Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
24.1.22 18:34
@Mkmkz píše:
Ale v zivote nikdy nedosiahnes ideal. Vzdy pracujes s tym, co mas. A podla mna to je rozhodnutie - nejaka vyssia ludska potreba - materstvo vs potreby, na ktore budem mat cely zivot a stale ich budem riesit tak nejako kontinualne.
Nemci maju take porekadlo - sviatky treba slavit tak, ako pridu.

Chápu. Jen mám nějak potřebu dát dětem k té oslavě dort a ne chleba a sůl. Pokud mám omezené možnosti pořídím si jedno, dvě děti a pokud jsou ty možnosti širší a já chci pořídím si třeba 8 dětí. Ale pořídit si osm dětí a krmit to suchým chlebem je u mne nezodpovědnost (nazval bych to jinak ale to by byl opravdu nepěkný výraz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 18:38
@Anna766 píše:
Jasný, takže dítě šup do kýble a nazdar.

Nebo si taťka plivne do rukou a vezme si ještě jednu práci. (například)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
24.1.22 18:40
@Fofrník píše:
Nebo si taťka plivne do rukou a vezme si ještě jednu práci. (například)

to je samozřejmě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.1.22 18:43
@Fofrník píše:
Chápu. Jen mám nějak potřebu dát dětem k té oslavě dort a ne chleba a sůl. Pokud mám omezené možnosti pořídím si jedno, dvě děti a pokud jsou ty možnosti širší a já chci pořídím si třeba 8 dětí. Ale pořídit si osm dětí a krmit to suchým chlebem je u mne nezodpovědnost (nazval bych to jinak ale to by byl opravdu nepěkný výraz).

Tak to asi pro každého je to hodně mírně řečeno nezodpovědnost, ale proč to hnát do extrému. Tady je dospělá holka těhotná, školu bude končit, tak jen na ní a na jejím klukovi jestli si dítě nechá. Neznamená to výměna manželek, huba bez zubů ani dodání státu. Rodina jí pomůže, když bude chtít, brzy bude na svých nohách a vyřešeno. Mě udivuje to házení potratem, jak kdyby o nic nešlo. To je myslím, to nejtěžší rozhodnutí v životěa musí si ho udělat sama, případně se poradit s nejbližšími, ale psát 18 holce ať jde na potrat, jak kdyby šlo o chleba s máslem, to nikdy nepochopím. To není tak jednoduché, tady je ve hře lidský život :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 18:46
@Anna766 píše:
Nevím proč to pořád podsouváš? Zakladatelka nepsala nic o tom že chce dát dítě rodičům, nebo ano? Psala o pomoci a ta mi přijde v rodině normální.

Nepodsouvám nic.
No a v čem ty spatřuješ pomoc? Konkrétně.
Vlastně toho moc nepotřebujou. Jen peníze na běžný provoz (ona na škole, on vydělává málo), střechu nad hlavou, kompletní zařízení pro mimčo (od oblečení, postýlky, po kočár) a trochu toho hlídání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 18:53
@Matt 02 píše:
Tak to asi pro každého je to hodně mírně řečeno nezodpovědnost, ale proč to hnát do extrému. Tady je dospělá holka těhotná, školu bude končit, tak jen na ní a na jejím klukovi jestli si dítě nechá. Neznamená to výměna manželek, huba bez zubů ani dodání státu. Rodina jí pomůže, když bude chtít, brzy bude na svých nohách a vyřešeno. Mě udivuje to házení potratem, jak kdyby o nic nešlo. To je myslím, to nejtěžší rozhodnutí v životěa musí si ho udělat sama, případně se poradit s nejbližšími, ale psát 18 holce ať jde na potrat, jak kdyby šlo o chleba s máslem, to nikdy nepochopím. To není tak jednoduché, tady je ve hře lidský život :nevim:

Tak pozor. Nikde tu nenajdeš že bych jí posílal na potrat nebo že bych tohle řešení doporučoval. Jen tu taky netvrdím že je v pořádku pořídit si v osmnácti dítě s klukem který to nedokáže uživit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9806
24.1.22 18:57
@Fofrník píše:
Tak pozor. Nikde tu nenajdeš že bych jí posílal na potrat nebo že bych tohle řešení doporučoval. Jen tu taky netvrdím že je v pořádku pořídit si v osmnácti dítě s klukem který to nedokáže uživit.

Asi nechápu, jaké je teda správné řešení? Na potrat bys ji neposlal a pořídit si děcko je taky špatně. Co má tedy dělat? Těhotná už je, to je daný stav, odtěhotnět se nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 18:59
@Anna766 píše:
to je samozřejmě to nejlepší.

