Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RajaMatangi píše: Více
Nezlob se, ale prijde mi, ze jsi na zakladatelku dost zla. Vytahovat na nekoho veci z jinych diskuzi neni fer. Nikdo prece nemuze vedet, ze se jeji stav nemuze zlepsit. Soc. pracovnici, kterou by odvazeli pravidelne do lecebny, by asi velmi brzo vyhodili tak jako tak, tak si moc nedovedu predstavit, proc by melo byt takovym ohrozenim, ze nekdo takovy studuje soc. ci podobny obor. Zase muze mit hodne pochopeni pro klienty, empatii.
@Havlova píše: Více
No tak mlit orechy nebude, to je problem se tomu vyhnout a delat neco jineho? Predpokladam, ze nekdo s tak tezkou alergii, ale toto nejspis studovat nepujde. Ale jako pokud to je jediny problem, proc by vlastne nemohl. To ale je neco jineho nez studovat soc. ci podobne obory, orechy jsou extremni priklad. Dejme tomu, ze mam ekzem a chci delat laboranta nebo sestru apod., proc bych nemohla, vzdyt ta prace muze mit ruzne podoby a nakonec to v praxi nemusi byt problem.
@alatheia1 píše: Více
Však můžeš. Pár pupínků nevadí. Ani běžný atopák. Ani další běžné kožní nemoci. Když máš ale exém takový, že ti hnisá velká část těla, fakt není možné tuto práci, vzhledem k riziku, dělat.
Mimochodem, jak budeš hodnotit praxe u cukráře, který si nesmí čuchnout k ořechům? To bude škola celé 3 roky bez ořechů? Nebo mu praxe odpustí?
@RajaMatangi @lucad77
Ano, četla jsem některé diskuze a vím, že se potýká s psychickými problémy. Přesto, nebo možná i právě proto, mi přijde hodně ubohé se do ní navážet kvůli jejímu dotazu vztahujícímu se ke studiu. Argumenty o tom, že jí studium zaplatí daňoví poplatníci či pak naprosto nerelevantní poznámka k její finanční situaci, když zmínila studium na soukromé škole, mi opravdu připadají nemístné.
Názor nikomu neberu, ale nelíbí se mi způsob argumentace, působí na mě spíš jako snaha si kopnout do někoho, kdo je znevýhodněn.
@Pamina Ano, některé příspěvky byly nevhodné. Na druhou stranu zakladatelka ani nezkusila dojít za lékařem, zda jí přihlášku potvrdí.
Ten musí posoudit, zda by dané studium s určitou diagnózou nemohlo být nebezpečné pro studenta či jeho okolí.
S tím samozřejmě souhlasím. A jsem si jistá, že to zakladatelka udělá.
Její dotaz vnímám jako jisté překvapení nad informací, která je pro ni nová, takže zjišťovala zkušenosti ostatních.
Ok, uznavam. Ale dokazu si predstavit i cukrare, co s orechama nedela. Nevim presne, co je nutne delat na oboru cukrar. Ale necim nahradit by to asi slo, ze, pokud by byla vstricnost u skoly. Prizpusobuji se pozadavky kvuli ruznym omezenim, proc ne i tady. Chapu, ze ne vsichni to uznavaji, kdo na to nema, at tam nechodi, ale vetsinou to asi uzpusobit lze, pokud je vule.
@Pamina píše: Více
Ne, neudělá. Skutečně si nastuduj její příspěvky a diskuze. Ten motiv je zcela jiný.
Chápu, že se snažíš být laskava, ale děláš pouze medvědí službu. Přesně tento přístup ji přivedl tam, kde je.
Zároveň je znevýhodněna, ne zbavena svéprávnosti. Pokud tu soustavně lže a při zjištění tohoto se ještě rozčiluje, pak opět - tzv. idiotsky soucit ji dostal presne tam, kde je ted.
A ty se tu snazis temito prispevky o co? Aby nekdo s tezkymi dusevnimi problemy nahledl sve chovani a neco si uvedomil skrz tve drsne prispevky? Ty taky pracujes jako socialni pracovnice nebo terapeut?
@alatheia1 píše: Více
Nejsem ani terapeutka, ani soc. pracovník.
Problematice těžkých poruch osobnosti se věnuji asi 20 let (nechci uvádět přesné pracovní zařazení, nezlob se), především pak těm v tzv. temné triádě. Vím, co dokáže napáchat např. covertní narcista, který by mi tak +- seděl na zakladatelku, i když nikoho diagnostikovat bych si nikdy netroufla. Nemám k tomu vzdělání a i kdyby, jsme pořád v diskusi na netu.
Covertních narcistů se do „psychooborů“ tlačí nesmírné množství. Jsou to všechny takové ty na první pohled milé, hodné, až altruisticky působící tetiny, v jádru ale naprosto posedlé kontrolou, mocí a obecně tím, aby mohly někomu řídit život, mimo jiné. Zkus s nimi ale v něčem nesouhlasit, či je nedejbože přímo nějak ohrozit – a mohou ti doslova a do písmene zničit život, pokud jsou na pozici, nedejbože, např. lékaře.
Jedním dechem ale dodávám, že jsem v tom trochu biased a přiznávám, že na zakladatelku místami asi dost drsná. Jak jsem ale uvedla na začátku vlákna, kdybych neviděla, co některé „psychoodbornice“ dokázaly na svých klientech/pacientech předvést, sama bych tomu nevěřila. Jen se o tom veřejně příliš nemluví ani nepíše, velice těžko se toto „poškození“ nějak prokazuje, navíc by to silně demotivovalo ostatní od návštěvy odborníků.
Jsou to ale přesně typy viz zakladatelka – já prostě CHCI studovat, CHCI „pomáhat“ a vy ostatní, zlý, zlý, zlý!, mi v tom bráníte.
Tak urcite se s tebou v nekterych bodech da souhlasit, ale nebyla bych tedy presvedcena, ze se musi nutne jednat o zakladatelku. Jeji prispevky tady uz taky nejaky ten rok ctu a neprijde mi to, ze by nutne chtela pomahat za kazdou cenu. Spis si chce sobe a asi i rodicum neco dokazat, coz se da lidsky pochopit. Ale samozrejme z prispevku na netu to nikdo nemuzeme uplne odhadnout. Mi ani neprijde, ze by jeji prispevky vyznivaly ve smyslu, ze ji nekdo zly brani vystudovat.
Dobrý den,
na žádost zakladatelky diskuzi zamykám.
Děkuji za pochopení a přeji pěkný den
Eliška ![]()