Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
na pomoc rodičů nikdo nehraje, to ty ses toho chytil jako ho.vno košile. To že by měli máknout hlavně zakladatelka a zploditel je snad jasný a samozřejmý.
No mě to tu (a nejen v téhle diskuzi) nějak samozřejmé nepřipadá. Najdi tu příspěvky kde se tu hovoří o otci. Nedej bože o tom že by se měl postarat o to co stvořil.
@Fofrník píše:
Dobré je hledat cesty jak to zvládnout.
Což nikdo, tedy krom tebe, nerozporuje.
@alejandra píše:![]()
![]()
no evidentně jsi ten příspěvek od @mkmz nepochopil
Asi nepochopil.
@Fofrník píše:
No mě to tu (a nejen v téhle diskuzi) nějak samozřejmé nepřipadá. Najdi tu příspěvky kde se tu hovoří o otci. Nedej bože o tom že by se měl postarat o to co stvořil.
to špatně čteš.
@Anna766 píše:Čím to rozporuji?
Což nikdo, tedy krom tebe, nerozporuje.
@Fofrník píše:
Dobré je hledat cesty jak to zvládnout.
Opět nic neříkající komentář. Jak konkrétně by to tedy měli řešit, když ne potratem anebo pomocí rodičů?
@Fofrník píše: Čím to rozporuji?
Každým příspěvkem. Z tebe to, promiń mi, úplně stříká. Nám prarodiče nepomáhají, nemají zájem vnoučata, tak to nebude nikde jinde a když!! tak to určitě mladý je k tomu nutí a hází jim vnoučata na krk.
@Jahru píše:
Opět nic neříkající komentář. Jak konkrétně by to tedy měli řešit, když ne potratem anebo pomocí rodičů?
příspěvek v 18:38
@Anna766 píše:
to špatně čteš.
Dej časy příspěvků kde se píše o otci. Případně o tom jak by to měl řešit především on. Díky.
@Fofrník píše:
Dej časy příspěvků kde se píše o otci. Případně o tom jak by to měl řešit především on. Díky.
Dej časy příspěvků kde se píše že by se otec měl sebrat, odejít, neřešit a matka s dítětem se má nastěhovat k rodičům a dítě jim nechat na starost.Ty já tu nevidím.
@Anna766
Já napíši:" Dobré je hledat cesty jak to zvládnout."
Ty na to: „Což nikdo, tedy krom tebe, nerozporuje.“
Já rozporuju sám se???
Jdu si dát kafe. Tohle jsou už dohady o ničem a začíná to postrádat i logiku.
![]()
@Anna766
Dej časy příspěvků kde se píše že by se otec měl sebrat, odejít, neřešit a matka s dítětem se má nastěhovat k rodičům a dítě jim nechat na starost.Ty já tu nevidím.
Bezva reakce. Nic nenajdu tak je potřeba to otočit a pinknout zpátky.
![]()
Já si pamatuji, že jsem si v tomto věku říkala, že jakmile bych otěhotněla 18+ s přítelem (ne nějakou jednorázovou známosti), tak bych si dítě nechala. Naštěstí jsem to řešit nemusela, ale dítě bych si opravdu asi nechala. Mít dítě v maturitním ročníku není žádná tragedie, většina určitě nějakou takovou holku ve škole měla. Podle měřítek místní elity je potřeba aby budoucí matka byla zajištěná, vdaná aspoň 5let, vlastní bydlení s půlky splacené, flexibilní práci se smlouvou na neurčito a nadstandardním platem a tak podobně. Jasně přeháním. Tohle asi holka v 18 ti a kluk ve 21 prostě mít nebude, což přece nemůže automaticky znamenat, že to nejlepší je potrat.
Pokud běžné páry budou čekat až budou mít nejprve vše zmíněné a pak dělat děti, tak můžou začít ve 35ti nejdřív. S takovou to moc daleko nedotahneme. Těhotenství v 18ti není žádná hrůza a nechat si pomoct od rodiny už vůbec ne, je to běžný model, který se teď už bohužel moc nenosí.
@Fofrník píše:
To je to co mi tu vadí!!! Ne rodiče a partner. Ale partner a rodiče!!! A možná ještě lépe partner a možná rodiče.![]()
![]()
Já tam tak nějak necítím napsáno, ze se musí postarat rodiče a pak až partner.
Ty se tu furt točíš na tom, ze hazeme zodpovědnost na budoucí prarodiče, ale to přeci nikdo nedělá. Oni sami se k tomu postavili úplně stejně, jako nastávající otec. Proste pokud se rozhodne si dítě nechat, holku podpoří.
A docela mi na konverzaci s tebou vadí, ze skoro vždycky reaguješ jen na jednu větu a zbytek necháš být, přitom to nosné sdělení bývá prave úplně jinde. ![]()
@Barbucha3 ![]()
jé
moje řeč
co jsem tu přesně psala..
ale asi též trochu něco pamatuješ a mluvíš ze životních zkušeností…
za mne ty holky těhotné kolem 18-19 fakt obvykle špatně nedopadly, naopak třeba jedna z těchto spolužaček se předloni stala přešťastnou babičkou a to, co dostala za podporu od rodiny zas do své rodiny přes generaci vrátila
život není jen o penězích a o statcích.. čímž se nezastávám matek na dávkách rodících každý druhý rok..
ale jestli se stane něco takového, jako tady, tak za mne osobně podám tu pomocnou ruku úplně přešťastná, páč si dítě užiju ještě jako bez-alheimerová, zdravá a čilá babča, co ta mláďata veme sama klidně i k moři, ať si rodiče konečně na pár dní vydechnou… - a to fakt moc chcíííí
![]()