Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RajaMatangi píše: Více
Chápeš, že každého člověka s hendikepem neuspokojují manuální činnosti?
Mě hodně štve studium k vůli alimentům nebo sirotčímu důchodu. Zvlášť oproti SD jsou nějaké poplatky navíc na veřejné VŠ pakatel. Prostě se to pořád vyplatí.
Jsem pro rozumnou podporu studentů se SVP.
@Lollitka píše: Více
Jahodovka - Vyšší odborná škola sociálně právní v Praze
…
@alatheia1 píše: Více
Jenže on ostatním nebezpečný je. Kupříkladu tím, že si na klienty bude nevědomě (!) projikovat svoje vlastní sr-čky, podle toho jim „dobře radit“ apod. Nebezpečí nerovná se jen fyzické napadání apod.
@1Pears1 píše: Více
A ty si myslíš, že všechny pracující jejich práce uspokojuje?
Když nemůže dělat nic jiného, tak prostě musí dělat to, na co stačí. Nebo je taky možnost válet se doma, vymýšlet nesmysly a hekat, jak „nemůže nic“… kromě toho, co se jí zrovna chce. Na takové činnosti se těmto lidem vždy, zcela záhadně, uleví ![]()
Člověk by měl sám rozumně zvážit, jestli je pro něj určité povolání vhodné.
Nejspíš jsou lidé, kteří neumí zvážit své možnosti. Přecení nebo podcení se. Proto jsou nastavená pravidla pro přijetí. Např. doložení zdravotního stavu. Je to na některých oborech na SŠ. To proč by to nemělo být na VOŠ, VŠ?
Však taky vezmou. Právě záleží na doktorovi. Jedná se o těžké poruchy, ne všechny psychiatrické poruchy.
Mimochodem ekzém, astma, alergie, imunita - ty nejsou diskriminační? Jsou kontraindikací mnohem většímu množství škol - samozřejmě taky dle posouzení lékaře.
Hele, nechtěla jsem to tu psát anonymně ale ve finále uvedu dost osobních věcí. Není to kvůli tomu že bych se styděla za to co řeknu.
Známe tě jenom z netu. A to ten dojem není nejlepší. Ačkoliv očividně nemáš problém s inteligencí tak stále nemáš náhled a kritické myšlení na svůj zdravotní stav.
Máš pořád potřebu upozorňovat na závažnost svého stavu - ano, je to pravděpodobně následek nějakého tvého nedostatku v dětství/životě a svým způsobem je to validní, jen se v tom nesmí člověk rochnit celý život. A nejen to ukazuje že toho nemáš terapeuticky zpracovaného hromady. TO je pak problém v té práci/studiu.
Nedokončila si medicínu, nedokončila si Bc. Jasně, píšeš že kvůli traumatu - to je právě to. Trauma se děje všem, každému jednomu člověku se to většinou stane (smrt mazlíčka, smrt v rodině, zanedbávání, zneužívání, chudoba,… jsou stovky věcí) a to co je třeba posoudit je reakce na tuto situaci.
To že tě trauma srazí na kolena je normální. Jestliže ale po tom skončíš na x měsíců v nemocnici, ukončíš veškeré své studia, práce, všechno se zastaví na xx měsíců/roků - pak je ale fakt problém kdyby se něco stalo a tys zrovna pracovala. Protože se prostě přestaneš ovládat. To je tak nějak podstata duševního onemocnění - je to neregulovatelná, většinou výrazná afektivní reakce na životní události.
Potvrzení na VOŠ jsem měla, v anamnéze mám těžkou psychiatrickou diagnózu a potvrzení jsem dostala. Protože lékař zná můj stav dlouhodobě, stabilně. Ať co se týká léků, psychoterapie, nutnosti hospitalizace. Upřímně, sama si na hony vzdálená stabilitě, ber to reálně. Třeba jednou až budeš dlouhodobě stabilní si udělej nějaké studium v rámci CŽV, ale v téhle situaci ![]()
Přála bych ti aby ses našla, byla schopná pracovat a něco té společnosti vracet (což jim dlužíme všichni invalidé). Ale je fakt se postavit pravdě do očí ![]()
Tak kazda organizace ma snad nejaky dozor nad lidmi tak jako tak, alespon castecne. To jako myslis, ze vsichni, kteri studuji tyto obory, jsou psychicky uplne bez problemu a ze si na klienty neprojikuji nic ze sebe? Ze jsou vsichni psychicky stabilni a nemaji zadne problemy, to je naivni predstava.
@Havlova píše: Více
Ale to jsou taky diskriminacni. Tak ten, kdo na ty skoly chce, tak si prece nenecha psat exem do potvrzeni. Vzdyt to jsou klidne prechodne problemy, ktere mohou vymizet. Naopak nekomu ve zdravotnictvi se zase muzou udelat, treba z noseni rukavic. Vyhodi tyto lidi snad pak? Proste kdykoliv nekdo temito omezenimi zkousi zamezit nekomu skolu vystudovat a dat mu sanci, jento podle me spatne systemove. Pokud ma nekdo tezke psychicke poruchy, vetsinou ty skoly stejne nedokonci. Ale proc nekomu brat tu moznost. Jak rikam, ten, komu neco vyvstane za zivota pak take neni vetsinou z prace kvuli tomu vyhozen nebo mu snad berou diplom dane skoly, ktera mu umozni tu praci delat? Nejspis je takovych pripadu minimum.
@Lollitka píše: Více
Ja jen nechspu proc jsi zo nenapsala hned
Ty mícháš jablka a hrušky.
Nikdo neříká, že musí ti lidé být 100% psychicky OK, to není dnes snad nikdo. Jenže mezi lehkým psychickým problémem a několika vážnými poruchami osobnostmi, kt. zakladatelka trpí (mimo jiná duševní onemocnění, která má), je fakt propastný rozdíl.
Opravdu bys chtěla, aby se např. tvé dítě dostalo do rukou sociálního pracovníka, kterého sem tam odveze policie v poutech na uzavřené oddělení blázince? Asi ne, co.
Nepřeháníš to už trochu?
Tvoje předposlední věta, kde bez jakéhokoli věcného podkladu líčíš velice dramatický a dle mého soudu nepravděpodobný scénář a hraješ na city, mi přijde už hodně za hranou.
@Pamina píše: Více
Budeš se divit, ale vycházím jen z toho, co tady zakladatelka sama v minulosti psala – odvoz na uzavřené pscht oddělení policií. Doporučuji si trochu pročíst starší diskuze, do kterých se zapojovala.
@Pamina píše: Více
A ty o zakladatelce něco víš? Četla jsi její diskuze?
Ale tady se jedná o těžké formy všeho, včetně těch psychiatrických onemocnění. Nebo snad chceš mít třeba v třídě cukrářů někoho, kdo se začne dusit při mletí ořechů?