Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
22.1.22 16:08
@Fofrník píše:
Jasně, všichni z rodiny budou šťastni že jí mohou pomáhat/podporovat. V lepším případě se spolupodílet na výchově. A já, jako daňoví poplatník budu jásat že ji mohu přispět na provoz domácnosti a výživu mimča. :potlesk: :potlesk: :potlesk: To k tomu sociálnímu státu.

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo.Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší,můžeš si sehnat brigádu,nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko,roztaje každý.
Vytučnil jsem ti tu tvá superlativa.
Dítě že není drahý?? jen pleny něco stojí, a pokud by nemohla kojit ta potěš pánbu
Brigáda s dítětem?? no pokud někdo hlídá
Studovat VŠ?? no tak práva, medicína apod. to asi nebude
Rodina podpoří? ale blahem asi jásat nebudou
Roztaje každý? :nevim: kde bereš tu jistotu?

Jak jsem řekl, idealistka nebo sluníčkářka. :kytka: :kytka:

Ale to je její věc, neznamená, že když je mladá, že jí nutně bude živit stát. Navíc stát živí i mnohem starší, to není až tak o věku. Studovat se dá i při dítěti, je spoustu studujících rodičů. Navíc i kdyby nestudovala, nikde není napsáno, že s maturitou nenajde práci, to není pravda. Jít na VŠ není žádná povinnost ani záruka šťastného života. A všechny důvody jsou oproti tomu o jaké závažné rozhodnutí jde, dle mého malicherné. Záleží pouze na nich dvou, hlavně na ní, pokud by se rozhodla pro potrat, je to její rozhodnutí, nebyla by jediná a má na to právo, ale přijde mi, že tak pevně rozhodnutá není, dá to píše a to by taky mohla jednou krutě litovat, tohle už nikdy nevezme zpět a proto mi přijde blbost jí tady vypisovat nějaký k vzhledem k situaci malicherný důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:09
@stinga píše:
jakou podporu přítele furt? vždyť píše, že přítel je 100 % pro potrat

100% pro potrat ale pokud se zakladatelka rozhodne jinak tak ji podpoří. No vyber si. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
22.1.22 16:10

@Fofrník

Zdá se mi hrozně zlé co jsi teď napsal. Mám kamarádku která dokonce při 2 dětech dostudovala VŠ, ano nebyla to medicína ale VŠ ve svém oboru má. S tím že dítě není drahé lze souhlasit s tebou - je drahé, především počáteční výdaje, kočárek, autosedačka atd…nicméně například oblečení do začátku lze sehnat za pár šupů z druhé ruky nebo dokonce často lidé darují maminkám v nouzi. A jsou to opravdu moc pěkné věci. Jestli bude nebo nebude kojit je ve hvězdách na druhou stranu v 99% případů se kojit dá, akorát je fajn se poradit v porodnici pokud to nejde popř. s laktační poradkyní, kojení se rozjede. Další věc ohledně sociálního státu - upřímně budu raději odvádět daně pro někoho takového, kdo se starat chce ale prostě to má ze začátku těžké ať už jakéhokoliv důvodu (a taky by to tak podle mě mělo být) než pro etnikum které se množí jak krysy a neví kde brát první. A poslední věc - proč by ji neměla rodina pomoct? Proč hned sarkastické poznámky? Představ si že jsou rodiny, a věřím že to je případ tady slečny, které velice rády pomůžou a udělají první poslední aby ji pomohli když uvidí že se snaží. A stejně by to bylo u mě, máme takovou rodinu že nám může kde kdo závidět jak držíme při sobě. Když někdo nemůže druhý okamžitě přijde na pomoc, já být v téhle situaci tak jsem si na 1000% jistá že mě má rodina podrží a pomůže, jak jsem napsala věřím že to je případ i tady slečny. A ne, nebála bych se že by mi to kdokoli vyčítal protože ví, že když potřebují oni rádi zase pomůžeme my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:12
@stinga píše:
moji rodiče zase stále ještě musí chodit do práce, otec pracuje v třísměnném provozu a matka odjíždí z domu v 6.00 a přijíždí večer v 18.00 - to se pak nehlídá zrovna lehce

Jasně to chápu. No moje máma už nedělá tak dvacet let a že by se to projevilo hlídáním vnoučat to tedy tvrdit nemohu. :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.1.22 16:15

@Annabela11 No vidíš, já se na vnoučata těším a chci být aspoň občas hlídací babička. Snad se dočkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
22.1.22 16:18
@Fofrník píše:
Jasně, všichni z rodiny budou šťastni že jí mohou pomáhat/podporovat. V lepším případě se spolupodílet na výchově. A já, jako daňoví poplatník budu jásat že ji mohu přispět na provoz domácnosti a výživu mimča. :potlesk: :potlesk: :potlesk: To k tomu sociálnímu státu.

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo.Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší,můžeš si sehnat brigádu,nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko,roztaje každý.
Vytučnil jsem ti tu tvá superlativa.
Dítě že není drahý?? jen pleny něco stojí, a pokud by nemohla kojit ta potěš pánbu
Brigáda s dítětem?? no pokud někdo hlídá
Studovat VŠ?? no tak práva, medicína apod. to asi nebude
Rodina podpoří? ale blahem asi jásat nebudou
Roztaje každý? :nevim: kde bereš tu jistotu?

Jak jsem řekl, idealistka nebo sluníčkářka. :kytka: :kytka:

Kdyby se rodily děti jen v dobách kdy je to jednoduché, dávno jsme vymřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:19

@Le_lenaz Hele já tu nechci prudit zakladatelku ani tebe. Gratuluji ti k soudržnosti tvé rodiny (a myslím to upřímně) ale to dneska není běžné. Jen mám pocit že to vidíš moc jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
22.1.22 16:20
@Fofrník píše:
100% pro potrat ale pokud se zakladatelka rozhodne jinak tak ji podpoří. No vyber si. 8)
čemu nerozumíš? On by volil potrat, ale pokud zakladatelka na něj nepůjde, zůstane s ní a podpoří ji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
22.1.22 16:23
@Fofrník píše:
@Le_lenaz Hele já tu nechci prudit zakladatelku ani tebe. Gratuluji ti k soudržnosti tvé rodiny (a myslím to upřímně) ale to dneska není běžné. Jen mám pocit že to vidíš moc jednoduše.

Spíš ty to vidíš moc černě. Já mám taky jenom dvě děti a jsem ráda že jsem ráda, moje dcera má jedno a víc nechce. Přesto nerozporuju a to bych si ani nedovolila, že jsou vícečetné rodiny jako je ta tvoje a zvládají to.Taky to neshazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:24
@Matt 02 píše:
Ale to je její věc, neznamená, že když je mladá, že jí nutně bude živit stát. Navíc stát živí i mnohem starší, to není až tak o věku. Studovat se dá i při dítěti, je spoustu studujících rodičů. Navíc i kdyby nestudovala, nikde není napsáno, že s maturitou nenajde práci, to není pravda. Jít na VŠ není žádná povinnost ani záruka šťastného života. A všechny důvody jsou oproti tomu o jaké závažné rozhodnutí jde, dle mého malicherné. Záleží pouze na nich dvou, hlavně na ní, pokud by se rozhodla pro potrat, je to její rozhodnutí, nebyla by jediná a má na to právo, ale přijde mi, že tak pevně rozhodnutá není, dá to píše a to by taky mohla jednou krutě litovat, tohle už nikdy nevezme zpět a proto mi přijde blbost jí tady vypisovat nějaký k vzhledem k situaci malicherný důvody.

Jasně, dá se hodně!! Ale přečti si úvodní příspěvek. Moc optimisticky to nepůsobí. Ale každého rozhodnutí i zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
22.1.22 16:25
@Fofrník píše:
Jasně to chápu. No moje máma už nedělá tak dvacet let a že by se to projevilo hlídáním vnoučat to tedy tvrdit nemohu. :think: 8)

Měla jsem to stejně, máma byla doma a nehlídala, tatínek pracoval a přesto si našel pro mé děti spoustu času, Když se chce, všechno jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
22.1.22 16:27
@Le_lenaz píše:
@FofrníkZdá se mi hrozně zlé co jsi teď napsal. Mám kamarádku která dokonce při 2 dětech dostudovala VŠ, ano nebyla to medicína ale VŠ ve svém oboru má. S tím že dítě není drahé lze souhlasit s tebou - je drahé, především počáteční výdaje, kočárek, autosedačka atd…nicméně například oblečení do začátku lze sehnat za pár šupů z druhé ruky nebo dokonce často lidé darují maminkám v nouzi. A jsou to opravdu moc pěkné věci. Jestli bude nebo nebude kojit je ve hvězdách na druhou stranu v 99% případů se kojit dá, akorát je fajn se poradit v porodnici pokud to nejde popř. s laktační poradkyní, kojení se rozjede. Další věc ohledně sociálního státu - upřímně budu raději odvádět daně pro někoho takového, kdo se starat chce ale prostě to má ze začátku těžké ať už jakéhokoliv důvodu (a taky by to tak podle mě mělo být) než pro etnikum které se množí jak krysy a neví kde brát první. A poslední věc - proč by ji neměla rodina pomoct? Proč hned sarkastické poznámky? Představ si že jsou rodiny, a věřím že to je případ tady slečny, které velice rády pomůžou a udělají první poslední aby ji pomohli když uvidí že se snaží. A stejně by to bylo u mě, máme takovou rodinu že nám může kde kdo závidět jak držíme při sobě. Když někdo nemůže druhý okamžitě přijde na pomoc, já být v téhle situaci tak jsem si na 1000% jistá že mě má rodina podrží a pomůže, jak jsem napsala věřím že to je případ i tady slečny. A ne, nebála bych se že by mi to kdokoli vyčítal protože ví, že když potřebují oni rádi zase pomůžeme my…

Také radši podpořím mladou maminku, která si nechá dítě a poté bude x let pracovat a dítě vychová ve slušného člověka, než bandu letitých příživníků co na práci od sametové revoluce nesahli a že jich tu máme haldu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:28
@Anna766 píše:
Kdyby se rodily děti jen v dobách kdy je to jednoduché, dávno jsme vymřeli.

Jasně i za války. Jenže to se nefrfňalo a zabralo se. ;) ;) Babička vyprávěla jak to bylo. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 16:30
@Anna766 píše: čemu nerozumíš? On by volil potrat, ale pokud zakladatelka na něj nepůjde, zůstane s ní a podpoří ji.

Já tomu rozumím. Tak trošku pan alibista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
22.1.22 16:33
@Fofrník píše:
Jasně to chápu. No moje máma už nedělá tak dvacet let a že by se to projevilo hlídáním vnoučat to tedy tvrdit nemohu. :think: 8)

tak v tom případě je jí 75 a více, tak to chápu, že se do hlídání nehrne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová