodina? Kdyz jde do obchodu pro rohliky, vrati se treba za 2 hodiny, protoze potkala tu kamosku a tamtu kolegyni, obchod mame ani ne 10 minut od baraku. Maly se na jidlo nebudi, musim ho budit aby pribiral. A nazor o tom at klidne rve, ze bude mit vetsi plice mi taky dost pije krev.To s tim houpanim moc dobre znam, mimco nesnasi houpani, vzdy se hned vzbudi. Jednou jsem sla do lekarny a hlidal chlap, vylezu ven a tchyne houpe kocar jako by chtela mimco vyklopit, samozrejme za priserneho revu.

No jestli se ona hlavně nechce pochlubit kámoškám. Proto chce kočár sama. Já mám dvě holky, jedna houpání vyžadovala, druhá nesnášela, každé dítě je jiné. Každopádně si nenech do výchovy kecat, ať se tchyně třeba staví na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
15.2.20 10:46

@Netopýr1 Já ti to neumím vysvětlit, ale fakt jsem ho nemohla s nikým nechat. Sama jsem to nechápala, ale prostě to nešlo. Předtím jsem to nezažila. Manžel si ho do kočáru sám vzal, ale musel se vrátit v domluvenou dobu a to už jsem vartovala nervózně na balkoně. Kdyby šla tchyně s manželem, tak v pohodě. Ale ta fakt zájem nejevila, viděla ho, když mu byli 3 týdny a letos mu bude 16 ;). A mladej byl taky závislák od porodu. Vzali mi ho pod světlo kvůli žloutence a řval jim tam dva dny jako na lesy, mlčel jedině, když jsem ho přišla nakojit a chovala ho. Já brečela zas dole bez něj :). Tak mi ho museli vrátit, protože byl slyšel na celou porodnici. Nebo ho musela držet sestřička za ruku :mrgreen:. Fakt závislák a dodneška je prostě dost fixovanej na celou naší rodinu, má to jinak než jeho bráchové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14728
15.2.20 11:19
@Anna766 píše:
Možná kdybys zažila autokratickou matku, která si nedá říct, jakou jsem měla já, tak bys to taky třeba viděla jinak.
Nikdy jsem ji vnoučata neupirala, ale to, že se mnou bojovala tak, až trápila toho mladšího kluka to mě hodně štvalo.
Ale neznáš to a nepochopíš. To je jedno.
Popsala jsem tu případ s kojenym dítětem, které mi neprivezla hladové, i když jsem ji situaci vysvětlila, protože podle ní přece nemůže mít hlad, tak ho prostě nemá ať si řve…potom jsem tam nejezdila, pokud nezačal jíst jinak po skončení kojení. Nechtelo se mi dohadovat. Uplne vidím, jak bych tu byla odsouzena jako mrcha, co nechce půjčit babičce vnouče.
Ony věci nejsou vždy tak černobílé.

Jo, přesně ten případ, co jsem psala já. A to ta moje tchyně to nemyslela asi zle, jen to prostě neodhadla, protože neměla tu zkušenost a nebyla s miminem ještě tak zžitá. A v ten den zrovna byla v obci jakási kulturní akce, tak to víš, že se na to úplně klepala, aby byla vidět s kočárem, chápala jsem to, proto jsem jí i nechala jet, ačkoliv jsem měla pochybnosti, ale nechtěla jsem být za tu zmiňovanou hysterku, no :jazyk: Třeba by někdo nad tím mávl rukou, že čtvrthodina řevu miminu nemůže ublížit, no já si myslím, že u třítýdenního miminka je to až dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
15.2.20 11:22
@robínek píše:
No jestli se ona hlavně nechce pochlubit kámoškám. Proto chce kočár sama. Já mám dvě holky, jedna houpání vyžadovala, druhá nesnášela, každé dítě je jiné. Každopádně si nenech do výchovy kecat, ať se tchyně třeba staví na hlavu.

přesně tak bych to viděla, už tu taková diskuze byla, jak babička tahala dítě všudemožně po návštěvách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
15.2.20 11:32

Pokud nemá zakladatelka ke své tchyni důvěru, nevidím sebemenší důvod, proč by si měla dělat násilí, a půjčovat jí dvouměsíčního kojence, ten patří především k matce. Navíc je období chřipek a kojenec žádné očumování cizími lidmi, kterým se chce tchyně chlubit, neocení. Měla jsem s tchyní pěkný vztah, už nežije, ale po mém porodu se chovala dost zvláštně, stačilo si s ní v klidu promluvit.

• Citovat
  • Upravit
32682
15.2.20 11:59
@Anna766 píše:
Možná kdybys zažila autokratickou matku, která si nedá říct, jakou jsem měla já, tak bys to taky třeba viděla jinak.
Nikdy jsem ji vnoučata neupirala, ale to, že se mnou bojovala tak, až trápila toho mladšího kluka to mě hodně štvalo.
Ale neznáš to a nepochopíš.To je jedno.
Popsala jsem tu případ s kojenym dítětem, které mi neprivezla hladové, i když jsem ji situaci vysvětlila, protože podle ní přece nemůže mít hlad, tak ho prostě nemá ať si řve…potom jsem tam nejezdila, pokud nezačal jíst jinak po skončení kojení. Nechtelo se mi dohadovat. Uplne vidím, jak bych tu byla odsouzena jako mrcha, co nechce půjčit babičce vnouče.

No právě. Tchýni jsi nezažila a ne všechny matky jsou jako ta tvoje. Takže nevim, proč by všechny matky a hlavně jako vždy tchyně, měly být megery, co chtěj povozit vnouče stylem dupy dup, dej sem dítě a rvát jí ho pomalu z náručí, jak se to tady popisuje.
A každýho s opačnou zkušeností a hlavně názorem považovat za necitlivýho tupce, co nechápe chuděru snachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150074
15.2.20 12:23
@Sworley píše:
No právě. Tchýni jsi nezažila a ne všechny matky jsou jako ta tvoje. Takže nevim, proč by všechny matky a hlavně jako vždy tchyně, měly být megery, co chtěj povozit vnouče stylem dupy dup, dej sem dítě a rvát jí ho pomalu z náručí, jak se to tady popisuje.
A každýho s opačnou zkušeností a hlavně názorem považovat za necitlivýho tupce, co nechápe chuděru snachu.

Tak jestli pomlouvá za dveřmi, žaluje synovi jak malá, má ve skříni připravené UM i když snacha kojí, tak švihlá je.
Mě tyhle naschvály vždycky štvaly proto pochopím že štvou i jiné matky.
Příklad, mamka se vždycky hnala dělat mè dcerce Sunar a dávala jí tam cukr, přes to že jsem ji žádala, pak už i rázně vysvětlila, že to tam dávat nemá a co myslíš? Příště zase, jako u blbejch.Kdyz jsem ji to pak dělat nenechala, tak byla strašně uražená.
Tyhle boje jsou strašně unavující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
15.2.20 12:51
@Anna766 píše:
Tak jestli pomlouvá za dveřmi, žaluje synovi jak malá, má ve skříni připravené UM i když snacha kojí, tak švihlá je.
Mě tyhle naschvály vždycky štvaly proto pochopím že štvou i jiné matky.
Příklad, mamka se vždycky hnala dělat mè dcerce Sunar a dávala jí tam cukr, přes to že jsem ji žádala, pak už i rázně vysvětlila, že to tam dávat nemá a co myslíš? Příště zase, jako u blbejch.Kdyz jsem ji to pak dělat nenechala, tak byla strašně uražená.
Tyhle boje jsou strašně unavující.

No strašný, co si to vůbec dovolila, postěžovat si svýmu synovi, jak jsem na to mohla zapomenout. 8o
Prostě do kočáru nedávat, určitě by nepřijela včas, určitě vletí do silnice, určitě ho někomu ukáže(taková blamáž 8o ),určitě ho nechá řvát, určitě mu dá cestou sunar anebo kachnu a knedl se zelím. Anebo ho rovnou prodá do otroctví, kdoví, co má ta švihlá bába za lubem. :mrgreen:
Končím diskuzi, jednak je to směšný a druhak fakt nemusim mít poslední slovo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.2.20 13:38

Kdo nezažil, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
15.2.20 13:53
@Sworley píše:

No, ale tahle na megeru vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.2.20 14:49
@g.sandova píše:
Kdo nezažil, nepochopí…

Ale pochopí, stačí trocha empatie. Já třeba neměla žádné úzkosti ohledně dětí, ale taky jsem malá miminka měla radši u sebe. Dovedu si představit, že to má někdo o pár stupínků víc a nevidím v tom. žádný chorobný stav vhodný na AD. Tchyně by mohla mít pochopení a chvíli počkat :roll:To mi. připomnělo starší diskusi o tom, jak se tchyně strašně potřebovala nacpat do porodnice na návštěvu a nerespektovala přání rodičů, že tam ne, až doma. Taky byla strašně ukřivděná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 14:57

Diskuse koukám furt to samé, některé by daly, některé tě chápou.

Za sebe můžu říct, že jsem tchyni nesvěřila děti nikdy a to jsou o dost starší než to tvoje. Taky ji ještě za ty roky nepřešlo otravování s tím, jak nutně musí hlídat za naší nepřítomnosti. Je to jen na vás, komu dítě dáte hlídat a komu ne a jestli vůbec někomu. Moje strategie je být slušná, dbát na častá setkání, nechávat dítě s tchyní o samotě a jít si třeba udělat nějaké domácí práce. A obrnit se, protože reakce můžou být různé. U nás jsou to pomluvy u známých, stěžování si mé rodině, pruzení prakticky při každém setkání. Některé ženy holt mají vnouče jako téměř jediný životní program, což je ale jejich smůla :nevim:
Takže si to udělejte jak chcete, jak vám to vyhovuje, snažte se držet v mezích slušnosti a smiřte se s tím, že to nemusí být jednoduché. A budoucí nedostupností hlídání bych se nestresovala, v dnešní době fakt není problém někoho na hlídání sehnat.

Anonym jsem zvažovala, ale tak radši nebudu přilévat další olej do ohně pro případ, že by si to přečetl někdo známý - díky za respektování.

• Citovat
  • Upravit
381
15.2.20 16:46
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni, na tohle tema je tu sice hodne prispevku, ale zadny co by mi nejak pomohl tak to zkusim znovu zalozit. ....... Jak byste postupovali vy? Mam chut se sbalit a odjet k rodicum aspon na tyden at z tohohle pekla vypadnu.

Ahoj, podle mě jediná možnost, jak to úspěšně vyřešit, je vysvětlit to příteli a dostat ho na svojí stranu. Zkus mu co nejklidněji vysvětlit problém z tvého pohledu - tchýni máš ráda, nemáš problém jí pozvat na návštěvu nebo na procházku, může si malého pochovat a být s ním sama v pokoji, ale nechápeš, proč jí vadí tvoje přítomnost v bytě nebo na procházce - vysvětli mu, že z toho máš pocit, že jí vadíš ty (dává ti to jasně najevo) a že nerozumíš tomu, proč jí tvoje přítomnost vadí. A ať ti to on vysvětlí, pokud tomu rozumí /pochybuji/. Pak bych ho upozornila na ty pudové věci a přírodu (to by na chlapa mohlo zabrat) jak tu už někdo psal - vysvětlit mu opět, že ty jsi od přírody naprogramovaná tak, abys byla tomu dítěti nablízku a ochraňovala ho, a že u někoho je tohle silnější a u někoho slabší, a u tebe asi prostě zrovna silnější. A že tohle se prostě nedá řešit silou nebo nátlakem, protože pokud tě někdo bude nutit, abys to dítě někde nechala nebo si ho někdo odvezl, tak to tu situaci jen zhoršuje a oddaluje se tak doba, kdy ty to začneš cítit jinak = doba, kdy on bude mít klid :mrgreen: Zopakovala bych, že máš jeho mámu ráda a chceš, aby měla ona s vaším synem hezký vztah, a že bys chtěla, abyste teď ze začátku prostě trávili čas společně a že si myslíš, že pokud to bude bez zbytečných hádek a stresů, tak se to časem vyřeší samo. Pokud je tvůj přítel „klasický“ chlap, co chce mít hlavně klid, mohlo by to zabrat…

Je teda možný, že tvůj partner spíš než na klidné vysvětlování je ten typ, co slyší spíš na nářek, emoční vydírání a obviňování - to by asi výše popsané nebyl úplně úspěšný návod, ale to už musíš vědět ty. Minimálně to můžeš po dobrém zkusit a pokud by to nepomohlo, další varianta je buď to protrpět (stát si za svým proti nim), nebo odjet (jak jsi psala) na chvíli k rodičům nebo případně spustit nářek a citové vydírání stylu já jsem tvoje žena, porodila jsem ti tohle naše dítě a my pro tebe máme být na prvním místě. Z tvého popisu to na mě působí tak, že tenhle styl na něj možná používá jeho matka (možná ne, netuším). Pak je otázka, co se stane, když to na něj spustíte obě - tj. na které frontě bude preferovat klid, jestli doma s tebou (za cenu usměrnění matky), nebo bude chtít mít pokoj spíš od ní za cenu hádek s tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150074
15.2.20 19:05
@Sworley píše:
No strašný, co si to vůbec dovolila, postěžovat si svýmu synovi, jak jsem na to mohla zapomenout. 8o
Prostě do kočáru nedávat, určitě by nepřijela včas, určitě vletí do silnice, určitě ho někomu ukáže(taková blamáž 8o ),určitě ho nechá řvát, určitě mu dá cestou sunar anebo kachnu a knedl se zelím. Anebo ho rovnou prodá do otroctví, kdoví, co má ta švihlá bába za lubem. :mrgreen:
Končím diskuzi, jednak je to směšný a druhak fakt nemusim mít poslední slovo. 8)

Není třeba mít poslední slovo.Neni třeba se vždy ve všem shodnout.
Jen jsem se snažila vysvětlit, proč to dokážu pochopit, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150074
15.2.20 19:07
@Venetia píše:
No, ale tahle na megeru vypadá

Tak zase to jsem nechtěla tvrdit, že je megera.Jen by neměla tak tlačit, to je často kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová