Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka_S_V prý je to způsobené častými záněty v malé pánvi, což já jsem měla celou pubertu
několik IVF ti hradí pojišťovna..teda pokud jsi nepodstoupila už jiné asistované metody
@Mišulka1994 zkus zatim koupit malicky vzorek bepanthen a uvidis ta bioderma ma snad tri stupne intwnzity a u posledni pisou ze okamzite zastaveni svedeni atd koukni na benu a malej ma jen ten nejnizsi cream a super jako nemuze mit na sobe silon jen bavlnu ale dobry kortikoidy jsou pekne v supliku a davat je nebudu dokud to nebude do krve a mas pravdu malej to ma po tatinkovi twn to jako dite mel a pak to zmizelo ale je alergik na par veci ale da se to a kdyby si to mela na tele tak pomohlo nepouzivat avivaz to snad nejvic malej jak jsme koupili susíicku tak se to otocilo ale jak chodime do baziku tak to dava zabrat ale udrzujeme to porad… dnes to ma snad kazdy dite
![]()
@Hanka_S_V snad jo jen to zaspineni a ted zase nic
![]()
@Pala8 mrzí mě co se ti stalo
nedokážu se vcítit do takové situace. Musí to být hrozne, kdyz to miminko je schopné života a pak přijde toto. Nechci se na nic víc ptát. Tobě to asi ani nepomůže
ale jinak te snažilko vítám mezi námi
člověku kolikrát pomůže se tu vypsat a popovídat si tady, když okolí nemá pochopeni. Taky sem kolikrát utíkám před realitou… tu najdeš vzdy někoho kdo má s tebou podobny problém, podobně starosti, podobně trápení a komu se můžeš vypovídat… I písmenka člověku dokážou pomocí aby trochu vypustil… moc bych to přála aby se mrnousek zavrtal u tebe co nejdříve. Ne nadarmo se říká, že tu bolístku spraví zas jen to co ti ji způsobilo…takže se budu těšit až se tu s námi budeš dělit o tvůj průběh snazenicka… az tu s námi budeš probírat, kdy mas ovulku, a taky na testiky a všechno co se tu tak probírá
nebo prostě jen pokecat
tak ti přeju hodně síly a neboj. Nejsi sama. Jsme tu i my
![]()
@Pala8 jsi pozitivni i pres to co se stalo, urcite vse dopadne jak ma, takovy bojovnici jako ty si to zaslouzi
sice jsem mela potrqt hned na zacatku tehotenstvi, ale vim tu hnaci silu, ze dokud neprijde dalsi mimi, tak to proste neprejde nebo resp. Neutlumi nic jinyho tu bolest
drzim palecky tak uz nas tu je hooooodne moc snazilek ![]()
@Pala8 To je hrozné
Chápu, že to ted muasí být strasne, a moc slov utechy nepomuze, ale dalsi miminko alespon z casti urcite ano
tak budu drzet pesti at je to co nejdrive ![]()
@Lůca V. Děkuji moc za odpověď
já teď jedu druhý měsíc kontryhel tak uvidíme…
Stres mám pořád ale snažím se víc relaxovat, jak to jde. Každopádně jsem minulý měsíc (1. s kontryhelem) poprvé zaznamenala plodný hlen, a menstruace byla sice slabá jako obvykle ale s víc červenou krvi (dřív spis jen špinění ), tak nevím, jestli to bylo čajem ![]()
@Vicky1 Zkusím to. Dneska jsem se vzbudila s nehtama zarytýma v obličeji
Po těle ( musím zaklepat ) zatím nic. Děkuji moc za radu ![]()
@Veverka61 To jsem zaznamenala také po kontryhelovém čaji ![]()
Holky vzpomínám si, že moje teta přišla o miminko v 5 měsíci. Před potratem byla plná vody a hrozně bílá. Lékaři ji řekli, že miminko bude pravděpodobně postižené a nakonec příroda rozhodla konec. Po cca roce snažení porodila zdravou holčičku, které bude letos 12 let ![]()
Držím pěsti, ať se též zadaří
![]()
@Majkule22 nechci ti kazit vyhlidky, ale taky uz jsem IVF zkoumala, pac tak mozna dopadnem a i pres hrazeni pojistovnou se doplaci cca 15 - 20 tisic ![]()
@Vicky1 jo mám. už máme žádanku do CARu, jen chlap se k tomu zatím moc nevyjadřuje, tak s objednáním čekám. Doktorka má podezření na syndrom neprasklého folikulu (folikul naroste, ale nepraskne) a na ten buď zaberou hormony, nebo pak jedině IVF.
@Xrybs
to je na tu citovanou slečnu s dotazem ohledně otěhotnění
@Hanka_S_V já se v tom po pravdě ztrácím..tohle jsem se dočetla na stránkách našeho gennetu:
Pokud má klient nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění, je cyklus účtován přímo zdravotní pojišťovně.(Dle § 15 odst. 3 zákona o veřejném zdravotním pojištění č. 48/1997 Sb. se hradí péče v souvislosti s umělým oplodněním nejvíce třikrát za život, nebo pokud bylo v prvních dvou případech přeneseno do pohlavních orgánů ženy pouze 1 lidské embryočtyřikrát za život).
asi si to nechám pořádně vysvětlit od doktorky.. ![]()
jinak asi by nám mohlo stačit nativní IVF, kromě neprůchodnosti je u nás vše OK, a to je levnější
@Majkule22 ano pojistovna hradi, ale doplaci se za ruzne dalsi veci. Bez pojistovny je to zhruba o padesat tisic vic. Zkus se podivat na diskuze, skoro o kazdem Caru tu nejaka je.
Moje gynekolozka se treba moc neorientuje v cenach, tvrdila mi ze za iui se nedoplaci nic, pritom v caru kam nas poslala se doplaci 1500, tak jsem vybrala jiny kde je to jen 500. Nejlepsi je si domluvit konzultaci a zeptat se primo v Caru.
@Mišulka1994 dekuji moooc, je to tezke obdobi, ale drzi me nadeje, ze snad brzy se povede a budu drzet miminko zive v naruci
![]()