Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3732
22.1.22 12:11

@Annabela11 Extremne mladí? Vždyť jsou dospělí. A stalo se tak ať se staraji. Nic jiného se nedá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
22.1.22 12:18

Já bych v 18 byla bývala před maturitou a před VŠ, která se s dítětem příliš studovat nemá a doma by podpora byla minimální.
Takže bych na potrat šla.
Ty si to musíš rozhodnout sama. Jestli budeš mít podporu pro dítě i pro svoji budoucnost, pro třeba další studium.
Jsi ještě v období, kdy můžeš na chemický potrat, který je minimálně invazivní i miniinterrupce je malinký zákrok, v podstatě bez rizik (pozor, netvrdím, že na potrat se má chodit jako do krámu! Jen to, že strašení doživotními následky a neplodností patří spíše dávné minulosti a propagandě fanatiků typu Hnutí pro život).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
22.1.22 12:19

@Gabča17 přesně tak. Dnes máme všechno a děti ubývají. Za války nebylo nic a ní s prominutím co do huby a stres jak bejk a děti byly. Připadá mi že čím vyspělejší stát a zajištěnejsi lidí tím méně deti. Je to divné a smutné. Jsou lidé asi pohodlni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 12:28

@Švédka87 Ano hodně mladí na dnešní dobu…a dělat se určitě dá může jít na interupci, jedna z možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 12:34

@Fofrník Přesně tak je jiná doba…já byla u babičky třeba celé 2m prázdnin i se sestrou…hlídala nás dost často. Moje máma s tátou si berou vnoučata úplně minimálně dá se říci vůbec a to jsou zdraví důchodci…a když se takhle ptám jak to mají ostatní tak to mají většinou podobně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
22.1.22 12:36
@Annabela11 píše:
@Fofrník Přesně tak je jiná doba…já byla u babičky třeba celé 2m prázdnin i se sestrou…hlídala nás dost často. Moje máma s tátou si berou vnoučata úplně minimálně dá se říci vůbec a to jsou zdraví důchodci…a když se takhle ptám jak to mají ostatní tak to mají většinou podobně :nevim:

Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
22.1.22 12:40

Já bych si miminko nechala. Obavy jsou úplně normální, ty určitě budeš mít v jakémkoliv věku. Miminko je krásná věc a dar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 12:41

@Anna766 Ano je…nevím proč to tak mají… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13931
22.1.22 12:43

Mne to z toho tvého textu tedy vyznívá tak, ze ty si dítě chceš nechat, jen se hrozne bojis. :hug: Která by se nebala?

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo. Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší, můžeš si sehnat brigádu, nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko, roztaje každý.

A to ostatní? Záleží, jestli jsi měla do teď velké plány, jak procestujes svět (ne ze by to s dítětem neslo) nebo jestli jsi spis domacky typ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 15:18
@Annabela11 píše:
@Fofrník Přesně tak je jiná doba…já byla u babičky třeba celé 2m prázdnin i se sestrou…hlídala nás dost často. Moje máma s tátou si berou vnoučata úplně minimálně dá se říci vůbec a to jsou zdraví důchodci…a když se takhle ptám jak to mají ostatní tak to mají většinou podobně :nevim:

No u nás je to stejné. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 15:24
@Lily-of-the-valley píše:
Mne to z toho tvého textu tedy vyznívá tak, ze ty si dítě chceš nechat, jen se hrozne bojis. :hug: Která by se nebala?

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo. Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší, můžeš si sehnat brigádu, nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko, roztaje každý.

A to ostatní? Záleží, jestli jsi měla do teď velké plány, jak procestujes svět (ne ze by to s dítětem neslo) nebo jestli jsi spis domacky typ :nevim:

Idealistko. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13931
22.1.22 15:35

@Fofrník proč myslíš? :D zijeme v sociálním státě. Není důvod aby to nezvládla, má podporu rodiny (a zatím i přítele, ale tam víme jak to muže rychle skončit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 15:56
@Fofrník proč myslíš? :D zijeme v sociálním státě. Není důvod aby to nezvládla, má podporu rodiny (a zatím i přítele, ale tam víme jak to muže rychle skončit).

Jasně, všichni z rodiny budou šťastni že jí mohou pomáhat/podporovat. V lepším případě se spolupodílet na výchově. A já, jako daňoví poplatník budu jásat že ji mohu přispět na provoz domácnosti a výživu mimča. :potlesk: :potlesk: :potlesk: To k tomu sociálnímu státu.

Mám kamarádku, které se narodilo dítě když ji bylo 19, krátce po maturitě. Její muž tenkrát nevydělával mnoho, ale s rodicakem a porodnym (na které byste asi měli právo) se to dalo.Ono to dítě fakt není až tak drahé, až bude o maličko větší,můžeš si sehnat brigádu,nebo u toho dostudovat VŠ. Rodina tě podpoří, a i když třeba teď citis, ze by raději abys šla na potrat, až se narodí miminko,roztaje každý.
Vytučnil jsem ti tu tvá superlativa.
Dítě že není drahý?? jen pleny něco stojí, a pokud by nemohla kojit ta potěš pánbu
Brigáda s dítětem?? no pokud někdo hlídá
Studovat VŠ?? no tak práva, medicína apod. to asi nebude
Rodina podpoří? ale blahem asi jásat nebudou
Roztaje každý? :nevim: kde bereš tu jistotu?

Jak jsem řekl, idealistka nebo sluníčkářka. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
22.1.22 16:04

jakou podporu přítele furt? vždyť píše, že přítel je 100 % pro potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
22.1.22 16:06
@Annabela11 píše:

moji rodiče zase stále ještě musí chodit do práce, otec pracuje v třísměnném provozu a matka odjíždí z domu v 6.00 a přijíždí večer v 18.00 - to se pak nehlídá zrovna lehce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová