Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Esíčko.85 Dekuju.
Manzel je z tehu tak nadsenej ze ho musim obcas brzdit. Chtel delat nakupy uz v 8. tydnu!!
ted uz se trosku zklidnil, ale porad musim hlasit co je noveho, kde me co pichne a zaboli, kazdy tyden mi foti brisko, pres to nejede vlak - proste vzdy me vyzene z postele v nedeli a jde se fotit.
vecne gugluje na internetu jake sedacky do auta, jake kocarky, po kolegach (tatincich) vyzaduje informace co je dobry a co ne - no hodne se stara. Doufam, ze mu to vydrzi. ![]()
Malou mas kouzelnou, verim ze na ni koukas jak na obrazek. ![]()
@Izie Neboj barak uz je hotovy, nic nedelam. Krome normalniho uklizeni.
jedine co se bude „muset“ menit je pokoj pro hosty na pokoj pro miminko.
snad to nezakriknu. ![]()
@Terajsek Ty brdo ty uz jsi tak daleko??
a porad nevite pohlavi?
zlaty testy z krve, ja uz vim na milion procent. ![]()
@merlose Jsem rada zes dala vedet, pevne verim ze HOnzik pribira a roste a ze uz budete brzy vsichni bez stresu.
![]()
@Soleil 11 Jen se neboj, beru, ani se nenaděješ a budeš držet chlapečka v náručí. Letí to hrozne rychle.
Ja uz se prosince nemuzu dočkat, na druhou stranu se toho trosku obavam, jak vse zvladneme. Dve deti, rekonstrukci domu, firmu.
Ahoj holky, moc Vám všem držím palečky, aby vše dobře dopadlo a vy jste měli miminka u sebe…my už jsme snad z nejhoršího venku a snažíme se žít dál, dostavět domeček a dát se dohromady…Honzíčkovi už jsou dva roky, z toho malinkého miminka je chlapák, který krásně mluví a už i chodí na záchod
Hrozně rychle to utíká, takže si užívejte každé minuty, jak v těhotenství, tak s miminkem.
Honzula krásně mluví, někdy až moc, že jsem se málem u paní zubařky udusila, když mi vrtala zub a manžel hlídal v ordinaci malého a hrali si se zvířátkama, kdy paní doktorka malému řekla, že si může jedno zvířátko vzít domů a malý si vybral býka…kterého komentoval „to je bejk jak sviňa“…tatínek samozřejmě vyprskl, já se málem udávila na odsávačce v puse a zubařka konstatovala: " všichni býci jsou svině"…
Ještěže má doma hospodářsví a bere to s humorem…asi budu muset domluvit dědečkovi, aby dával na procházkách s malým pozor, jak před ním mluví s chlapama u zvířat ![]()
@Soleil 11 Moc gratuluji k chlapečkovi!!! Je to krásné, jak se o vás manžel stará a opečovává tě! Však si to zasloužíte po tolika letech trápení
![]()
@Soleil 11 vzpomínám si, jak si kdysi dávno psala, že pokojík pro děti nebude, protože to nemá cenu…a podívej teď
. Ale nebudete tam dávat hned malýho, ne? Oni ti drobečkové ze začátku hrozně moc potřebují mít maminku pořád u sebe. My máme v ložnici dětský koutek, ale na noc si dávám postýlku přímo k posteli
Kolikrát stačí Šimonka jen v polospánku pohladit a hned se uklidní
Až budete nakupovat výbavičku, tak určitě i hnízdečko, u nás je to naprosto nejoblíbenější věc, bez něj nemůžeme existovat (dokonce ho vozíme, když jedeme k někomu na návštěvu
). Šíma ho prostě miluje ![]()
To uklízení taky nebude mít dlouhýho trvání, ke konci už bude muset nastoupit manžel
. U nás musel mýt i okna, šůrovat koupelnu, dokonce mi i stříhal nehty na nohou…byla to celkem sranda. Užívej opravdu každý den ![]()
A co jméno? ![]()
@30_aneta
si mě úplně rozesmala z Honzikem
to je chlapak spravnej
a je to veliký sikulka a ty taky. Úplně te obdivuju a chtěla bych tě obejmout a vzít si od tebe tu eneegii.
![]()
@j-p Tak energii bych také potřebovala… malý je expert…ty jeho hlášky…chtěl jít do kostelíka, tak jsem mu říkala, že dneska ne a on mi říká maminko neblbni a pojď
a teď při tom odnaučování od plenek, tak to je sila, co se všechno dozvím ![]()
@Terajsek To verim ze se bojis, ja jsem rada ze mame barak hotovy. Ale neboj, ty zvladnes i deti dve, ty jsi takova super zena.
![]()
@30_aneta Ve dvou letech uz takhle jede? To mate doma o zabavu postarano, ja miluju kdyz maji deti takovy hlasky, tvoji zubarskou navstevu si umim uplne zive predstavit.
Jsem rada ze uz je ti trosicku lip, i kdyz verim ze ta bolest je tam a navzdy bude. ![]()
@Izie Jj, donedavna to byl pokoj pro hosty, ted si zacinam malicko pripoustet ze to bude detsky pokoj.
asi jsem blazen ale stale jeste nejsem schopna zacit planovat a delat vse samozrejme, pac to pro me samozrejme neni. Modlim se aby tohle tehotenstvi dopadlo dobre.
no my uz premysleli, chceme koupit takovou tu postylku co se da pridat k nasi posetli a pak i samozrejme klasicky detsky pokojik. Ale verim, ze ho budeme mit u nas v loznici aspon urcite ze zacatku.
Co presne je to „hnizdecko“?
Jsem rada za kazdy tip, clovek v tom tak trosku plave, co koupit a co ne…Jj uzivam, neboj. Fyzicky je mi uzasne, jako pred tehotenstvim, tak se snazim si uzivat dokud vse jeste zvladam sama a proste je to uzasny cas ted.
Jmeno zatim vubec nevim, abych pravdu rekla, byli jsme spis pripraveni na holcicku.
takze mame 22 zenskych jmen ale zadne chlapecke. Hledame neco co se da v nemcine i cestine dobre, co se da zkratit (zdrobneliny v nemcine neexistuji) - no je to boj.
@Soleil 11 já to měla s tou „radostí“ a „nákupy“ podobně. Pořád jsem si říkala, že ještě musím čekat. Nakonec jsme začli nakupovat po 2. velkým UTZ
.
Ty jo, není taková postýlka zbytečná? Stejnou službu ti udělá postýlka se stahovací bočnicí, ze začátku ji budeš mít v ložnici a pak přestěhuješ do pokojíčku, tak bych to asi udělala já.
Nevíš, co je hnízdečko? Jak bych to popsala, prostě takovej přenosnej pelíšek pro mimi, cítí se v něm hrozně dobře. Já ho mám celý den v obýváku, na Šimonka krásně vidím a on se cítí dobře, když ví, že je s ním máma a v noci dám hnízdečko do postýlky a krásně v něm hajá. Řekla bych, že to byla moje nejlepší koupě…Jinak co tak poradit…řeknu to asi takhle, čekáš vytoužený první miminko, tak mu nakup vše, po čem tvoje srdce touží. Já to udělala stejně. Mám všechno nový, krásný, sleaěný a nelituju ničeho. Možná některý věci tolik nevyužiju, ale to mi nevadí (třeba kojící polštář, ten mi leží ve skříni. Malýho kojím na normálním polštáři…)
Jména co znám v obou mutacích, ale líbí se mi jenom česká Honzík ![]()
@Izie Jj asi to bude u me taky tak. Proste nemam na nejake nakupy jeste vubec naladu a mam porad pocit ze by to bylo brzy. No s tou postylkou nevim, rikala jsem si nez tahat tu klasickou postylku do loznice ze bych vzala tu malinkou ktera ma i kolecka.
ale mozna mas pravdu a bude to zbytecne, trosku povyzvidam u kamosek jak to mely ony. To hnizdecko - ty brdo vubec nevim co myslis. Mozna takove to „vajicko“, jakoby ta pulskorapka v ktere deti vidim jak je rodice prenaseji za auta napr. kdyz jsou lidi nakoupit nebo tak? Akorat si to pak teda neumim predstavit v posteli…
tak kdybys mohla, hod nejakou fotku prosim. Kojici polstar se chystam koupit, vidim ale ze teda ne u vsech se vyplatil.
je fakt ze to asi zastane i normanli polstar vid…
no mam z toho hlavu v pejru a taky si rikam, koupim podle rozumu a srdce - ze se ne vzdy vse vyuzije je asi normalni a i individualni od miminka k miminku.
Honzik je krasne ceske jmeno.
ale tady by to byl jenom Jan a to mi prijde tvrde a nehezke. No se jmenem to bude boj…
@Soleil 11 @Izie Holky, Pelíšek-hnizdečko také mame, bohuzel jsme ho dostali, az kdyz byl Sigi velký, tak posílám fotku Sigouškovi sestrenice, ktera ho využila místo nas. U druhého ho urco upotřebíme. ![]()
@Soleil 11 hele mi klasickou postýlku v ložnici taky nemáme. Nevejde se. Přítel našel právě takové ty „narážedla“ na postele, nezabere to místo a miminko máš po ruce. Ale taky to není nic levného, tak jsme hledali levnější alternativu. Bude to znít blbě, ale nakonec máme starý dřevěný stolek z obýváku, který nepoužíváme a na něm mám složenou deku a peřinku a právě to hnízdečko a spinká tam. Resp. když jde spát dřív jak my, tak spí v pokojíčku do vzbuzení. Pak si jí přebalím, nakrmím a vezmu k nám
Poslední dva dny nemůže po krmení ve 3 zabrat, tak spí na bříšku na mně dokud nezabere.
Jinak já nakupovala a rozhlížela se, co bude potřeba po tom prvním screeningu.
@Terajsek Jee dekuju za fotku! TEda asi jsem mimozemstan, ale to vubec neznam!! Tak po tom se urcite porozhlednu!
ale abych pravdu rekla, nikde a u nikoho jsem to jeste nevidela. ![]()
@Lentilkaaa83 No asi tak. My sice misto mame, ale kdyby tam byla klasicka postylka, tak uz se asi nedostanu normalne do skrine a muselo by se to porad nekam hybat.
tak mi prisly ty malinke postylky co se daji i pridelat k velke posteli fajn. A cena byla neco mezi 100-150 eur, coz zas neni tolik a prave ze ma kolecka a da se prevazet podle potreby.
hele vubec to nezni blbe!! Proc kupovat neco co udela i jina vec, jestli to stim stoleckem funguje tak proc ne! ![]()