Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Stánina píše:
No tak ale dá se říct, že když jedeš do Egypta, apod, jdeš tomu rozhodně víc naproti, než když jedeš do toho blbýho Chorvatska.
To už jsem taky psala, ale ne, pro většinu to riziko větší není.
@Stánina píše:
No tak ale dá se říct, že když jedeš do Egypta, apod, jdeš tomu rozhodně víc naproti, než když jedeš do toho blbýho Chorvatska.
Souhlasím. Je pravdou, že v Chorvatsku umírá Čechů určitě více, než v Egyptě, ale ten počet turistů je také mnohonásobně vyšší, než v případě Egypta. A zatím v Chorvatsku opravdu nebezpečí terorismu nehrozí, je tam klid a kdo tuto zemi a moře pochopí a nejezdí z pátku na sobotu, tak má naprosto pohodovou dovolenou. Egypt jsem zavrhla už před lety a teď ty naše cestovatele fakt „obdivuju“ za jejich odvahu.
@Stánina píše:
Jenže to jsou s prominutím „běžný“ lidský osudy. To že si tě nějakej idiot na pláži vyhlídne, protože máš plavky… Já tam ten rozdíl prostě vidím.
Záleží na úhlu pohledu - tohle je taky běžný lidský osud - pokud někdo na osud věří, tak má prostě daný, že umře na nemoc v Česku, na nehodu v Chorvatsku nebo na pobodání v Egyptě. Osud je osud.
@zelená7 píše:
Přeji hezký den všem. Jak už všichni víte, zemřela pobodaná Češka v Egyptě. Vůbec nevím co si o tom myslet? První informace byla, že měla pobodanou nohu. Potom se k noze přidaly záda, zhoršení stavu, v kómatu a teď je mrtvá?? To muselo být od začátku jinak! Média lžou, to je mi jasné, jen nechápu, proč ji nepřevezli do Čr hned na začátku? To jim jen tak projde? Jsem z toho docela v šoku.
Diskuzi jsem nečetla. Zprávy byly patrně pravdivé. Paní zemřela na SIRS, to se bohužel operopvaným někdy stává. ![]()
@Fannta píše:
Jestlipak ten Kramny je opravdu vinny.Kdovi jak to bylo.
Tak o tom jsem zrovna přesvědčena, že stoprocentně je vinnen.Lhal jak čevená veš.
@Agneth píše:
Toť otázka. Pokud připočteš rizika dopravy (do Chorvatska asi letadlem nepoletíš), vyjde podle mě rizikově hůř právě to Chorvatsko.
Tady se ale bavíme o místním obyvatelstvu.
@Fannta píše:
Jestlipak ten Kramny je opravdu vinny.Kdovi jak to bylo.
Jo ten by zasloužil provaz.
@boball píše:
Tak o tom jsem zrovna přesvědčena, že stoprocentně je vinnen.Lhal jak čevená veš.
Taky myslím, ale jak to teda udělal? Ty posudky jsou něco, pokaždé jiná verze.
Až pojedete někdy do Egypta, zkuste se podívat do kuchyně v jakých podmínkách se připravují i v luxusních hotelech jídla… pak si udělejte obrázek o jejich zdravotnictví… hlavně, že my tu budeme furt brblat, jak to naše zdravotnictví stojí za prd
@Stánina Ok, tak jinak. Je to rozdíl, ale ten muslimskej fanatik tě taky může napadnout i úplně jinde, třeba v Německu, ve Francii, v Belgii, v Británii… Ano, tím, že vyrazim na dovolenou do Egypta, Tunisu apod. možná zvyšuju riziko, že se mi něco stane. Ale to riziko je tam pořád a nemyslim si, že je nějak extrémně nižší, když se rozhodnu třeba letět do Dánska nebo kamkoliv jinam. To, že třeba v Itálii nebo Španělsku se ještě nic takovýho nestalo, přece neznamená, že se to tam stát nemůže a nestane
Rozhodně bych teda naoznačila člověka, kterej se rozhodne do týhle oblasti letět, za nezodpovědnýho, co si o to vlastně koledoval. To potom si o tragickou dopravní nehodu „koleduje“ každej, kdo sedne do auta ![]()
@Tereza1986 píše:
Taky myslím, ale jak to teda udělal? Ty posudky jsou něco, pokaždé jiná verze.
Doporučila bych články místopředsedy spolku Šalamoun (jsou k dohledání na netu), který se do jeho případu zapojil. Těch bot, které udělal soud, ústav soudního lékařství v Ostravě a další dobrodějové, je tolik, že se mi z toho přetočil žaludek. Stav české justice je naprosto tristní. Ještě to bude řešit Ústavní soud.
@zelená7 píše:
Přeji hezký den všem. Jak už všichni víte, zemřela pobodaná Češka v Egyptě. Vůbec nevím co si o tom myslet? První informace byla, že měla pobodanou nohu. Potom se k noze přidaly záda, zhoršení stavu, v kómatu a teď je mrtvá?? To muselo být od začátku jinak! Média lžou, to je mi jasné, jen nechápu, proč ji nepřevezli do Čr hned na začátku? To jim jen tak projde? Jsem z toho docela v šoku.
Přijde mi naprosto sprosté hodnotit lékaře, že byli neschopní, nekompetentní a něco zanedbali
! Je jedno, že to byl egyptský lékař, tohle povolání vyžaduje tolik úsilí, odpovědnosti a vděk nikde. Všichni se zachránit bohužel nedají ![]()
@Patricia89 píše:
Nevim proc. Muj nazor
Tak mi vysvetli, kdyz je vsude terorismus, atd.tak jedou tam, kde to riziko je fakt vysoky.
Proc by nejeli, ze jo, kdyz je to tak levny.O takovych lidech si myslim svoje.
ty si můžeš myslet, co chceš, ale nazývat někoho byť nepřímo blbým mluví o tobě. Jezdíš autem? Tak koukni na statistiky, kdykoliv sedneš do auta vystavuješ se většímu riziku, ale ono se to v hysterii blbě poslouchá. Riziko vysoký je co za číslo, hoď počet mrtvých na počet turistů za sezónu a zjistíš, že tedy žádné vysoké riziko to není. Jestli je to levný, to netuším, asi záleží, co je pro každého levný. Já si zase myslím svoje o lidech, jako jsi ty a taky ti nepíšu že jsi blbá.
@eviku-miluna píše:
Nevíte někdo, jak staré dítko ta paní měla?
Prý 16 let.