Těhotná v 18...Potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13939
22.1.22 17:16
@Fofrník píše:
Já tomu rozumím. Tak trošku pan alibista.

Tak jsem to docetla a jestli já jsem slunickar, ty jsi hrozny skarohlid :D

Tak co má jiného ten chlap dělat, pokud za něco stojí? On cítí, ze na dítě je brzy a finančně taky nic moc, ale jeho tělo to není. Takže řekne svůj názor a k tomu dodá, ze pokud se ona rozhodne jinak, neopustí ji a půjde do toho. :nevim: To mi přijde naprosto fér.

A ještě k těm daním, hodně tě ten rodicak točí? :D protoze já na něm teď zrovna jsem a jsem rada za to, ze existuje. A moje devitimesicni dítě teď nemusí být v jeslich. Až se vrátím do práce, budou zase z mých dani jiné matky na mateřské :nevim: (a bohužel i spousta dalších veci, které mi tak užitečné nepřijdou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 17:19

@stinga Moje máma je v důchodu od 55let o hlídání vnoučat nikdy moc nestála… :? Tchyni je 76a hlídala by denně jenže bydlí dost daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 17:19
@Lily-of-the-valley píše:
Sorry, ale dítě fakt není drahý, na to má ten rodicak a ještě zbyde. Z jejího vyjádření je jasný, ze rodina by pomohla. Jasne, asi ne každý má tak super rodinu jako mám třeba já, ale zase určitě nejsme tak zarna výjimka.

Jinak ta kamarádka vystudovala fyzioterapeuta. To rozhodne snadná škola není. Ale lékař to fakt nebude, to mas pravdu.

A tu jistotu beru z toho co píše + okolí + máme geneticky zakódované nějaké ochranarske chování k miminkum (a jo, než mě začneš brát za slovo, NE VŠICHNI, ale z toho co píše nevypadá, ze by pocházela z nějak patologickeho prostředí).

Dítě není drahý? No asi máme každý jinou představu o slovu drahý. Neberu prvotní pořízení výbavičky ale jen „běžný provoz“. Pleny, kosmetika, popř. um. mléko. Už jsem vyšel ze cviku ale třeba to všechno poslední dobou zlevnilo.
To ostatní nekomentuju. Nechci se tu dohadovat. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.1.22 17:21

@Lily-of-the-valley
Geneticky zakódovanou ochranu k miminkum fakt nemáme :lol: jen si to nalháváme. Teď studuji staré matriky- úmrtnost novorozenců byla asi 30 procent. U svobodných matek téměř 100 procent. Bez ohledu na místo bydliště. Prostě matka porodila a děcko nechala bez pomoci zemřít- v zimě asi plakalo jen chvilku… faráři se nahlasilo že dítě bylo slabé a nepřežilo… nikdo to neřešil, bylo to zjevně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 17:22

@stinga Tak v takovém případě to naprosto chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13939
22.1.22 17:37

@Fofrník no asi jo, pleny mě vyjdou na 800 Kč měsíčně a oblečení se dá sehnat i darovaný v pořádku, nebo třeba balík za tisickovku. Kosmetiku na dítě skoro nepoužívám, máme sudocrem (80 Kč na par měsíců), olejicek (200 Kč na par měsíců) a vlhcene ubrousky (100 Kč měsíčně). Taky bych mohla mít jen perlan. Počáteční náklady jsme měli vyšší, ale moc dobře vím, ze postýlku mužů mít moc hezkou za 1000 Kč i za 10000. Kočárek par let starý za 3-5 tisíc. Na chuvicky či monitor dechu Přispívá pojišťovna a podobně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13939
22.1.22 17:43
@elda píše:
@Lily-of-the-valley
Geneticky zakódovanou ochranu k miminkum fakt nemáme :lol: jen si to nalháváme. Teď studuji staré matriky- úmrtnost novorozenců byla asi 30 procent. U svobodných matek téměř 100 procent. Bez ohledu na místo bydliště. Prostě matka porodila a děcko nechala bez pomoci zemřít- v zimě asi plakalo jen chvilku… faráři se nahlasilo že dítě bylo slabé a nepřežilo… nikdo to neřešil, bylo to zjevně normální.

Srovnavas nesrovnavatelne. Svobodná matka třeba jen před 100 lety bylo hrozne stigma. A tenkrát jít na potrat proste neslo (ok, šlo zkusit pletací vidlice třeba, to jen dokazuje míru zoufalství). Ony ty děti nechtěly, to je proste diametrálni rozdíl, když toho vetřelce v břiše nenavidis, tak ho klidne utopis. Zakladatelka tak nepůsobí, kdyby to tak bylo, má štěstí v jake žije době. A jde na ten potrat.

Ale já o tom, jak se cítí matka, nehovorila. Je přirozené cítit potřebu chránit děti, ne jen pro ženy. Kdyby to tak nebylo, nikdo nebuduje ani v minulosti sirotcince, ale ty děti proste rovnou zabijí ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
22.1.22 17:53

@Lily-of-the-valley
Já vím že srovnávat různá období je blbost… jen mě to tak přišlo na mysl, v kontextu mých výletů za svými předky. Zakladatelce se omlouvám za plevelení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 17:53
@Fofrník no asi jo, pleny mě vyjdou na 800 Kč měsíčně a oblečení se dá sehnat i darovaný v pořádku, nebo třeba balík za tisickovku. Kosmetiku na dítě skoro nepoužívám, máme sudocrem (80 Kč na par měsíců), olejicek (200 Kč na par měsíců) a vlhcene ubrousky (100 Kč měsíčně). Taky bych mohla mít jen perlan. Počáteční náklady jsme měli vyšší, ale moc dobře vím, ze postýlku mužů mít moc hezkou za 1000 Kč i za 10000. Kočárek par let starý za 3-5 tisíc. Na chuvicky či monitor dechu Přispívá pojišťovna a podobně. :)

Pleny + mléko (BEBA) na měsíc 3.500,–Kč. + 500,– drobnosti (ubrousky, krém apod.) Dobře tak dejme tomu 4.000,–Kč/měsíc. Jídlo pro maminku? Režie: elektřina, voda, teplo apod.? Případný nájem (pokud rodiče nemají byt o 100m2)? No ono by se toho ještě našlo víc. ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13939
22.1.22 18:01

@Fofrník a do teď jako bylo co? Hele i v případě, ze by šla na VŠ, jak už tu zaznivalo, by ji rodiče prakticky stále živili, satili.

Já s tebou souhlasím, pokud by ji rodina nepomohla, bylo by to likvidační. Ale ona přeci psala, ze pokud si dítě nechá, pomohou ji. :nevim: I kdyby ji tedy kopl do zadku, tak by do jejich cca 21 let ji ještě rodiče pomáhali a pak dítě muže do školky. Do té doby trochu sikovna holka muže začít s nějakou formou přivýdělku, i kdyby měla dělat z domova operátora na lince, to jde i bez hlídání.

Člověk si musí umět poradit. Pokud to je chronicky nemakacenko s deseti sourozenci a rodiče mají tři exekuce, beru všechno zpět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
22.1.22 18:06
@Anna766 píše:
A já ze své. Moje dcera je také mladičká maminka. Dítě si rozhodla nechat, my ji podpořili, zabrali jsme všichni. Dcera si s dítětem dodělala školy, našla dobré zaměstnání a dnes má krásnou zdravou holčičku ze které jsme všichni na větvi a milujeme ji a nedovedeme si představit že by tu s námi nebyla.

a dcera? je šťastná? našla si nového partnera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
22.1.22 18:36

@Annabela11 To je mi moc líto. Mamka už se těší až bude hlídat a taky pracuje ale o víkendu ne. Vaši nemají volné víkendy? Já byla u babičky s dědou každý víkend a o prázdninách taky a to chodili do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
22.1.22 18:41

@stinga však řekl že ji podpoří ať se rozhodne jak chce. To by se panáčkovi líbilo. Pozor si nedá ale poslal by ji na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.1.22 18:57
@Fofrník a do teď jako bylo co? Hele i v případě, ze by šla na VŠ, jak už tu zaznivalo, by ji rodiče prakticky stále živili, satili.

Já s tebou souhlasím, pokud by ji rodina nepomohla, bylo by to likvidační. Ale ona přeci psala, ze pokud si dítě nechá, pomohou ji. :nevim: I kdyby ji tedy kopl do zadku, tak by do jejich cca 21 let ji ještě rodiče pomáhali a pak dítě muže do školky. Do té doby trochu sikovna holka muže začít s nějakou formou přivýdělku, i kdyby měla dělat z domova operátora na lince, to jde i bez hlídání.

Člověk si musí umět poradit. Pokud to je chronicky nemakacenko s deseti sourozenci a rodiče mají tři exekuce, beru všechno zpět. ;)

Tak o VŠ zakladatelka neřekla ani slovo. To je akorát naše fabulace. A brigáda s prckem taky není moc reálná. Každopádně pokud se rozhodne si to nechat bude si muset najít cestičku jak to dát. Na počtu sourozenců to asi nebude (Proč by rodina s deseti dětma nemohla nemohla fungovat jako ta s dvěma?). Naopak, myslím že zrovna tahle zkušenost by se jí nyní moc hodila. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.1.22 20:06

@Švédka87 Oba jsou v důchodu už IX let volno mají tedy porad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová