Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Noggie - Jo, poloha na bříšku funguje
taky na boku je to lepší. Koupila jsem si včera knížku Nejšťastnější miminko v okolí a tam tyhle polohy dokonce doporučují pro uklidnění miminka. Ještě jsem ji nedočetla, ale doporučuju ti ji, mě se hodně líbí a snad nám i pomůže s uklidňováním při záchvatech pláče
Krasny den berusky,
i kdyz asi jak pro koho, ja se hlasim po dovolene zpatky v chaosu - a to doslova. Jinak dovca byla super, pocasko pralo, tak jsem se i opalila, ale i opalila pupik, tak doufam, ze to nebude mimcu vadit. Jinak jedinej problem, kterej mam krome toho, ze jsem v praci je to, ze muj drahy ma dneska narozeniny a ja bych ho nejradeji po vcerejsi akci vyhodila z bytu. Vcera jsme se vratili kolem pul 12, tak jsme zustali u rodicu, byla tam mala seslost a trosku se slavilo, tak to drahous trosku prehnal a ja ho pak nemohla dostat domu, prisel domu, v tom volali kamaradi, ze jdou na diskoteku a jestli nejde taky, tak jsem ho poslala s nima, protoze jsem na nej nemela vazne naladu. No tak rikal, ze prijede pozde, asi nocnim busem - pohoda. No jenze ja jsem odchazela v 7 do prace a jeste doma nebyl. Nevydrzela jsem to a zavolala jsem mu asi kolem 10, mel vypnuty mobil, tak jsem volala jeho kamaradovy, jestli nahodou ho treba neprejelo auto nebo tak a zvednul to on. Tak jsem to polozila, ted jsem mu volala znovu, protoze mel jit do prace a je kvuli tomu problem a on ze ho chytil revizor, chapete to, on si proste nekoupi ani listek, po tomhle telefonatu uz nemam ani naladu ho videt. Proste vubec nic, asi se dneska po praci seberu a pujdu si nekam sednout a pobrecet, nebo nevim, nejradeji bych si zabalila veci a odjela nekam pryc, a taky vypla mobil, aby o me nevedel, to by asi koukal. Nebo by mu to bylo jedno - ja fakt nevim. Kazdopadne mam trapeni, a moc bolavi, chtela bych zaujmout takovej postoj aby mi to bylo jedno, kdyby jen bylo nejake reseni, ale asi zadne neni. nezlobte se, ze se tady takhle rozepisuju, ale nevim komu jinemu to rict.
![]()
Terko, nedivoc. Na diskoteku jsi ho prece poslala ty a on ti rekl dopredu, ze nevi, kdy se vrati. Kdyby ti fakt vadilo, ze nekam jde s kamaradama, tak ho tam prece neposilas nebo jo? Neblazni, chlapum se obcas takove kousky povedou, ale vetsinou to nedelaji schvalne. Je na nas, abysme obcas takoveto veci se vztycenou hlavou prehledly. Darek bych mu urcite koupila, ale rekla bych mu „sice si to vubec nezaslouzis, protoze mne tak trapis a musim se bat, co s tebou je, ale stejne te mam rada a preju hezke narozky a tady mas darecek a slib, ze uz budes hodny, jinak ho nedostanes“ ![]()
Tak se s tim netrap, jsou na svete horsi veci, nez opily manzel. (Jestli byl opily, tak se nediv, ze si nekoupil listek.) A nerozciluj se a nebrec, mysli na miminko. Ty to zvladnes! Drz se.
ZANET - ty jsi prdelka vid, dekuju za tvoje slova. asi mas pravdu. Je toho na me posledni dobou nejak moc tak asi i hodne a zbytecne plasim, nevim. Kazdopadne darek koupit nestihnu, mela jsem to v planu az pujdu z prace, ale on pro me uz prijel dokonce o pul hodky driv, takze mam smulu, tak snad bude ta veca a darek dodatecne. Stejne nevim kde ho koupim, chci koupit hodinky, ale on je hrozne narocnej, tak nevim, jestli takove co by se mu libili sezenu nekde na honem. Kazdopadne dekuju. BUdu koncit, prijde mi kolega a tak to tady musim alespon uklidit. Mejte se moc krasne a myslete na me, v ut jdu na ty TT tak mam vitr, snad to bude ok. Papa zlaticka a hezky zbytek nedele.
Terro, tak vidis, nikdy neni nic tak zhave, jak se to na prvni pohled zda.
Nezapomen, ze ted te taky ovlivnuji hormony, takze na vsechno reagujes trosku precitlivele (ja uz jsem si toho vsimla taky, a taky vic bulim). Takze neplas, jo? Usmivej se. Jsem rada, ze je ti trosku lip. Manza hold dostane hodinky nekdy jindy, dnes si je stejne nezaslouzi, ze jo?
Mej se hezky. Z.
Teri tak vidíš, nakonec to dobře dopadne
Hlavně neřešit věci s horkou hlavou, někdy je lepší to nechat vyšumět…
(ale jinak chápu, že jsi uvažovala o tiché vraždě
)
Žanet jak je? Už je to lepší nebo ještě pořád upadáš do zimního spánku?
![]()
Market tu knížku mám - připadá mi fajn…
Jinak dnes jsem byla na kontrole, mám 11 kg nahoře a malá - a to se podržte - už prý má 3,3 kg
Proboha kdo se s tím má za měsíc rodit!!!???
Terra - Chlapi jsou hold někdy pacholci
Já tohle moc neznám, protože chodíme s manželem všude spolu. Je pravda, že teď je to poněkud složitější, takže už šel párkrát na pivo sám, a taky mi to moc nevyhovuje. Kdyby udělal takovou koninu, jako tvůj manžel, taky bych na něj byla pekelně naštvaná, ale určitě by mě to rychle přešlo, protože nedokážu být naštvaná dlouho. Tak snad mu to odpustíš
Udělal to jednou, vem si, že někteří chlapi tohle dělají třeba několikrát týdně!
Noggie - některé ty věci z té knížky fakt docela fungují, na malou zabírá rychlé třesení a syčení do ucha - docela ji to i uspí. Včera jsme tak večerní záchvat pláče srazili z obvyklé hodiny tak na 15 minut a mohli jsme až do půl desáté grilovat
Tvoje mimčo je teda pěkný macek
Kolik si vážila ty, když ses narodila? Ono je to docela dědičné. Mě na kontrole v 39tt říkali, že malá bude mít tak 2,9kg a měla 3,25. Já jsem při narození měla 3,1kg, takže se skoro strefila
Myslím, že bez ohledu na velikost mají všechny děti při narození stejně velkou hlavičku a když vytlačíš hlavičku, tak zbytek už jde sám. Ostatně myslím, že to tlačení dítěte ven je to nejmenší na celém porodu, mám pocit, že to už mě ani nebolelo v porovnání s cca 15minutami bolestí předtím, kdy jsem už měla tlačit a nevěděla jsem jak…
Market taky si myslím, že v té knížce jsou užitečné rady. Já věřím tomu pevnému zavinování - přece nikdo nemůže chtít po tom mrňouskovi, který se 9 měsíců mačkal a choulil v malém prostoru, aby byl bez sebe štěstím, že mu kamsi utíkají ručičky a nožičky a že je kolem něj habaděj místa. Myslím, že každé mimino je klidnější už v rychlozavinovačce… ![]()
Já prý vážila při porodu 3,2 kg a to mě mamča týden přenášela, já fakt nevím, jak to s tím naším mamutkem zvládnu…
![]()
Holky, včera jsme složili postýlku - padla na mě děsná deprese ani nevím proč
Mám strach, že to nezvládnu, že to nebudu umět - být maminka ![]()
Noggie - tak u nás z té knížky funguje hlavně třesení a syčení do ucha. Musím s ní třást tak rychle, jako bych tančila indiánský válečný tanec
![]()
Co se týče té depky, tak tu jsem taky tak dva týdny před porodem měla, když jsem prala a žehlila to miniaturní oblečení a absolutně jsem nevěděla, co s tím budu dělat, jak se to oblíká, kdy, s čím se to kombinuje atd. Ale neboj, být maminkou je jaksi přirozené. Jen se nesmíš bát. Já jsem si hend v porodnici řekla, že prostě musím, a přesto že jsem před tím nikdy dítě pořádně ani nedržela v ruce, naučila jsem se všechno dřív, než jsem přišla domů. Ono se to v člověku probudí ![]()
Co se týče té váhy- kolik vážil manžel? Třeba je dítko po něm? ![]()
Ahoj holky,
tak se opět hlásím po dlooooooooouhé době. Nějak nám začal stávkovat počítač. Jsme teď v provizoriu a ještě jsme to nedořešili, ale dneska už jsme si broučka na chvíli vzali domů
![]()
Moje kontrola minulé pondělí proběhla dobře, UTZ ukázal dvě srdíčka takže to nakonec vedlo až k tomu, že jsme se o víkendu rozjeli k našim a oznámili jsme to rodině. Radost byla veliká, dvojčata je totálně „vyšokovala“
![]()
Musím vás ještě v klidu dočíst, tak doufám, že to budu samé dobré zprávy ![]()
Zanet, jen jsem shlédla fotečku Spunky
No to je pohodářka
![]()
Holcinky,
vsem moc dekuju za podporu, vcera jsme sli na vecu a trosku to probrali, tak uvidime kam to povede a jestli se to bude opakovat, tak nebude ticha, ale hodne hlasita vrazda!!! Proste chlap, musim to tak brat, jsou opravdu asi z Marsu.
ZUZIKU - moc ti gratuluju k super kontrole, dvojcatka, to je paradicka, opatruj se kocicko!!!
Holcinky, tak zitra jdu na TT - mam nerviky, ale snad to bude ok, obcas mam pocit, ze citim bublinky, ale nevim jestli to nejsou vetry, uz si to moc nepamatuju. Chci uz poradne kopance. Dva dny uz volam do porodnice abych se zaregistrovala a bez uspechu. Hruza hruza, pry maji hodne plno, tak mam vitr, abych nemusela rodit doma. Jinak jsem objednana na 3D UTZ, pry je to nejlepsi mezi 24-28tt a tak me v Gennetu objednala frajerka na zari, doufam, ze to nebude moc pozde, aby byl mimisek dobre videt.
Zlatinka, zitra me ceka narocny den, tak se ozvu asi az ve stredu z prace, zitra budu dohadovat muj odchod z prace, tak bude veselo, porad se tomu branim. Tak uvidime jak to dopadne.
Mejte se krasne a vsem krasnou dobrou noc!!!
Ahoj holky, nestiham, mame desne prace. Jeste ze moc nevypisujete ![]()
Marketo , ty me nestras s tim, ze se porodni vaha dedi!!!
Ja jsem mela 4.60kg!!! Ale Danny byl myslim mensi, tak snad bude mimi po nem ![]()
Pozor na to treseni, abys netrasla moc. Tady se hodne probiral syndrom treseneho ditete, muze mu to ublizit. V rubrice Zijeme v cizine byl o tom clanek. Koukni na to.
Noggie , to vis, pripada mi, ze kazdou sobotu (kdyz bych mela uklizet) jsem naprosto nemozna, unavena, neschopna. Ale jinak uz je to lepsi. Ja tu tvou depku chytam uz ted. Asi je to normalni. Ja zas mam pocit, ze to dite ochudi muj vztah s manzelem. Nevim, je to sobecke, ale takhle to obcas citim. Ze proste nic nebude jako driv. Ale vsak my to zvladnem, ne? ![]()
Zuzi , tak to muselo byt u vasich radosti
To jsou takove super zpravy, ktere kazdy vita, ze? Je fajn, ze je vsechno v pohode a miminkam uz biji srdicka. (Ja snad uslysim to nase dnes odpoledne.)
Terko , mne rekli, ze do porodnice se mam zaregistrovat az ve 20. tydnu, ale tady je to asi jinak. Proste zadny spech, zadny stres. Tak bud taky v klidu ![]()
Mejte se krasne, ja se snad zas brzo ozvu. Z.
Zanet - syndrom týraného dítěte je až v případě, že s dítětem třeseš tak, že mu hlava lítá na všechny strany - když s ním pohneš dopředu, hlava letí do zadu a naopak. To bych neudělala ani v tom největším vzteku, takže neboj
Třesu s ní jako když mícháš koktejl v shakeru - nahoru a dolů. A samozřejmě jí držím hlavičku. Co se týče toho, že by dítě ochudilo tvůj vztah s manželem - záleží, jaký vztah máte teď. Já jsem z toho měla taky strach a taky z toho, že už si nebudu moct dělat co chci. Ale co se Viktorie narodila, tak mi to ani tak nevadí. Co se týčemého vztahu s manželem, je stále stejný. Akorát mi občas vadí, že s ním nemůžu všude chodit. Předtím jsme úplně všude chodili spolu, když jsme nebyli v práci. Teď už to nejde, což mi vadí, protože tak s manželem netrávím tolik času, kolik bych chtěla. Ale věřím, že až bude Viktorka větší, tak se to vrátí do starých kolejí…
Zuzika - téda
Gratuluji k dvojčátkům. To je hezké ![]()
Ahoj holky jak se mate?
Zuziku blahopreji k dvojcatkum
to je vazne super
tak se opatrujte a odpocivej hodne,budes potom potrebovat hooodne sily
a jestli ti muzu poradit,dobry je si koupit podpurny pas pro tehotne,pomuze ti to drzet brisko a nebudou te tak bolet zada(sestrenka ma dvojcata,tak nejak si umim predstavit co to je ![]()
Marketko o te knizce slysim porad,asi je vazne tak dobra,jak vsude pisou…ja si ji snad koupim taky
ale predpokladam,ze nase miminko bude taaaaak hodne
si verim
protoze ja jsem byla line miminko,pritel taky a dcerka taky,takze geneticke vlastnosti k tomu ma
my jsme takova lina rodinka
![]()
Noggie ja mam ted trosku predporodni deprese taky
jak to zvladnu z dvouma detma,prece jenom dcerka chodi do skoly,takze rano se vypravovat s dvouma detma atd…
Pri dcerce jsem nejak na to nemyslela,ono to prislo samo,proste najednou vis,co mas delat a jak…a kdyz ne,tak jsme tu pro tebe
![]()
Varenko kdepak jsi
![]()
AHOJ AHOJ AHOJ AHOJ!!!!
Zdravim vsechny pritomne i nepritomne. Zdravim z procesu, zadny tuzex to teda neni, ale musim vydrzet, kazdopadne dneska mam nastup na koberecek, teda jestli nase sefka dorazi, jelikoz tady mela byt uz rano a prijede pry az odpoledne, a budu sdelovat ze od srpna zustavam doma, to bude asi veselo, kdyz si chce vzit pulka hotelu dovolenou. ALe co se da delat, ja to proste nezvladam, potrebuju odpocivat.
Vcera jsem byla na TT takze mam o nerviky na tyden postarano.
Jinak situace doma dobra - primerena okolnostem, ale myslim ze hodne lepsi, kazdopadne vcera velka zmena - po 6 letech vztahu jsem mela doma vzkaz kam jde a kdy se asi vrati atd. No cumela jsem jak puk co Vam budu povidat.
Preju vsem krasny den!!!