Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice píše:
Jen tak pro zajimavost, jak zvladate horka?
Horko mi je nad 30st. tak docela dobře. Letos mi bylo horko asi pětkrát a to se dá vydržet.
@PetraMeli píše:
Tato vláda nic moc dělat nebude. Mohli třeba energie dát na 5% a i jídlo snížit, myslím tím dan a prý by se vybralo málo, tak ne. Takže ty nás přes palubu už hodili. Jinak pracuji v soc. službách a nevím, jak to tam bude.
Si staci neco k tomu navrhu! vyhlasky precist, ne?
@malákráličice píše:
Blbě. Ale běžné činnosti zvládám. Bez klimatizace.
Příspěvek upraven 14.08.22 v 21:34
@malákráličice píše:
Dobre, ve staré bytovce i na chalupě mám v tropických dnech max. 24. ![]()
Já raději teplo, než zimu, ale třeba někam do středomoří či severní Afriky by mě v srpnunikdo nedostal.
Za mě ideální mít celoročně 20. Květen a začátek června jsou pro mě top měsíce. Od října do března spíš přežívám.
@PetraMeli píše:
Tato vláda nic moc dělat nebude. Mohli třeba energie dát na 5% a i jídlo snížit, myslím tím dan a prý by se vybralo málo, tak ne. Takže ty nás přes palubu už hodili. Jinak pracuji v soc. službách a nevím, jak to tam bude.
A z čeho to zaplatíme? Taky můžeme zbankrotoval, to by bylo…psát, že nás hodili přes palubu, jako někdo, kdo byl a je doteď na mateřský, je úsměvné.
@Aspera píše:
Jasně, já nesedím, ale při dané teplotě bych v pohodě zvládla i sedět (v kabinetu mám míň a zvládám tam v klidu pracovat i víc než 45 minut), stejně jako většina třídy. Jenže vždy se najde pár dětí, většinou holek, co si neustále stěžují na zimu a přitom nejsou vhodně oblečené.
Tak dá se sedět v bundě a čepic, ale v rukavicích se dost blbě píše.
Ale jinak souhlasím, lepší zima ve škole než další rok distanční výuky.
@malákráličice píše:
Bez potíží, jen škoda, že toho tepla je v CR málo. ![]()
@jkra píše:
A z čeho to zaplatíme? Taky můžeme zbankrotoval, to by bylo…psát, že nás hodili přes palubu, jako někdo, kdo byl a je doteď na mateřský, je úsměvné.
Jenže já i během RD pracovala, takže jsem fakt na zadku nesedela. ![]()
@Havlova píše:
Dceři koupím teplý svetr, který si nechá v šatně, a teplé ponožky. Když to nebude stačit, dostane nátělník (letní tílko) a botasky do tělocviku. Ale úplně se nebojím, že by umrzla a myslím, že na nátělník nedojde.
Nátělník děti do školy nosily normálně a i punčocháče, tak už moc možností co přidat nezbývá.
Učitelé mají výhodu že si mohou dát grog.
@PetraMeli píše:
Jenže já i během RD pracovala, takže jsem fakt na zadku nesedela.
To je jedno, tohle není padnutí.
@malákráličice píše:
Jaka horka? U nas nebylo horko ani nepamatuju.
@vokishka píše:
u nás teda přetopeno není, i když už je to lepší, když máme zatepleno. Navíc se musí větrat, děckám u okna bývá zima dost často přes zimu, když je třeba otevřít okna. Navíc v pátek ráno se už běžně hodně stahuje topení, takže kolem poledne už je to znát.
Naše děti si stěžují, že už po obědě se netopí a třída vychladá.
Jednak vám to nikdo přímo nenakáže, spíš vaše peněženky vás budou ke snížení teploty motivovat. Nakonec co nedokázalo nějaké ekologické cítění dokáže válka. Prostě se přetápělo v mnoha bytech.
Lidé jsou zhýčkaní. Vemte si takové Portugalsko nebo Španělsko, tam mnoho domů ani topení nemá a v zimě tam fakt teplo není. Další země, co znám (Nizozemí, Británie), tak tam je úplně normální v zimě topit na 18-19°C. A nemocné děti teda nemají. To jsou jen nějaké výmluvy, těch, co doma celou zimu chodí „v trenckách“ a teď by se měli obléknout ![]()
@Petra Star píše:
Jednak vám to nikdo přímo nenakáže, spíš vaše peněženky vás budou ke snížení teploty motivovat. Nakonec co nedokázalo nějaké ekologické cítění dokáže válka. Prostě se přetápělo v mnoha bytech.
Lidé jsou zhýčkaní. Vemte si takové Portugalsko nebo Španělsko, tam mnoho domů ani topení nemá a v zimě tam fakt teplo není. Další země, co znám (Nizozemí, Británie), tak tam je úplně normální v zimě topit na 18-19°C. A nemocné děti teda nemají. To jsou jen nějaké výmluvy, těch, co doma celou zimu chodí „v trenckách“ a teď by se měli obléknout
No predstav si takovy prispevek tady za 21 stranek jeste nebyl, mily Mlho. ![]()
@vokishka píše:
Jaka horka? U nas nebylo horko ani nepamatuju.
Par teplejsi dni a lidi si stezuji. Aspon v mem okoli se nekteri hrouti. ![]()