Jasně že jo. Ale to jsem tu nikde od začátku diskuze nezaregistroval. Všichni tu horujou za pomoc rodičů. Myslím že případná pomoc rodičů tu není na prvním místě ale v lepším případě až na druhém popř. třetím místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
@Fofrník píše:
Nepodsouvám nic.
No a v čem ty spatřuješ pomoc? Konkrétně.
Vlastně toho moc nepotřebujou. Jen peníze na běžný provoz (ona na škole, on vydělává málo), střechu nad hlavou, kompletní zařízení pro mimčo (od oblečení, postýlky, po kočár) a trochu toho hlídání. :think:

Třeba v tom že když si najdou oba brigádu, tak prarodiče pohlídají vnouče. Otec vydělává, budou mít rodičák a porodné, to je snad taky pomoc. Občas koupí vnoučeti něco dobrého, to snad prarodiče dělají ne? My s mužem dneska koupili vnučce čtyři termixy a ovoce. Protože jsme chtěli, nemuseli jsme, dcera ji živí sama. Jiní prarodiče to nedělají u vnoučat které se narodily maminkám v pozdějším věku? Můj táta kdykoli přijel, tak přivezl mým dětem ovoce a čokoládu protože chtěl a měl je rád a to se mi narodily děti v manželství a byla jsem starší. Hlídal mi děti když jsme byli oba s mužem v práci. Bral je do kina do cirkusu, na dětské akce protože chtěl, já to s vnučkou dělám taky, jedu s ní i na dovolenou.Fakt jsem netušila že je to tak vzácné jak to podáváš. Ještě doplním- chovala bych se tak ke svému vnoučeti i kdyby ho dcera měla později a v manželství, trávila bych s ním čas a dávala bych mu lásku.

Příspěvek upraven 24.01.22 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998

@Fofrník tak co, má to dítě zamrazit a rozmrazit si ho za par let? Buď dle tebe ho nemá mít = potrat, nebo si ho nechat má, tam ji ale musí pomoct rodiče a partner.

Imho nám pomáhají rodiče taky, a to jsme oba dospěli a vydělávající (já teď na RD tedy ne). Ale ptají se, co by nám pomohlo, ví ze si nemůžeme dovolit všechno. To je proste normální, ne? Já taky počítám s tím, ze jestli někdy budu mít vnoučata, budu je podporovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
24.1.22 19:01
@Fofrník píše:
Jasně že jo. Ale to jsem tu nikde od začátku diskuze nezaregistroval. Všichni tu horujou za pomoc rodičů. Myslím že případná pomoc rodičů tu není na prvním místě ale v lepším případě až na druhém popř. třetím místě.

na pomoc rodičů nikdo nehraje, to ty ses toho chytil jako ho.vno košile. To že by měli máknout hlavně zakladatelka a zploditel je snad jasný a samozřejmý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.1.22 19:08
@Fofrník píše:
Jasně že jo. Ale to jsem tu nikde od začátku diskuze nezaregistroval. Všichni tu horujou za pomoc rodičů. Myslím že případná pomoc rodičů tu není na prvním místě ale v lepším případě až na druhém popř. třetím místě.

Ale pomocí, není se starat, navíc v mém okolí chtějí rodiče pomáhat dětem a vnoučatům, každý podle svých možností. Samozřejmě, že je špatně, natáhnout ruku a čekat, ale v rozumné míře pomoct, je snad normální? A není to z donucení někde to není ani absolutně potřeba, ale ti prarodiče chtějí. Děti jim to zas vrátí jinak. My si takhle pomáháme v rodině vzájemně i s babičkou, prababičkou a tak. Oni nám upečou koláče na svatbu, já je vozím do krámu nebo nákup. Naši i babička to samé. Babička potřebuje pomoci se dřevem, s tátou jdeme atd atd. Od toho je rodina ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 19:09
@Jahru píše:
Asi nechápu, jaké je teda správné řešení? Na potrat bys ji neposlal a pořídit si děcko je taky špatně. Co má tedy dělat? Těhotná už je, to je daný stav, odtěhotnět se nemůže :nevim:

Dobré je hledat cesty jak to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
24.1.22 19:15
@Lily-of-the-valley píše:
@Fofrník tak co, má to dítě zamrazit a rozmrazit si ho za par let? Buď dle tebe ho nemá mít = potrat, nebo si ho nechat má, tam ji alemusí pomoct rodiče a partner.
Imho nám pomáhají rodiče taky, a to jsme oba dospěli a vydělávající (já teď na RD tedy ne). Ale ptají se, co by nám pomohlo, ví ze si nemůžeme dovolit všechno. To je proste normální, ne? Já taky počítám s tím, ze jestli někdy budu mít vnoučata, budu je podporovat. :D

To je to co mi tu vadí!!! Ne rodiče a partner. Ale partner a rodiče!!! A možná ještě lépe partner a možná rodiče. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
24.1.22 19:19
@Fofrník píše:
Tvůj příspěvek jsem nevěřícně četl několikrát. Vlastně jsi napsala: Jako žena k pořízení dítěte potřebuji být plodná a umět dát nohy dostatečně od sebe.
Tak to je fakt drsný názor.
:zed: :zed: :zed: no evidentně jsi ten příspěvek od @mkmz nepochopil
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová