Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6301
22.1.22 20:34

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 21:42
@Lily-of-the-valley píše:
Tak jsem to docetla a jestli já jsem slunickar, ty jsi hrozny skarohlid :D

Tak co má jiného ten chlap dělat, pokud za něco stojí? On cítí, ze na dítě je brzy a finančně taky nic moc, ale jeho tělo to není. Takže řekne svůj názor a k tomu dodá, ze pokud se ona rozhodne jinak, neopustí ji a půjde do toho. :nevim: To mi přijde naprosto fér.

A ještě k těm daním, hodně tě ten rodicak točí? :D protoze já na něm teď zrovna jsem a jsem rada za to, ze existuje. A moje devitimesicni dítě teď nemusí být v jeslich. Až se vrátím do práce, budou zase z mých dani jiné matky na mateřské :nevim: (a bohužel i spousta dalších veci, které mi tak užitečné nepřijdou)

Rodičák mě fakt netočí. Ale dávky v hmotné nouzi, příplatky a doplatky na bydlení a podobné pseudo dávky to je už jiná. Přídavky na děti je kapitola sama pro sebe. 8) 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
22.1.22 21:45

Já teda fakt nevím, jestli bych v nějakých 55 měla sílu a chuť se starat po práci na fulltime ještě o mimino, přijde mi to, že žádáte po rodičích zakladatelky fakt hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 21:48
@Liberalissima píše:
Já teda fakt nevím, jestli bych v nějakých 55 měla sílu a chuť se starat po práci na fulltime ještě o mimino, přijde mi to, že žádáte po rodičích zakladatelky fakt hodně :think:
Žádala by zakladatelka. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
22.1.22 22:26
@Fofrník píše: Žádala by zakladatelka. :kytka:

Myslím ti, co tu píšou že prarodiče se samozřejmě postarají, bylo jich tu víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
22.1.22 22:53
@Fofrník píše:
Tak o VŠ zakladatelka neřekla ani slovo. To je akorát naše fabulace. A brigáda s prckem taky není moc reálná. Každopádně pokud se rozhodne si to nechat bude si muset najít cestičku jak to dát. Na počtu sourozenců to asi nebude (Proč by rodina s deseti dětma nemohla nemohla fungovat jako ta s dvěma?). Naopak, myslím že zrovna tahle zkušenost by se jí nyní moc hodila. :kytka: :kytka:

To mas pravdu, člověk si ten příběh vždycky zasadí do toho co zná sám, když zakladatelka mlčí :D proto VŠ, proto počítám s ochotou rodiny (ale upřímně nejlepší by bylo, jestli na to rodiče nemají, aby to na rovinu přiznali - oni ji ale slíbili podporu.)

A těch deset děti jsem spis narazela na určitý lifestyle - kupa děti, exekuce, dávky. A jak jsem psala, pokud do toho spadá zakladatelka, tak vše co jsem psala beru zpátky :D jinak nemám nic proti vicepocetnym rodinám! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149349
22.1.22 23:26
@stinga píše:
a dcera? je šťastná? našla si nového partnera?

Přítele má, nešťastně nevypadá, žijí obě v dostatku, pracuje a vychovává své dítě naprosto bez pomoci sociálních dávek. Myslím si že není třeba dodávat víc-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149349
22.1.22 23:32
@Fofrník píše: Žádala by zakladatelka. :kytka:

A to víš jak? Zakladatelka píše že by jí rodiče pomohli.To snad neznamená že jim hodlá dítě hodit na krk a utéct do světa. Jako fakt vtipný, hlavně že tu pláčete jak vaši prorodiče nehlídají, nepomáhají a je to špatný, ale běda jak jinde drží rodina pohromadě. Pokrytecké myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.22 23:43

@Liberalissima
No, než abych dceru poslala na potrat na který sama nechce, tak já tedy určitě ano. Šlo by o moje vnouče proboha. Kvůli pohodlí trvat na tom, aby ho dala pryč, když by ji to mohlo psychicky zničit a už se stalo, to ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
4263
23.1.22 12:20
@Anna766 píše:
A to víš jak? Zakladatelka píše že by jí rodiče pomohli.To snad neznamená že jim hodlá dítě hodit na krk a utéct do světa. Jako fakt vtipný, hlavně že tu pláčete jak vaši prorodiče nehlídají, nepomáhají a je to špatný, ale běda jak jinde drží rodina pohromadě. Pokrytecké myšlení.

To není pokrytecké myšlení. Jen je otázka kde je ta hranice. Objektivně vzato ta holka v životě ještě nic nedokázala. Nevytvořila si žádné zázemí, finanční základ, nepracovala, životní zkušenosti a nadhled téměř žádné. Jen se nechala „opečovávat“ od rodičů. Rodiče pomůžou. Jen je otázka jestli s nadšením nebo proto, že do toho byli vmanipulováni. Na to tu ale nepřijdeme. Jo a o otci to platí v bledě modrém. ;)

Ale pokud je to tak, že ta rodina drží pohromadě přirozeně a prarodiče bude naplňovat starat se o dceru, podporovat ji finančně, dělat ji zázemí a starat se o vnouče… Potom je vše OK a já jen smekám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
23.1.22 12:32
@Lily-of-the-valley píše:
To mas pravdu, člověk si ten příběh vždycky zasadí do toho co zná sám, když zakladatelka mlčí :D proto VŠ, proto počítám s ochotou rodiny (ale upřímně nejlepší by bylo, jestli na to rodiče nemají, aby to na rovinu přiznali -oni ji ale slíbili podporu.)A těch deset děti jsem spis narazela na určitý lifestyle - kupa děti, exekuce, dávky. A jak jsem psala, pokud do toho spadá zakladatelka, tak vše co jsem psala beru zpátky :D jinak nemám nic proti vicepocetnym rodinám! :D

Neptej se na to, co mi kdo v životě nasliboval. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
23.1.22 14:06

@Fofrník hele já fakt nemůžu za to, ze mas/měl jsi kolem sebe očividně špatný lidi. :nevim: u nás proste ta rodina funguje a takovouhle osmnáctku bychom podrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.1.22 14:14
@Fofrník píše:
To není pokrytecké myšlení. Jen je otázka kde je ta hranice. Objektivně vzato ta holka v životě ještě nic nedokázala. Nevytvořila si žádné zázemí, finanční základ, nepracovala, životní zkušenosti a nadhled téměř žádné. Jen se nechala „opečovávat“ od rodičů. Rodiče pomůžou. Jen je otázka jestli s nadšením nebo proto, že do toho byli vmanipulováni. Na to tu ale nepřijdeme. Jo a o otci to platí v bledě modrém. ;)Ale pokud je to tak, že ta rodina drží pohromadě přirozeně a prarodiče bude naplňovat starat se o dceru, podporovat ji finančně, dělat ji zázemí a starat se o vnouče… Potom je vše OK a já jen smekám. :kytka:

Nezlob se na me, ale tolik hnusnych veci, co jsi napsal, to je na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149349
23.1.22 14:18
@Fofrník píše:
To není pokrytecké myšlení. Jen je otázka kde je ta hranice. Objektivně vzato ta holka v životě ještě nic nedokázala. Nevytvořila si žádné zázemí, finanční základ, nepracovala, životní zkušenosti a nadhled téměř žádné. Jen se nechala „opečovávat“ od rodičů. Rodiče pomůžou. Jen je otázka jestli s nadšením nebo proto, že do toho byli vmanipulováni. Na to tu ale nepřijdeme. Jo a o otci to platí v bledě modrém. ;)Ale pokud je to tak, že ta rodina drží pohromadě přirozeně a prarodiče bude naplňovat starat se o dceru, podporovat ji finančně, dělat ji zázemí a starat se o vnouče… Potom je vše OK a já jen smekám. :kytka:

Hele meleš pořád totéž, proč by se o ni měli starat? Pomoc neznamená starání se 24/7? Já nevím jak ty, ale mě taky rodiče živili ještě v 18 a já své děti do té doby taky. A oba dneska pracují, starají se o sebe, staráme se o sebe navzájem a v naší rodině si pomáháme, jak pomáhal tatínek mě, tak jsem mu to později vrátila a měla jsem ho doma, když bojoval a bohužel prohrál boj s tou svinskou rakovinou, nenechalal bych ho někde v LDN, teta měla babičku doma několik let, nedala by jí do žádného domova pro seniory, my to tak prostě máme a věřím tomu že to tak má víc rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149349
23.1.22 14:21

@Fofrník ještě otázku, fakt nic ve zlém, ale až budou tvé děti dospělé hodláš je totálně odříznout, nebo máš v plánu se zajímat o ně dál a o svá případná vnoučata taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová