Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RajaMatangi píše: Více
No asi si pleteš mnohočetnou a smíšenou, ne?
@Lollitka píše: Více
Mnohočetná se nazývá přesněji dissociativní porucha identity a tu má opravdu minimum lidí, znám jednu holčinu.
Přesná diagnóza není tak důležitá. Důležité jsou dopady do vzdělávání a potom v práci.
O vhodnosti studia bych se bavila s lékaři a potom na centru podpory. A jako první bych si prostudovala příslušnou vyhlášku.
Zakladatelko, proc vlastne nezkusis tedy dodelat tu adiktologii,.kdyz ti to slo? Pokud uz cast mas, tak si to treba nechat uznat a dodelat to. Jinak nevim, proc by nekdo nemohl studovat jen tak, jen tak mebo obory, ktere pak nedela, studuje spousta lidi, snad lepsi nez sedet doma a nedelat vubec nic. Penize danovych poplatniku jdou na ledacos a zrovna podporit nekoho ve vzdelavani a rozvoji snad neni nic tak zavrzenihodneho. Si vyber vosku, kde to potvrzeni nechteji. Zrovna soc. praci a podobne tedy dela dost lidi s ruznymi problemy, tak proc ne. Donedavna to tedy vetsinou nechteli,.co jsem tak koukala, nevim, jestli nastala nejaka zmena.
@1Pears1 píše: Více
Díky, jj, na vyhlášku kouknu. S lékaři a psycholožkou všechno řeším samozřejmě. Chtěla jsem jít na soukromou VOŠ, anebo církevní, i když nejsem věřící, ale to tam nevadí. Ta církevní naopak osoby s handicapem podporuje, studovala tam kamarádka s paranoidní schizofrenií, vyučující to věděli všichni a problém neměl nikdo.
Ale primárně jsem chtěla na tu soukromou a tam mají ta kritéria.
@alatheia1 píše: Více
Díky moc za podporu. Na adiktologii by mi uznali snad z prváku všechno, kromě jednoho předmětu, jinak jsem měla samé jedničky, ale vracet se k ní už nechci, mám dost známých z komunity, kteří berou drogy a přes milion léčeb, doléčováků, stacionářů…si stejně vesele fetují dál a ještě se chovají hnusně. Zjistila jsem, že bych s touhle cílovkou dělat nemohla a tím pádem ani s duálními diagnózami, které mě předtím zajímaly. Max tak na lince pro odvykání kouření, tam by mě možná vzali, i když taky nevím, když jsem v minulosti kouřila.
A s tou podporou ve studiu, je fajn, že podporujeme hodně „studentů“, kteří se někde zapíší, pak nenastoupí a rok jakoby studují, no mají status studenta a tak, ale po roce (někde tedy po prvním semestru) je vyhodí. Ale hlavně nepodpořit nikoho s psychickými problémy, aby pak třeba někomu neublížil, zejména já, která sice ani mravence nezašlápnu a nikdy jsem nikomu nic neudělala, spíš opak, ale co kdyby, že.
Jinak mi taky přijde lepší se vzdělávat, než třeba sedět jen doma a nesnažit se o nic. I kdyby člověk pak v oboru nepracoval. Spousta lidí mění obory, chodí studovat jiné školy.
Oni i ti flákači mohou studovat zadarmo jen 4 roky na bc. Pokud do té doby titul nezískají, studium si platí (a ty roky se sčítají za všechna nedokončená studia).
@Havlova píše: Více
Tak když se někdo fláká, nebo na to nemá a roztahuje to zbytečně, tak pak platí. U mě to ale bylo ze zdravotních důvodů a školné mi prominuli. A je více okolností, za kterých část školného, příp. celé, prominou.
Soukromou?
S tebou se rodiče asi pěkně prohnou, co. Připomínáš mi tu s těmi morčaty, které její matka, pracující důchodkyně, dotuje veškeré její výmysly.
Nestojí statisíce, je to asi nejlevnější soukromá škola a neplatí mi to rodiče, ale to máš jedno.
Ale ty nemáš jen sedět doma. Když se zvládneš pár hodin týdně vzdělávat, chodit do posilovny a já nevím co ještě, tak bys taky zvládla chodit pár hodin týdně malovat do chráněné dílny hrnečky.
Ale počítám, že na to zas přijde odpověď na asi normostranu, jak a proč to nejde ![]()
Do posilovny už nechodím a do školy zatím taky ne a jak mi tady všichni vysvětlujete, tak ani vlastně nemůžu. Do chráněných dílen jsem chodila opakovaně. Teď budu docházet na jednu léčbu, jistě víš kam, když tady stalkuješ moje diskuze a pak budu zas něco hledat. Ale nemám potřebu se před tebou obhajovat, neznáš mě vůbec a naštěstí ve svém okolí mám většinu lidí super, podporujeme se a to nejen ve studiu.
@Lollitka píše: VíceŠtve tě, že tu upozorňuju na to, jak moc si protiřečíš a vyloženě lžeš, co?
Co jsem cetla nekde rozhovor s Miovskym, tak jako hlavni tema adiktologie budou digitalni zavislosti, ty klasicky snad dlouhodobe klesaji. Treba v tom se da neco delat, to vypada, ze bude taky zadane.
Ja myslim, ze cloveku da neco, i kdyz tu skolu nedodela. A neco prinese i tem studujicim a vyucujicim, kteri tam jsou. A chapu, ze se ti nechce delat v chranene dilne. Osobne mi toto prijde diskriminacni, protoze zvlast v techto oborech je dost lidi, co mohou uskodit, i kdyz nemaji oficialne zadnou diagnozu. Je to proste dost individualni, pokud se nekdo leci a neni nebezpecny ostatnim, tak proc by ho nemeli vzit, aby to mohl zkusit vystudovat.