Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Saynka Mohla bych se zeptat, jaký typ endometriózy máš? Mě byla totiž zjištěná malá cysta na levém vaječníku velikosti 2,7cm a říkal, že to právě vypadá na endometriózu, ale že se zatím bude jen sledovat a na laproskopii je prý ještě brzy
máme se snažit otěhotnět, ale kapku mě trápí, že to právě díky ní nemusí jít ![]()
@Zoe09 píše:
@Saynka Mohla bych se zeptat, jaký typ endometriózy máš? Mě byla totiž zjištěná malá cysta na levém vaječníku velikosti 2,7cm a říkal, že to právě vypadá na endometriózu, ale že se zatím bude jen sledovat a na laproskopii je prý ještě brzymáme se snažit otěhotnět, ale kapku mě trápí, že to právě díky ní nemusí jít
Endometrioza vaječníků právě
me to šlo az na tlusté střevo. Po laparce jsem otěhotněla hned další cyklus a byly to dvojčata, ale dopadlo to. Byla jsem v te době i ve stresu a hrozně jsme se báli že to nezvládneme. A asi bychom to nedali ani finančně. Tes je už jina situace a zvládli bychom i více dětí. Půl roku na to se mi vrátila a byla jsem uvedena do umělého přechodu. Prášky dost pomohly. Ted na vaječníku není, ale byla mi zjištěna opět na tlustém střevě. Tak se máme začít snažit hned. A ted bylo zamkle tak jsme čekali dve ms a ted uz zase hlídám ovu. Chodím přímo do poradny kde se zabývají Endometriozou a bylo mi doporučeno hlídat si ovulaci a vždy jsme se trefili a hned jsem byla těhotná.
@Zoe09 píše:
@Saynka Mohla bych se zeptat, jaký typ endometriózy máš? Mě byla totiž zjištěná malá cysta na levém vaječníku velikosti 2,7cm a říkal, že to právě vypadá na endometriózu, ale že se zatím bude jen sledovat a na laproskopii je prý ještě brzymáme se snažit otěhotnět, ale kapku mě trápí, že to právě díky ní nemusí jít
Preklik dvojčata nedopadly v 11tt zamkly
@Zoe09
Jojo, my jsme teprve na začátku, takže jsem v pohodě
zkouším ovu testy, už min. cyklus jsem zkoušela, ale žádný nebyl poradně pozitivní. Teď testuju druhy cyklus (od 11DC), dneska 14 DC a zatím to na ovu nevypadá. Mám dlouhé cykly, tak 33 dni, takže ovu bude asi okolo Silvestra
teplotu neměřím, to kdyžtak později, kdyby to neslo
A děkuji, tobě taky držím palce ![]()
@Slunečnice0303 Ahojky, mela jsem cyklus jako ty a ovulace prichazela az okolo 20-21DC. Postupně se mi zkrátil cyklus a ted je otazkou, kdy prijde ovulace.
taky se chystám odpoledne testovat, tak uvidime. Jsem 15DC.
@majdulacek
Ahoj, díky za info
asi to tak nějak bude
Tento cyklus jsem si řekla, ze budu testovat od “začátku” až do “konce”
abych věděla, kdy to a jak to
Teď ses teda o jeden den napřed, tak držím palce, aby ovu přišla co nejdřív a aby se zadařilo ![]()
Ahojte dnes jsem 17DC menstruace by měla přijít asi 5.1. A zároveň je to první měsíc kdy jsem se rozhodla že žádný testování… Tak jsem zvědavá jak to vydržím cyklus mám nepravidelný a snažíme se asi 4 měsíc. ![]()
@Slunečnice0303 Nu a vy se snažíte kolikátý měsíc? První mimčo?
@Saynka Ty jo, no to se nedivím no. S tou ovulací na tom asi něco bude…můj doktor mi právě říkal, že by tu endometriózu zjistil až laparoskopicky, takže si není jistý, ale že to na ní vypadá a taky mi právě říkal, ať to zkoušíme hlavně v době ovulace. Teď si ji chci testama zjistit a uvidíme, doufám že to půjde i přes ní a přirozeně.
No a sestřička mi říkala, že je to dost i o psychice, to samozřejmě vím, ale hůř se to pak provádí
Navíc asi bych se toho zásahu bála, bojím se, aby to pak potom nebylo ještě horší. Je víc ženských, co se jim to podařilo i s endometriózou, tak ti teda nevím ![]()
Ahojky holky, tak se k vám přesouvám z prosince. Ve zkratce se snažíme 10. cyklus… Mám delší cykly 29-31 dní a ovu mám 16-18DC… Dnes jsem 6DC… Snažíme se fakt poctivě a zatím nic
. Tenhle měsíc zkusíme netlačit na pilu a prostě si ten sex jen tak užívat
… Všem držím palečky k brzkém //
![]()
@Slunečnice0303 Jo tak to ji budeš mít asi dýl no.
Já mám cykly 37-38 a ovulace bývá až někdy 23. den. Je ale pravda, že jednou mi vyšla snad až někdy 26.den a to mám luteální fázi dlouhou. No bazální teplotu taky neměřim a zatím se do toho ani pouštět nehodlám, ikdyz už se snažíme dlouho. Tak snad postačí testy a vyjde to ![]()
@majdulacek
My teprve 2. měsíc
ale chtěla jsem vědět, kdy mám ovu
a ano, první ![]()
@Zoe09
Jojo, počítám s tím, ze bude později. Ale chtěla jsem tento cyklus testovat cely, nebo teda od toho 11 DC, abych věděla ![]()
@majdulacek
Já mám taky zatím negativní, vsak máme ještě obě čas
testuj každý den a uvidíš, jak bude zesilovat ![]()
@Baja97 píše:
Ahojte dnes jsem 17DC menstruace by měla přijít asi 5.1. A zároveň je to první měsíc kdy jsem se rozhodla že žádný testování… Tak jsem zvědavá jak to vydržím cyklus mám nepravidelný a snažíme se asi 4 měsíc.
Držím palce, já jsem dnes 18dc, pravděpodobně, podle bolesti břicha u mě ovulace už proběhla. A taky jsem si řekla, že tentokrát bez testování a stresu. Poslední ms byla taková divná, spíš nebyla než byla(spíš jen špinění), ale test nic neukazoval. Naposledy jsem test dělala 4. den špinění, po 8-mi dnech se špinění ukončilo. Tak teď čekám, co bude nebo nebude. Dělám si z toho srandu, že třeba jsem už těhotná, ale mám strach si udělat test ![]()