Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivullinka píše:
Mám hodně známých a po dlouhé době braní HA byly těhotné brzy.
Určitě to je hodně individuální
uvidíme jak to dopadne.
@Amnezieee a máš to daleko? Mě to na jednu stranu ani nevadí, aspoň mi někdo pořádně prohlédne, doktorka mi jen napsala hormony a víc nezkoumala, ale máme to dost daleko ![]()
Zdravím všechny ![]()
S přítelem se snažíme o miminko už rok a stále nic. Teď mám týden před očekávanou MS a už 3 dny mě zvláštně pnou prsa a pobolívá v podbříšku jako by MS měla přijít každým dnem - Což ale u mě není normální. ![]()
Máte některá zkušenost s takovými příznaky?
PMS většinou mám 1 den před MS, proto je mi to divné…
@Wendyska77 píše:
Ahojky holky, chci se svami podělit, mám tento příspěvek i v jiné skupině, ale bez odezvy… Rok se snažíme, cyklus mám 29-33 jak kdy… teď se mi týden zpozdily, test negativní a prave včera Jsem byla na první návštěvu +odběr krve na IVF ve Zlíně.. chlapovi dopadl SPG výborně no a já krevní výsledky na hormony, imunitu atd budu vědět za 5tydnu.. s tím ze mám týden zpoždění tak mi chtěla dat injekci na vyvolání MS a tu jsem odmítla.. podle utg řekla ze vše je OK, nikde nic špatného nevidí, ovu proběhla vše je OK… pak mi teda dala papír ze je potřeba podstoupit proplach vejcovodu, to mě vyděsilo.. ale ze aby to měli komplet.. když nevím výsledky a budou za tak dlouho tak proč bych na to měla jít? Třeba je problém jiný.. bojím se… dnes jsem volala svému doktorovi a říkala mu to a říkal ze to je správně ze jsem odmítla injekci, ze těch kdybych byla tehu tak po 3 týdnech od ovu to nejde na utg poznat a ze se uvidí…ovu jsem měla 30.1.. ale nechápu proč mi to neřekli tam z krve když sem tam s tím kvůli tomu byla, aby mi zjistili z krve když test je negativni..a hned mi chtěli dat injekci atd.. já myslela ze když mi veme krev tak ty výsledky třeba do hodiny budou zda mám v krvi zvýšené hormony a pozná se to.. jako čekat 5 týdnu… + proplach, trochu mi to smrdí pračkou peněz.. 700,– krev, vejcovody 1900,–, nějaké vitaminy jsem dostala za 300,– a už to začíná a to vlastně ani nevím jestli mi něco je, nebo to všechno zařizuje moje skvělá psychika… mate někdo podobnou zkušenost? A co ty vejcovody? Pomohlo to někomu?
Ahoj mi se snažíme 14 měsíců a nic. Podle krve mám zvýšenou hladinu prolaktinu takže druhý cyklus bere prášky. Dneska genetika, výsledky krve za měsíc. Rovnou jsme byli na spermiogramu. Doktor arogantní ani neřekl výsledky. Prý to bylo na doporučení gynekologa a
výsledky mu pošle. Tak budu volat příští týden
@Dollyn zni to nadějně, ale může to být i psychikou, ta bohužel někdy vykouzlí všemožné příznaky. Držím palce ![]()
Já sem dnes byla na preventivní prohlídce. Když jsem své MUDr. řekla, že chceme ještě jedno mimčo, tak se málem zvrátila
Ale vzhledem k tomu, že od června se nedaří, k tomu ještě věk a nějaká konizace, tak si v pátek jdu pro doporučení do CAR.
@Atriplexik krásné
to uz je dneska třetí gratulace k dusikum co dneska píšu to je tak fajne když se daří
mě začal konečně sílit ovutest takže jdem na to ![]()
Tak koukam ze tu bude jaro ve znameni CARu
a doufam ze pak dalsi zima ve znameni miminek ![]()
@Wendyska77 píše:
Ahojky holky, chci se svami podělit, mám tento příspěvek i v jiné skupině, ale bez odezvy… Rok se snažíme, cyklus mám 29-33 jak kdy… teď se mi týden zpozdily, test negativní a prave včera Jsem byla na první návštěvu +odběr krve na IVF ve Zlíně.. chlapovi dopadl SPG výborně no a já krevní výsledky na hormony, imunitu atd budu vědět za 5tydnu.. s tím ze mám týden zpoždění tak mi chtěla dat injekci na vyvolání MS a tu jsem odmítla.. podle utg řekla ze vše je OK, nikde nic špatného nevidí, ovu proběhla vše je OK… pak mi teda dala papír ze je potřeba podstoupit proplach vejcovodu, to mě vyděsilo.. ale ze aby to měli komplet.. když nevím výsledky a budou za tak dlouho tak proč bych na to měla jít? Třeba je problém jiný.. bojím se… dnes jsem volala svému doktorovi a říkala mu to a říkal ze to je správně ze jsem odmítla injekci, ze těch kdybych byla tehu tak po 3 týdnech od ovu to nejde na utg poznat a ze se uvidí…ovu jsem měla 30.1.. ale nechápu proč mi to neřekli tam z krve když sem tam s tím kvůli tomu byla, aby mi zjistili z krve když test je negativni..a hned mi chtěli dat injekci atd.. já myslela ze když mi veme krev tak ty výsledky třeba do hodiny budou zda mám v krvi zvýšené hormony a pozná se to.. jako čekat 5 týdnu… + proplach, trochu mi to smrdí pračkou peněz.. 700,– krev, vejcovody 1900,–, nějaké vitaminy jsem dostala za 300,– a už to začíná a to vlastně ani nevím jestli mi něco je, nebo to všechno zařizuje moje skvělá psychika… mate někdo podobnou zkušenost? A co ty vejcovody? Pomohlo to někomu?
Tak dnes je to v centrech hodně o penězích. S přítelem jsme se snažili o miminko 3 roky. Měla jsem stresovou práci a v podstatě jsem pracovala pořád (po odpolednech a nocích doma, i víkendy). Měla jsem nepravidelný cyklus a PCO (syndrom polycystických vaječníků, kdy není menstruace a chybí ovulace). Má doktorka mě poslala s přítelem do Gennetu na základní vyšetření - já hormony a UTZ a přítel spermiogram a oba krev. Jakmile zjistili, že mám PCO a k tomu ještě Leidenskou mutaci (=vysoká srážlivost krve), což jsem věděla už od své MUDr., ale oni si to testy ověřili, tak to na nás začali zkoušet. Přítel měl spermiogram v pořádku, ale jakmile opravdu potvrdili, že „mi něco je“, tak mi hned cpali papíry do pojišťovny na umělé atd. s tím, že nikdy přirozeně neotěhotním. Vykašlali jsme se na to a nechali tomu volný průběh. I tak se nic nedělo. Nakonec jsem si cyklus sama upravila přírodními produkty. Pila jsem Nosifol (to jsou rozpustné sáčky hlavně pro nás, které máme PCO) a pila jsem kontryhel (na růst sliznice, měla jsem ji 2 mm, takže by se mimi nemělo kde uchytit a po kontryhelu krásných 8 mm a zároveň jsem si tím upravila cyklus, MS chodila pravidelně po 30-35 dnech). K tomu jsem pak přidala kapky Jeřáb ptačí, je to obdoba kapek Gynex, ale jsou mnohem levnější. Samozřejmě, že ne na každého tyto přírodní doplňky působí, ale na mě zabraly
. No a abych se vrátila k našemu snažení. Vyzkoušeli jsme úplně vše. Různé vitamíny, ovu testy, po styku udělat svíčku, atd. Nakonec jsem se sama rozhodla, že si nechám zkontrolovat vejcovody - zda jsou průchozí, aby nebyl třeba problém tam. Podstoupila jsem laparoskopii a hysteroskopii. Bylo to operačně. Vejcovody mám oba průchozí a ještě mi udělali drilling vaječníků. Tím, že jsem měla dříve nepravidelný cyklus, ale zároveň jsem měla hodně folikulů, ale neměly jak odcházet, tak mi to jemně propíchali a bylo
. To bylo v květnu 2015. Měsíc před operací jsem dala v práci výpověď a od července nastoupila do pohodovější a klidnější práce. V červnu mě čekala vstupní lékařská prohlídka, takže jsme si dávali pozor. V červenci jsem nastoupila do té práce, začala cvičit, věnovala jsem se více rodině, vše hodila za hlavu a na mimi vůbec nemyslela. Když to řeknu ošklivě, v tu chvíli jsem ho ani nechtěla. Říkala jsem si, že třeba časem přijde. Chtěla jsem se zaběhnout v nové práci, chtěli jsem na dovču, pořídit pejska a na červen 2016 jsme plánovali svatbu. No a koncem července jsem otěhotněla
. Bylo to nečekané a neplánované. Na dovču jsme nejeli, pejska jsme nepořídili a svatbu odložili až na teď v létě. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale třeba to někoho povzbudí a dá mu sílu snažit se dál. U mě to byla kombinace změny práce a drillingu vaječníků. Tím chci říct, že psychika dělá opravdu hodně. V neděli bylo našemu synovi 10 měsíců a jsme ti nejšťastnější na světě
. A hlavně nevěřte úplně všemu, co vám v centrech namluví. Náš Matyášek byl počat přirozeně, porod byl sice komplikovanější, akutním císař, ale ani PCO ani leidenská mutace neměla na otěhotnění vůbec žádný vliv, jak nám tam tvrdili
. Všem tímto přeji hodně sil a hlavně štěstí, ať se brzy zadaří
. V létě plánujeme druhé mimčo, tak snad už to půjde rychleji
.
@Lůca V. Gratuluju. U me maji smulu, na ivf proste nemame, takze je budu otravovat klidne s sesti inseminacemi
na pruchodnost nebo primo laparku bych taky rada, mivam casto bolesti, tak se vsadim ze ty srusty i cysty tam jsou ![]()
Tak dneska jsem na dalsi test zapomnela, ale vcera jsem nevydrzela a oznamila to manzelovi:)) Nekdo dalsi??
@Hanka_S_V zas až taaak daleko to není, ale projedeme se…Ale v tom není ten kámen úrazu…Mě se do Caru prostě nechce…Za 1.ty prachy a za 2. Věřím, že to dopadne přírodně ![]()