Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Niki550 píše: Více
No u mě by to byl negativní test ale zase když vidím ty okolo. Tak ta ovulace podle mě proběhla jak píšeš 😊 už raději čekám do MS 😄 ať nejsem smutná. Ještě bych být tenou zkusila třeba jiný test, pokud budeš mít možnost a nechceš čekat 😊 já používám ovulační testy dr Max. I při předchozím snažení sem je používala a ty mi ukazují vždycky krásně 🙂 omlouvám se za fotku ze sešitu 🤣 nemám žádnou aplikaci na to 🙈
@Michaela 34 haha vubec nevadi. Tak neni o cem, ze u tebe ukazkove vidim. Proto jsem zmatena, ze nekomu ukaze takto a nekdo zas pise, ze ne vsem to musi takto svitit😂 ale mela jsem aj priznaky. Hlavne mam jasnou lutealni fazi se vsim vsudy. Kdyby byl anovulacni cyklus, tak jsem cetla, ze tak vyrazny by to nebylo. Nevim. A ty se snazis o miminko jak dlouho? Nebo jak dlouho sledujes i s pomoci ovu testu? U me je to prvni cyklus, tak kdyby ted nic, tak urcite budu pokracovat.. je to mnohem lepsi nez nic😂 teplotu si merit stopro nedokazu
@Niki550 právě. Je hodně faktorů bych řekla 😄 některé testy mají více barviva atd. Já na sobě ovulaci poznám taky. Takže test mi ji akorát vždycky potvrdí. Teďka se snažíme od ledna. Takže taky ne dlouho. U prvního jsme se snažili dlouho a tam jsem právě s testama začala. Ale dělám je hlavně proto, že u nás je těžší se sejít. Mužskej jezdí kamionem. Takže si nemůžu říct, hupsnem na to obden a trefíme se 😄 já sem ráda, když mám štěstí že zrovna v dny, kdy je „potřeba“ je doma 😄 ale sledovala jsem poctivě a asi dobře. Když to nakonec vyšlo 😄 teplotu sem si neměřila nikdy a taky se mi nechce 🙂 kdy má přijít MS?
@Michaela 34 ja to mam podobne prave, muz dost pracuje, teda je ted strasne fixnuty na praci a veci okolo, resime hypo. Takze se mu musim pripominat, ale je stastny, ze to hlidam a delame si z toho “srandu” v dobrem
… my zkousime take od ledna 👀 🤪 ❤️ takze proto nepanikarim… a doufam ze testiky ovu mi co nejdrive pomuzou! Nechci zas v dm nechavat tolik penez 😂
Heled cykl zacal 20.3, “peak ovu” 31.3, cykly jsou 29-31 denni. Byl jednou ale i 27. Podle appky nejdriv 16.4 ale podle planu 19.4.
Tak to je jako u nás 😄 😄 já vždycky chodím, ťukám na hodinky a říkám už je čas miláčků, už je čas 🤣 ale je pravda, že mi to taky bereme oba s humorem. Při prvním snažení to bylo horší. To jsem si prostě přála ať máme společný miminko. Takže sem se na to upínala. Teď už je to jen takový. Ale jo hele zkusíme, třeba budeme mít ještě jednou štěstí 😁 pro tebe to bude první mimčo? Tak to máš ještě caaas. Jestli věříš spíš svým plánům. Já mám cykly 25-27. Takže to celkem rychle utíká
@Michaela 34 jojo presne, tukam tukam!😂 ale u nas se jedna o prvni mimco, takze proto trochu stresiku v tom je no. Jsme si rekli od noveho roka, ze jdem do toho, neni to buh vi jaka doba, ja vim… nechci byt panovacna, ale kdyby to pul roku - 10 mesicu neslo, tak se objednam na nejake testiky a muzicka taky… aspon na kontrolu.. treba i muz ma si dat nejake vitaminy. Nebot imunitka mu trochu zlobi…
Jinak myslis, ze mam cas jeste na testy? Ze toto nemusi byt finale?..🤓 tak podle appky den sem tam mi to chodi nacas noo. Uvidime🙏🏼
@Niki550 taky jsem šla po půl roce. A zjistili jsme špatný spermiogram. Opravdu hodně. Moje doktorka byla fajn a řešila první muže 🙂 takže jsem koupila vitamíny. No a teď je bere už od začátku co se zase snažíme.
Psala jsi 10-11 DPO? To si myslím že ještě není jasné nic. Jsou tu holky co mají pozitivní test az třeba od 13 DPO. Takže naděje je furt. Dokud nepřijde MS tak naděje je 😊
@Michaela 34 ahaa, no vidis.
Jesli muzu s posledni otazkou otravovat. Zda tu zkusenost mas. Mam se pripadne obracet na gynekolozku primo, a ta nasmeruje partnera na testy? Pripadne je to jak zpoplatnene?🙏🏼 🥹
Dnes sem ano 10-11 dpo by to vychazelo, tak pripadne zkusim za dva tri dny jeste. Dekuji❤️
@Niki550 vůbec neotravujes 🙂 tak vitamíny si můžete koupit sami klidně hned. Ničemu neubližite 😊 ale jinak ano. Dala mi zadanku 😊 a neplatili jsme nic. Byl na odběru dvakrát. A ani Jendou nic neplatil 🙂
Ahoj, bude taky někdo testovat pátek - neděle?
Přidala bych se k čekání
po druhém IUI
Ahoj, pokud ti tvoje gynekoložka vystaví žádanku na spermiogram, tak se pak chlap jen někde objedná a nic se za to neplatí. Pokud by šel bez žádanky, platí se za to dle ceníku centra, cca 1000-2000.
nebo pokud bude mít nějaké centrum „dny plodnosti“ nebo nějakou podobnou akci, tak tam většinou udělají prvotní vyšetření v rámci té kampaně zadarmo, tak to zkus hlídat a popřípadě můžete využít.
@Trak mno, jesli bude nejake zazracne zpozdeni, tak testuji znova - patek.
![]()
@Niki550 To jsi hustá, že vydržíš do pátku, já bych jako vždy testovala co dva dny, abych viděla, jak to roste. Minulý měsíc mi duch podle testů rostl jen šest dnů a pak stejně došla ms.
Kurna ale to vůbec nechci strašit.
Jen že když už jsi začala testit, byla by škoda tam mít mezeru. I když chápu, že s jedním testem doma si člověk spíš počká (kupuju po šesti a stejně mi doma zbývá jeden obyčejný a jeden digital).
My se posnazime hned za týden, podle Jonášovy metody. Ovu má přijít pár dnů poté. Takže testovat budu až za tři dlouhé týdny nebo až na svátek osmého května.
@Výbojka ale ono, ze priznaky nejake mam, ale to ja si tak rada zvetsuju, namlouvam. Ze uz mam k tomu rezervu. Vcerejsi byl nejaky naznak, ale dnes spis skoro nic. A navic, vsemi zname Pepino testy, takze spoleh velky neni😂 uz jsem si rekla, ze bud jo nebo ne…
@Michaela 34 No nejak mi to nedalo, a zavolala jsem doktorce, jesli nemuzu prijit na kontrolu ovulace a proste si poradit, mam ji strasne hodnou, takze rekla, ze urcite. Cyklus jesli zacne podle planu 17-19.4, a potom 25.4-2.5 odjizdim mimo Prahu, tzn jsem objednana 4.5 na kontrolu. Neni to pozde? 16-17 den cyklu?… pri mych 29-31 dennich? Takze ja nebudu ani s muzem ten tyden, kdy by jsme to mohli zkusit. Mno.. tak aspon rekne, jeslo tam vidi zlute telisko vid+doporuci nejake vitaminky..
@Niki550 to ti nepovím. Já mám ovulaci pokaždé cca stejně. 13-14 DC. Teď výjimečně to bylo 12. Takže si to můžu dopředu spočítat. Ale podle toho by to klidně mohlo být akorát? Když máš cykly delší než ja o ty cca 3 dny. 🙂 Třeba to nebude potřeba a vyšlo to teďka ![]()