Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdo bude testovat v brzke dobe? Ja ma posledni cykly dost ruzne, tak nevim.. mozna testnu v patek nebo sobotu… ani nevim kdy bude/nebude ms a natoz kdy byla ovu ![]()
Ahoj holky chci se zeptat, plodný hlen jsem zaregistrovala od lonskeho cervence snad třikrát…Naposledy tento týden v pondělí a jen jeden den. Jsem 13DC a S byl 18 v noci a 20 kdy byl právě ten plodný hlen. Řekla jsem si že si teď nebudu dělat ovulační testy ať se na to tolik nesoustředím, takže jen dedukuju že podle bolesti prsou a podbřišku mohla být ovulace od 18 az do dnešního dne…Normálně podle testů byla třeba až 18DC nebo 20DC tak nevím jestli je možné že když mám pravidelný cyklus plus mínus 27-29 dní, že by to bylo tentokrát tak dříve ta ovulace?
Nicméně po lednovém spontánním potratu mám už mnohem lepší náladu když se nesleduju jako blázen, tak snad je to na dobré cestě ![]()
@Lavendeeer pokud máš cyklus 27-29 dní tak je ovulace 13dc dost možná ![]()
@Amnezieee tak jestli se ti nechce, nikdo tě nemůže nutit, klidně tomu můžeš dát ještě pár měsíců času. Nebo můžeš zajít do CARu jen na první konzultaci a základní vyšetření, platí se až samotné zákroky - iui tak to 500 - 1500 dle kliniky a pak případně IVF, na to zatím taky nemáme.
@Hanka_S_V to jsem si říkala, že třeba jen na konzultaci… Každopádně jdu v sobotu na gyndu (nebyla jsem tam od červencové laparoskopie)a uvidíme..Brala jsem duphaston, ale chtěla jsem to zkusit bez něj a je mi asi líp, ale možná ho zase nasadím..
Hodně často se jedná pouze o psychiku. Je potřeba se uklidnit, ale asi si říkáte jak když je člověk v začarovaném kruhu. Dočetla jsem se, že na duševní harmonizaci je výborný šafrán setý. Kromě toho, že vás uklidní, má pozitivní vliv taky na plodnost.
Tak jsem začala definitivně špinit, tj. zítra očekávám ms
Ach, jo..
@Hankasal Já jsem si právě všimla, že po Gynexu je mi to celkem šumák, minimálně na tu psychiku tu vliv - aspoň za mě, má.. Takže na to uklidnění určo Gynex dopuručuju.. Dnes jsem objednala mojemu Reproman, doporučují ho v repro centrech a četla jsem nejvíc kladnýc recenzí.. Zas na druhou stranu, to i na Gynex, ale první cyklus jsem po něm tedy zázračně neotěhotněla..
@Lavendeeer já jsem třeba na ovu testech nikdy tu druhou čárku stejně silnou nebo silnější neměla, i když ovu - u prvního dítěte - evidentně byla.. Takže za mě jsou tedy ovu testy ne moc spolehlivé.. ![]()
@Hanka_S_V A první jste měli přirozeně? Myslím, že jsi psala, že se vám povedlo i brzy? Bych čekala, že to bude brnkačka i u druhého.. Byla jsi nějak nemocná? Já měla třeba vleklý zánět moč. cest, tak si říkám, třeba se mi tam udělali nějaké srůsty a proto to nejde.. ![]()
@Lůca V. Teda, to byla dlouhá cesta.. Ale paráda, že jste se dočkali
Přeju, ať se vám to druhé v létě brzy podaří ![]()
@Hankasal ja nevim šafrán? Krom jiného ma v sobě látku vyvolávající potrat a těhotné by ho snad ani neměli ne? No asi bych to s nim neprehanela.
@HubbaBubba píše:
Tak jsem začala definitivně špinit, tj. zítra očekávám ms![]()
Ach, jo..
To mě mrzí, snad to příště vyjde
@majdulacek Díky.. Taky ti držím palečky
A i ostatním holkám tady ![]()
@HubbaBubba skoda, ale třeba jeste nepřijde.
Ja doufam ze v patek nedorazi, moc bych si to přála, ale uvidime no co asi to nezmenim ![]()
@HubbaBubba nene první otěhotnění trvalo také dlouho a bylo díky clostilu.
@Amnezieee jestli bereš duphaston na delší cykly, tak je dobré sledovat ovulaci a nasadit ho až po ní, jinak ji může blokovat, já díky duphastonu neměla ovulaci rok.
No holky jako vypadá to že den po vyvolávačce se mi objevil pozitivní ovulační test
divím se že doktorka neviděla větší folikul, ale s tím jejím starým ultrazvukem bych se asi divit neměla. Teď už mi snad agolutin ovulaci nezastaví, jestli už je na spadnutí. tak uvidíme, ale moc šancí tomu nedávám, když se tenhle cyklus zase tak vlekl. Muži to ani říkat nebudu, že asi byla ovulace, jinak by chtěl s objednáním do CARu zase čekat a mě už to čekání fakt nebaví.
@Hankasal psychika je určitě důležitá, ale pokud je nějaký jiný problém, tak ani klidná psychika nepomůže. Určitě souhlasím, že je dobré tomu aspoň prvních pár měsíců dát volný průběh a víc to řešit až po delší době.
@Hanka_S_V sestřička mi říkala, že právě napomáhá k ovulaci
vím, že to mám v průměru 38dni…Už aby byla sobota, jsem zvědavá co mi dr. navrhne