Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
tak já teda nevim, jak bude náš byt vypadat se dvěma dětma, ale ted je to děs běs…nějak se mi to tu nakupilo a čím je toho víc, tím se mi mín chce…Jarní úklid mě nemine ![]()
No musim uklidit zimní věci a vyložit letní, boty dát na půdu a přerovnat budy ve skříni a uklidit balkon, aby se tam dalo vegetovat a vyžehlit asi dva metry vysokou hromadu prádla a umýt okna a vyprat záclony a vyluxovat celej byt včetně zdí a stropů…No nevim, jen jsem to napsala a jsem unavená, takže snad na velikonoce se manžel s malou někam odstěhujou a já budu uklízet ![]()
A to si vždycky říkám, že na velikonoce už má být uklizeno
tak letos to asi nevyjde
svět se nezblázní a já asi taky ne!!!
A co jinak u vás nového????
Ahojky,
Kacula: to dobře znám, na počátku druhého těhu bych jenom spala a spala, ale teď už je to lepší. S tím úklidem to taky u nás není na 100%.
Dneska jsem byla s malou po delší době na procházce. Teď byla asi 2 týdny dost nemocná, tak jsme byly venku asi jenom 2× (když už nebylo z čeho vařit). Obě jsme se těšily ven. Vzhledem k tomu, že na víkend přijede kamarádka, tak jsem měla nakupovací povinnosti. Byly jsme mimojiné i v obchodě s keramikou a malá byla samozřejmě jako urvaná z řetězu. Závěr z dnešní procházky je tento: ode dneška přesvědčuju manžela ke koupi tandemového kočárku. Pochybuji, že se za 5-6 měs. naučí chodit požadovaným směrem a neutíkat za všema dětma a pejskama.
A asi začnu shánět nějaký lehce omyvatelný a nezničitelný skafandr, neb byla jak prase. Tipy uvítám.
Míša a „andílek“ Karoli
Ahoj,
tak s úklidem jste mě moc potěšily, heslo „bordel v bytě, šťastné dítě“ vyznávám už dost dlouho a jenom doufám, že další „nepořádekdělač“ v rodině se už přece nemůže poznat
.
Nemáte některá zkušenost (osobní nebo z doslechu) s firmou na mytí oken - svítíme už ve 4 a já se je s pupkem rozhodně mýt nechystám (nechám-li to na muži, tak budou možná umytá na Vánoce
)
K.
Ahoj,
tak ja jsem dnes take zahajila vetsi uklid. Nenazvala bych to jarnim, ale spis takove to uklizeni zimniho obleceni, vytazeni obleceni vetsich velikosti pro me (po porodu to budu potrebovat) a nachystani vseho na presun, ktery nas ceka pristi tyden. Prijede manzel a budeme se stehovat k tchanum. No, zaver je takovy, ze v pokojicku to vypada jako po vybuchu. Nic jsem nestihla dodelat, ale vse mam peclive rozdelano, hihi. Charlie dostala silenou rymu, takze se nedalo venovat necemu jinemu nez ji.
Provozni bordel, ktery mame den co den v obyvaku, uz me davno nevzrusuje. Sotva uklidim, dite vse znovu vytaha a jeste k tomu neco prida. Manzel je taky bordelar, takze neresime.
Terik
tak ten citát „bordel v bytě - šťastné dítě“ platí u nás 100%. Většinou uklízím, až když není kam pro hračky šlápnout, žehlím jednou týdně? horu prádla… ale nějak to nehrotím, prostě uklidím, až když už mě to štve. Nejvíc mě dokáže naštvat, když už tak dvě hodiny uklízím dětské hračky, skládám různé druhy kostiček a autíček k sobě, tak když už to mám uklizené a rozdělené, tak mrňata zrovna ty uklizené potřebují a jdou a znovu je rozhází.....
Věra
Ahoj holky,
zdravím!
Dneska jsem se konečně sešla se školitelem mojí dizertačky (nebyli jsme schopni se sejít- rodil) a budu si dávat přihlášku na doktorské studium, dálkově, teda. Mám tu tunu materiálu ke čtení, takže emimino patrně nebudu stíhat vůbec.
Jinak jsem dostala MS 10.3., můj obvyklý cyklus býval 24 dní, dnes ráno to bylo 29. Chránili jsme se kondomy a jednou jsme to měli stihnout bez, leč nezvládli jsme to. Může mít někdo takovýhle štěstí/100% úspěšnost?!… Nu, nebudu předjímat a každopádně Vás budu informovat, protože o případném dalším potomkovi budeme muset fakt mlčet dlouho a to já přece nevydržím:-))) Pochopitelně bysme si ho nechali, ačkoli TP by takhle vycházel na 15.12. 2006!!
cífka + Amálka (21.7.2004)+ Bořivoj (27.12.2005)
![]()
Ahoj Cifko,
já jsem myslím někde četla, že po porodu bývá MS hódně nepravidelná, takže to může být jenom zpoždění a tělo si zahrává, ale z tvých metříků je vidět, že jsi na těhotenství náchylná
… někdo je náchylný na průdušky a Cifka na těhu - kráása, doufám, že nás nebudeš dlouho napínat
![]()
Přeju všem hezký teploučký (doufám) víkend, jdu zkulturnit obydlí, protože zítra pořádáme oslavu Adinčina OBR výročí!
(chce se mně pořád bulet, že už je to rok, co jsem ji držela poprvé v náručí, zmačkanou, s nosíkem na stranu, ale nejkrásnější! Jo- ten nosík se do druhého dne srovnal
)
Cifko - jsem moc zvedava, jak ti to dopadne. U nas to funguje zatim na 100%. Charlie byla i pres antikoncepci (jednou jsem prasek asi vyzvracela a bylo to) a Zoe byla planovana a povedla se na poprve. Jsme asi nejaka extremne plodna kombinace.
Timea - gratulujeme male k narozeninkam
U nas po kontrole vse OK. Nakonec mam pocit, ze budu prenaset, protoze i pres litani okolo Charlie je muj nalez naprosto stejny jako minule. No, treba se to po nasem vyletu do Ikei a podobnych pochuzkach v tydnu zmeni.
Zitra prijede manzel domu. Hura!!! Ja uz se desne tesim az budeme vsichni pohromade jako spravna rodinka…
Terik
Teriku,
za Adélku děkuji za přáníčko. Tak už konečně nejste slaměná vdova? Já už taky ne, po šesti týdnech jsme od pátku zase úplná rodina ![]()
Blahopřeju k úspěšné kontrole.
Já se moc bojím, abych neměla takové problémy jako u Adinky - předčasné zkracování čípku apod. Mám takové divné pocity, všechno mě dole tlačí
, hlavně když malou zvedám. Není zvyklá na nošení, ale zvednout do židličky, do kočárku nebo k umývadlu ji musím. ![]()
Z naší partičky mamin Skoro-dvojčat jsi první na řadě se skorodvojčátkem?
posílám pro inspiraci:
http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
asi je to tahleta barva: skoro dole
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
já mám obdobný už dva roky k mé naprosté spokojenosti..
Věra
Ahoj holky,jsem ve 34 tt a mám doma 13 měsíční holčičku,ráda bych si dopisovala s maminkou,která je ve stejné situaci,anebo již má doma dvě dítka s věkovým rozdílem 15 měsíců.Díky,Daniela
Danielo,
klidně mi můžeš napsat na timeaa@seznam.cz anebo napiš něco o sobě a dopisuj si tady s námi se všemi…
Holky, my pořád řešíme ten tandem, jestli ho pořizovat nebo ne. Áda není moc kočárková, i teď vsedě se v kočárku nudí, po chvíli se začne vzpínat a kňourat, celou cestu ji musím bavit, předvádět zvířátka apod. nebo „opít“ rohlíkem. Je to dost velká investice a trochu risk, kdybychom za dva měsíce zjistili, že se nám nevyplatil. Zvažujeme koupi ještě druhého (samostatného) kočárku-golfáče (mám k dispozici dědečka), eventuelně budu nosit Medvídě v babyvaku a malá bude v původním kočárku, nebo prostě bude Áda capat nebo je ještě možnost babyskatu. Musím ještě jednou zpětně projít tuto diskuzi a mrknout se, jak to kdo vyřešil.
Jak to budete řešit vy Danielo?
A jak dopadla Cifka?
dnes nostalgická Timea s přesně roční Adinkou
Ahoj Danielo
tak já mám sice už dítka trochu odrostlejší, ale první dvě jsou přesně 15m, a druhé 14m.
Tak jsetli chceš, zeptat se na něco, napiš…
Věra