Studium na VOŠ – zdravotní způsobilost (psychika)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2402
31.3.26 19:19

Ci treba socialni pracovnik? Nema zadne podminky.
Muzes si pak doplnit kurz na zdravotne-socialniho a jsi „pobliz“ zdravotnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.3.26 19:27
@RajaMatangi píše: Více

Dobrovolnictví zvažuji, už jsem před mnoha lety opakovaně dělala - hraní si s dětmi, povídání se seniory, vedení volnočasového klubu pro duševně nemocné + v době střední a VŠ studia o prázdninách zahraniční dobrovolnické workcampy (různé práce, převážně venku v zeleni a na stavbě).

Tak riziko dekompenzace samozřejmě je, ale zas nechci věčně dělat věci, které mě vůbec nebaví jen proto, že nemůžu jít studovat. Kdysi jsem prodávala v jednom obchůdku, který byl vedený jako chráněná dílna, ale fakt jsem tam trpěla, jak mě to nebavilo. Šicí dílna mi zas vůbec nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42773
31.3.26 19:33

Tak se koukni na podobné obory na Bc. Často nemají VŠ a VOŠ stejná omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
31.3.26 19:35
@Lollitka píše: Více

Ahoj, otázkou je co je to za školu. Zdravka/pedagogika bude asi jakákoli duševní nemoc, ale nějaké obory méně náročné na psychiku třeba budou mít to síto jiné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
31.3.26 19:36

Já si myslím, že tam spadají věci, které brání výkonu povolání. Pokud existuje riziko, že něco vystudujete a pak vám to stejně nepovolí závodní lékař dělat, tak mně připadá logické, že se tam to omezení udává, přece jen to platí stát a takto produkuje (a platí) člověka k ničemu, ten člověk to státu nevrátí. Dám příklad - chci být zahradnice, ale mám alergii na plíseň. Vystuduju, školu dodělám, ale pak mě nikdo nezaměstná, protože mám omezení. Státní peníze za vzdělání se tím pádem úplně minou účinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.26 19:36

A jedná se tedy o tu sociální práci? Pokud už jsi v tom oboru pracovala, tak by tě asi vzali zpátky i bez školy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.3.26 19:38

To nebyla nic z toho práce, jen dobrovolnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42773
31.3.26 19:39

Toto omezení jsem našla u 2 typů VOŠ a nezlob se, u obou se tomu nedivím.
Jinak, nic nového to není, je to z roku 2010, ale předtím bylo jiné.
Koukni na podobné na VŠ.

Příspěvek upraven 31.03.26 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.3.26 19:40
@chs.jasmin píše: Více

Nejde o nic zdravotnického, ani pedagogického. K dětem vztah moc nemám a neumím to s nimi, do toho bych nešla a ve zdravotnictví jsem už byla hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.26 19:41

Tak píšeš, že jsi v podobném oboru pracovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.26 19:43

Jinak pokud tě baví sociální práce, tak na tu je možné udělat i kurz a můžeš tak dělat to, co tě baví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.3.26 19:46

Jo to ano, ale tohle jsem zmiňovala jako dobrovolnictví. V podobném oboru jsem také pracovala, ale raději bych měla vyšší kvalifikaci, tam, kde jsem pracovala na tyhle pozice nehledají, na podobné hledají jinde, ale nehlásila jsem se zatím. Prostě bych raději studovala, protože mě to baví a rozšiřovala si obzory a pak díky tomu měla třeba lepší uplatnění. Nevím, no, prostě mě to spíš mrzí, že všude chtějí zdravotní potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
31.3.26 19:49

Nezvažovala jsi práci jako peer konzultantka třeba ve Fokusu? S tvými zkušenostmi i náhledem na onemocnění by to mohlo být fajn pro všechny strany - zaměstnavatel, klienti i ty samozřejmě. Během práce třeba na část úvazku si můžeš dodělat kurz(y)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42773
31.3.26 19:51

Ale to není jen u psychiatrických diagnóz. To je v podstatě u všech diagnóz - nějaké omezení výběru oborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.3.26 19:51

No nejraději bych dělala s kočkami, ty miluji, třeba v útulku, nebo veterinární asistent, ale mám na kočky alergii (sice jednu mám doma, ale veliké množství bych asi nezvládla). Na veterinárního asistenta se dá studovat VOŠ/VŠ, ale tam bych zas nedala jejich nemoci a uspávání. No nějak vše promyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová