Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak nam dnes cely den prselo. Dopoledne jsme byli s manzelovou maminkou (moc se mi nelibi slovo tchyne) nakupovat v sekaci-maji tu jeden moc peknej, tak mam svetrik marks and spencer jako novej za 3eura a par dalsich vecicek, potrebovala jsem si udelat radost. No a nakoupila jsem zeleninu a zkusim zitra ratatouille;) a odpo prestalo prset, tak jsme sli behat, dnes 6,6km ufff. Ale dnes jsem se celkem prejidala:( buchta k snidani, delissa, dve porce fr. brambor atd:((( njn.
Zkousela jste nektera metodu podle mojzisove?
Krasne sny holky, dala jsem si ted asi dve sklenicky cervenyho;) ![]()
Ahoj holky
,Jak se mate??
Me zacina bolet cele telo! Zitra bude hur! ![]()
Ted musim cekat na to, jestli se to povedlo a nebo ne se snazenim…No jsem zvedava, ale nejak zase citim, ze z toho nic nebude…
Kazdy mesic si rikam, snad pristi mesic budu a pak si rikam snad do konce roka…
Nejhorsi je pro me to cekani!
Jsem rada holky, ze vas tady mam..Protoze vse bych to resila sama se sebou a akorat bych se uzavrela do sebe.
@Vacci ja na to cviceni koukala a pro me hrozne pomale a nudne…
Tak to jsi dobra 6,6 km behu…Ja beh nemam rada, protoze neumim moc dychat a stale me picha na boku..
Ty zijes nekde v cizine?
No ja teda prejedena nebyla
spis hladova vcera-drzim dietu tedka
![]()
@Ginuš Zkus mrknout na www.kgdolu.estranky.cz Díky Evičce jsem shodila skoro 20kg a ještě tak 5-7 bych chtěla. Sestaví jídelníček na míru a funguje to! Akorát to člověk musí opravdu dodržovat. ![]()
Krásný den ![]()
Ahoj, ráda bych se taky připojila. Je mi 33, HA neberu 7 měsíců. Pár měsíců jsem nic neřešila, starosti v práci a doma. Teď už ale netrpělivě čekám, zda to dopadne nebo ne a pak jsem smutná, že zase nic
Abych toho neměla málo, otěhotněla moje švagrová, která je o 10 let mladší. Tak už se těším, až to budu poslouchat od příbuzenstva
Doporučíte nějaké vitamíny či čaje??? díky
@SáraW @inulinek
holky ahoj, vítejte
Mně osobně clostil nepomohl, celkem 5 cyklů i s pregnylem, ale věřím, že to nebude tvůj případ
U nás není žádný problém, oba zdraví, jen asi ještě nenastal ten správný čas. Snažím se být v klidu, ale po 18-ti měsících je to někdy na budku ![]()
@Vacci
Mojžíšovka je nuda, vydržela jsem asi 4 měsíce. Cvičíš každý den aspoň hodinu. Je pravda, že záda nebolela, ale ubíjelo mě to až se mi to zprotivilo. Jsem víc akčnější, tak asi proto mě to nenadchlo.
@Ginuš holka drž se. Prožila sis toho tolik, až to není hezký. Ale musíme věřit, všechny se dočkáme ![]()
@SáraW na laparce jsem nebyla. Zatím ani nechci. Hormony mám v pohodě, průchodnost vejcovodů o. k., spermio v pohodě, základní testy na alergii taky o. k., ovulace probíhá, tak tomu chci dopřát čas. Od clostilu jsem si taky slibovala jistotu, brala jsem 1 ráno a pokaždý tak 3 folikuly v dobré velikosti a nikdy nic
Docela mě to vzalo. Já měla po vysazení antikoncepce jiný problém, často jsem druhou půlku cyklu špinila, ale to mi urovnal utrogestan. Minule když jsem byla na preventivce u Dr., tak mi zjistila, že krvácím z čípku. Naštěstí testy dopadly o. k. a dostala jsem nějaký čípky na zhojení a tento měsíc zatím v pohodě
Věřím, že až nastane správný čas, tak to přijde ![]()
@SáraW genetiku nám nedělali. Já jsem s novou Dr. domluvená, že tomu dáme čas do konce roku. To bude tak akorát ty 2 roky snažení a pak kdyžtak začneme víc pátra a řešit přes car. Věřím, že se povede přirozeně
Jsem poslední dobou optimistka. Tak nějak jsem si to srovnala v hlavě a už se nehroutím s každou MS a nad každou těhotnou, nebo miminkem. Mimčo si moc přeji, to ano, jen už se nechci kvůli tomu trápit.
Ahoj holčiny, může se taky přidat
Nám je s manžílkem 30 a snažíme se už cca 4 roky. Já už vlastně ani nevím
Teď jsme po jednom nevydařeném ivf a na podzim plánujeme další. Máme totiž strašně malou pravděpodobnost přirozeně otěhotnět. Máme špatný spermiogram. Prý výborný pro ivf.
V sobotu valíme na dovču a vychází mi to asi od 12 DC, tak třeba nám změna prostředí a odpočinek pomůžou a stane se zázrak
I když, teď už na zázraky přestávám věřit.
@SáraW
Strašně ráda bych ti poradila, ale ani nevím jak. My po roce zkusili i pár léčitelů, kteří neshledali žádný problém, prošla jsem si i regresí. Bylo období, kdy moje kamarádka od školky otěhotněla a porodila miminko, to jsem doma ořvala každou návštěvu, zvlášť co malý byl na světě. Bylo to těžký. Ta regrese mi docela pomohla pochopit některé věci, byl to zajímavý zážitek. Prošla jsem si stádiem plácání se v tom, závistí, pocity nespravedlnosti, obviňování a sebelitování a pak beznaděje. Po čase jsem přišla na to, že to ničemu neprospěje a nějak jsem si to v hlavě poskládala jinak. Občas tomu mám sklony podléhat, je to boj, ale snažím se držet ![]()
@SáraW snaž se být nad věcí.. Psychika je potvora a může uškodit. Držím palce ![]()