Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RajaMatangi píše: Více
Kurz není na sociálního pracovníka, ale na pracovníka v sociálních službách. Ten jsem kdysi dávno složila, jenomže z něj není tolik uplatnění, na pečovatelku apod. musíš mít taky zdravotní potvrzení. A ještě ten kurz konkrétně u organizace, kde jsem ho dělala, byl dost o ničem, vlastně nás tam neučili nic jiného, než systemický přístup (tehdy jsem si organizaci vybrat nemohla). Nejde mi o titul, ale o to něco víc do hloubky umět a uplatnit to a baví mě učení se.
@Havlova píše: Více
Je, koukám na PřF v Praze: https://natur.cuni.cz/…-zpusobilost
@Lollitka píše: Více
Není to u všech přírodovědných oborů, ale u všech chemických ano. Na PřF už se znovu taky hlásit nebudu, kdysi jsem se dostala na biochemii, ale mají jen denní studium a to nechci.
Práce pracovníka v sociálních službách je daleko fyzicky a psychicky náročnější než práce sociálního pracovníka. To první bych dělat nemohla - nutnost vyhnout se fyzické námaze, nezvládám ani přebalování a péče o tělesnou schránku lidí, mám hypersenzitivní smysly a snadno se mi obrátí žaludek-z výkalů, mixované stravy atd. Dva roky ve speciálním školství u těžce postižených dětí byl pro mě očistec. Už nikdy více. K tomu druhému jsem plně kvalifikovaná. Pracuji na část úvazku jako sociální pedagog ve škole. Vyhovuje mi to.
Obě pozice jsou samozřejmě potřebné, ale sociální pracovník je „čistá práce“ nebo jak to nazvat.
Nedivím se jí, že to první dělat nechce. Chce studovat a dostat se tak k odbornější a kvalifikovanější práci. Měla jsem to stejně.
@1Pears1 píše: Více
Díky, že mě chápeš. Nechci pohrdat pracovníky v sociálních službách, spíš že ten náš kurz byl o ničem a nic mě nenaučil, ani kdybych pak mohla dělat pečovatelku (kdybych teoreticky neměla jiné znalosti a po tomto kurzu šla rovnou do praxe pečovatelky, tak ani nevím, jak dělat hygienu, polohovat…).
@Lollitka tak proc nenapíšeš, kam konkretne se chces hlasit? Třeba to nevidíš, i kdyz to tam je. Můžeme ti pomoct pochopit, proč tam to omezení je. Takhle jen vypisuješ, kde vsude to je, ale zaroven dodas, ze tam se hlásit nechces. Odpalkujes kazdy komentar, ktery ti vysvetluje potrebnost tech omezeni. To je k ničemu.
To není pravda, že není tolik uplatnění. Koukni na jobs.cz.
Soc. prac. (VŠ, DiS) je tak obrovský nedostatek, že někdy svolí i tomu, že vezmou „jen“ pracovníka v soc. službách.
A pokud chceš umět něco více do hloubky, tak existuje spousta kurzů celoživotního vzdělávání a podobně.
Ten peer by tě nebavil? Přišlo by mi to pro tebe jako ideální. Sociální problematika, ale současně bez velkého stresu, kterým práce. v soc. službách/soc. prác. čelí. Uvědom si, že bys dost možná rutinně pracovala s lidmi, kterým se většina z nás snaží vyhýbat, když to řeknu diplomaticky. To je stres jako kráva.
U toho peera tohle nehrozí, náš plnou podporu multidis. týmu a všichni počítají s tím, že u tebe může kdykoliv dojít k zdr. výpadku.
@Midaku píše: Více
Tak samozřejmě že je to soc. obor. Nechce to napsat, aby jí tu neomlátili o hlavu, že je mimo realitu.
Ale v sociálním oboru se dá docela dobře uplatnit na různých kancelářských pozicích - úřady, neziskovky atd.
Mám sociální obor maturitu a VŠ poradenskou specku. S přesahem do sociálních služeb. Kdybych nechtěla dělat svou práci, pořád mám široký záběr vybrat si práci v oboru úplně jiné povahy.
A lidí s psychiatrickými diagnózami se v těchto oborech pohybuje taky dost. Ne teda s tak bohatou historií hospitalizací, spíš jde o dlouhodobě kompenzované.
@Lollitka 58378537 [/citac@Lollitka píše: VíceHele studovat muzou, tam kde neni tak blizky kontakt s klientelou.
Treba u takoveho soc. pracovnika nevadi kdyz mel jednu depresivni fazy, nebo dlouho abstinujici, který byl zavisly, ti pak maji osobni zkusenost, ktera je cadto k dobru. Ale tihle lidi by meli byt dlouhodobe stabilni.
@Mall126 píše: Více
Tak adhd a nejaka dys. neznamena vubec nic jen kdyz u toho mas dalsi psychické problemy.
@Cizinka 999 píše: Více
https://www.emimino.cz/…dium-565971/
Jde o soc. práci, nad kterou ale zase jinde kontempluje, že jí vlastně stejně zas tolik nebaví ![]()
Já mám prostě za to, že je zakladatelka buď troll, nebo má skutečně těžkou, mnohačetnou poruchu osobnosti. Vždyť ty její diskuze jsou úplně mimo.
@RajaMatangi píše: Více
Můžeš mí říct, jak mimo? Prostě přemýšlím… ano, sociální práce mě lákala, ale pak si zas najdu nějaké minusy, ale celkově obor je to zajímavý a vůbec nemusíš mít přímý kontakt s klienty, pokud nechceš, jak píše @1Pears1
Mnohočetnou PO fakt nemám a mimo taky nejsem, mimo je většina uživatelů, kteří píší sáhodlouhé bláboly, já se snažím dělat odstavce, psát spisovně… to tady nedělá skoro nikdo. Prostě o životě přemýšlím, protože nejsem spokojená a hledám se, tak si to různě obracím v hlavě.
Některé uživatelky mě tu znají osobně, jak jsem psala a nevím, co bych měla z trollení, navíc dlouholetého, opravdu by mě to nebavilo.
Tak jelikož tu v jiných diskuzích píšeš, že ti kromě HPO našli i závislou PO (mimo XY dalších psych. diagnóz), tak mnohočetnou PO asi máš, ne?
Jinak se nezlob, ale mě ty diskuze s tebou přijdou opravdu jako házení hrachu na stěnu
Což je při komunikaci s těžkými PO opravdu typické. Odstavce nemají nic co dělat s tím, že jsi prostě mimo realitu.
A to se klidně hledej (ve 40. letech…), ale prosím, ne z peněz daňových poplatníků na státních VOŠ.