Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
22.1.22 16:35
@Anna766 píše:
Spíš ty to vidíš moc černě. Já mám taky jenom dvě děti a jsem ráda že jsem ráda, moje dcera má jedno a víc nechce. Přesto nerozporuju a to bych si ani nedovolila, že jsou vícečetné rodiny jako je ta tvoje a zvládají to.Taky to neshazuju.

Já prostě vycházím ze své zkušenosti a ta je, že pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene. ;) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148979
22.1.22 16:35
@Fofrník píše:
Jasně i za války. Jenže to se nefrfňalo a zabralo se. ;) ;) Babička vyprávěla jak to bylo. :nevim: :nevim:

Vidíš, sám to píšeš, zabralo se. Kdežto teď se místo zabrání poradí potrat a je vyřešeno. Mě to opravdu přijde smutné no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148979
22.1.22 16:38
@Fofrník píše:
Já prostě vycházím ze své zkušenosti a ta je, že pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene. ;) :D :D

A já ze své. Moje dcera je také mladičká maminka. Dítě si rozhodla nechat, my ji podpořili, zabrali jsme všichni. Dcera si s dítětem dodělala školy, našla dobré zaměstnání a dnes má krásnou zdravou holčičku ze které jsme všichni na větvi a milujeme ji a nedovedeme si představit že by tu s námi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.1.22 16:38
@stinga píše:
tak v tom případě je jí 75 a více, tak to chápu, že se do hlídání nehrne

No vidíš a to je právě ono, buď jsou prarodiče mladí a chodí do práce a nebo zase moc stáří. Takže když prostě nechtějí, tak si to odůvodní a když chtějí, tak se vnoučatům věnují v každém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:41
@Anna766 píše:
Také radši podpořím mladou maminku, která si nechá dítě a poté bude x let pracovat a dítě vychová ve slušného člověka, než bandu letitých příživníků co na práci od sametové revoluce nesahli a že jich tu máme haldu.

Tak to jednoznačně souhlasím. Nicméně pokud by se dokázala zakladatelka (a jí podobné) obejít bez té podpory to bychom se měli. (Myslím dlouhodobou popř. trvalou podporu. Pár měsíců z daní jí klidně věnuju.) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.1.22 16:47
@Anna766 píše:
A já ze své. Moje dcera je také mladičká maminka. Dítě si rozhodla nechat, my ji podpořili, zabrali jsme všichni. Dcera si s dítětem dodělala školy, našla dobré zaměstnání a dnes má krásnou zdravou holčičku ze které jsme všichni na větvi a milujeme ji a nedovedeme si představit že by tu s námi nebyla.

To je krásně napsaný :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.1.22 16:48

Mám 18 letou dceru. Kdyby přišla těhotná, rozhodnutí by bylo samozřejmě na ní. Ale musím říct že osobně bych byla radši, kdyby si dítě nechala. Stejně tak manžel.
Nám vždy prarodiče pomohli - hlídání, větší půjčka na auto (splaceno)… živit nás tedy nemuseli, jen nám ten počátek usnadnili. Stejně tak bych ráda usnadnila začátky svým dětem já. Zdá se mi to tak nějak normální ;)

Příspěvek upraven 22.01.22 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:53
@Anna766 píše:

Tak to je super. Mám rád příběhy s dobrým koncem. Jen jich poslední dobou ubývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:55
@stinga píše:
tak v tom případě je jí 75 a více, tak to chápu, že se do hlídání nehrne

Jasně. Jen v 55 to bylo stejné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:57
@Anna766 píše:
Vidíš, sám to píšeš, zabralo se. Kdežto teď se místo zabrání poradí potrat a je vyřešeno. Mě to opravdu přijde smutné no :nevim:

Jenže dneska se očekává že zaberou ti okolo. A to je to co je na tom špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148979
22.1.22 16:58
Děkuju. Jednoduché to nebylo.Ale když se podívám na vnučku, vidím jakou má radost ze života, vím že to stálo za to.
@Matt 02 píše:
To je krásně napsaný :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148979
22.1.22 17:00
@Fofrník píše:
Jenže dneska se očekává že zaberou ti okolo. A to je to co je na tom špatně.

Dneska se navrhne co nejjednodužší řešení aby se zabírat vůbec nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 17:04
@Anna766 píše:
Dneska se navrhne co nejjednodužší řešení aby se zabírat vůbec nemuselo.

Tak já tiše doufám, že nás tahle situace (jako zakladalku) mine. Ale jeden nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13959
22.1.22 17:06
@Fofrník píše:
Jasně, všichni z rodiny budou šťastni že jí mohou pomáhat/podporovat. V lepším případě se spolupodílet na výchově. A já, jako daňoví poplatník budu jásat že ji mohu přispět na provoz domácnosti a výživu mimča. :potlesk: :potlesk: :potlesk: To k tomu sociálnímu státu.

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo.Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší,můžeš si sehnat brigádu,nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko,roztaje každý.
Vytučnil jsem ti tu tvá superlativa.
Dítě že není drahý?? jen pleny něco stojí, a pokud by nemohla kojit ta potěš pánbu
Brigáda s dítětem?? no pokud někdo hlídá
Studovat VŠ?? no tak práva, medicína apod. to asi nebude
Rodina podpoří? ale blahem asi jásat nebudou
Roztaje každý? :nevim: kde bereš tu jistotu?

Jak jsem řekl, idealistka nebo sluníčkářka. :kytka: :kytka:

Sorry, ale dítě fakt není drahý, na to má ten rodicak a ještě zbyde. Z jejího vyjádření je jasný, ze rodina by pomohla. Jasne, asi ne každý má tak super rodinu jako mám třeba já, ale zase určitě nejsme tak zarna výjimka.

Jinak ta kamarádka vystudovala fyzioterapeuta. To rozhodne snadná škola není. Ale lékař to fakt nebude, to mas pravdu.

A tu jistotu beru z toho co píše + okolí + máme geneticky zakódované nějaké ochranarske chování k miminkum (a jo, než mě začneš brát za slovo, NE VŠICHNI, ale z toho co píše nevypadá, ze by pocházela z nějak patologickeho prostředí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13959
22.1.22 17:06
@stinga píše:
jakou podporu přítele furt? vždyť píše, že přítel je 100 % pro potrat

Ale taky ze ji řekl něco v tom smyslu, ze ji podpoří tak jako tak. (Nechce se mi to dohledávat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová