Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno holky. Tak sem si udělala dr max test a tam taky dušík (nebo už je to čárečka?). Já sem asi vážně těhotná ![]()
@Koukala Ahoj, tak já tento měsíc právě poprvé hlídala ovulaci podle ovu testů. S přítelem se vidíme opravdu velmi málo a měl tu být 2 týdny, tak jsem si řekla, že by mě zajímalo, jestli podle mých výpočtů je ovu opravdu tehdy, kdy si myslím. A myslela jsem si, že se přítel prostě netrefí do období ovu. V sobotu večer jsme spolu s přítelem spali a v neděli dopoledne byl ovu test pozitivní. Bohužel, v tu neděli přítel odjel. Takže jsem nevěděla, jestli to může vyjít nebo ne. Pak jsem toto pondělí začala špinit a říkala si, hm, tak nic, zase kratší cyklus. Na to mě tu ale někdo upozornil, že by to byla fakt krátká luteální fáze (jen 7 dní) a jestli to spíš není uhnizďování vajíčka. Tak jsem měla naději a ta asi dnes definitivně na hooodně dlouho skončila. V noci jsem to dostala. Tak teď hold budu měřit BT. Jen teda opravdu nevím, jak to mám brát, že jsem týden špinila a teď kdoví jak dlouho budu krvácet. Tento cyklus teda počítám jakoby do včerejška, tedy 31dní. Ale jestli z té mojí BT něco vyčtu, taky nevím, protože já spím max 5-6hod a to se ještě uprostřed vzbudím na záchod. A pro správné hodnoty je potřeba opravdu spát těch 5-6 hodin, což mně se prostě nepodaří.
Test si půjdu koupit, ať to tu teda mám, ale další vhodná doba bude až tak na Vánoce a jestli jsem se dívala dobře, tak i to možná nevyjde, protože ovu bych měla mít s 31denním cyklem těsně před Vánoci a přítel má dojet až na Vánoce. No… u mě to bude ještě na Snažilky 2017 ne-li snažilky 2018… A to díky tomu, ž e se vidíme tak málo, budu doufat, že jsme aspoň zdraví a nebudeme muset pak za 3 roky řešit ještě nějaký vyšetření. ![]()
@Lucínek290691 Ahoj, vypadá to, že jsi vážně těhotná!
Moooc gratuluji!!! ![]()
@Lucínek290691 Tak si to užívej, taky by mi to asi nedocházelo, až to potvrdí doktor, tak už ti to určo dojde.
Ještě jednou moc gratuluji a ať je hlavně všechno v pořádku!!! ![]()
No jelikož mám napytel práci, tak k doktorovi budu muset zajít co nejdřív ať mi napíše neschopenku, páč tam taháme docela těžké krabice. Ještě jednou moc děkuju ![]()
@butterfly88 jejda tak to me mrzi ja jsem myslela ze si to spineni dostala misto ms jako ja
a treba se to povede aniz bys to cekala nesmis na to myslet ze se to nepovede.. A ber to tak ze na jednu stranu je dobre ze si to dostala a nemusis se bat jestli ti neco neni
ja ted taky nevim jestli si nemam na ty cykly poridit spis tinkturu kontryhelu.. Caj mi nepomohl jestli dobre pocitam tak mam 52 den cyklu
a 13 den zpozdeni… Jestli to ovsem dobre pocitam ale zpozdeni mam podle kalendare ![]()
@Koukala Tak já mám teď čas do Vánoc měřit BT a dělat ovu testy, abych věděla, kdy mám ovu a jak dlouhou mám luteální fázi. V prosinci mám jít na preventivku, tak bych pak případně řešila s doktorem problémy v podobě nepravidelného cyklu, krátké luteální fáze.
Ale jak říkáš, jsem na jednu stranu ráda, že jsem to dostala a to by snad mohlo znamenat, že je vše ok, žádná cysta a pod. Přítel přijede na víkend v říjnu a pak až na ty Vánoce. My hold bohužel nemáme moc možností, kdy otěhotnět. Tak snad se zadaří příští rok.
Ale teda to už je fakt dost dlouhej cyklus…
Tak to v úterý opravdu držím pěsti, ať se to nějak vysvětlí.
@butterfly88 aha no snad budou dva pokusy stacit my s pritelem mame na sebe cas a stejne nic
dekuji v utery dam vedet ![]()
@Jany-S píše:
ono by se prd stalo, kdybys netestovala, holt bys teplotu zapsala stejnou, jako následující den, ale myslím, že tam ještě šance je a ne malá, tak to ještě nevzdávej
Ahojky, uz jsem to vzdala - včera odpoledne jsem to dostala
![]()
@Terka24 píše:
@Kajule21 hele u nas mají od drogerie přes jídlo a barvy po psi žrádlo a hračky v jednom a dokonce i krájené salámy
Tak hlavně bych tam chodila na ty salámy
![]()