Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se vám dnes daří? Mě se malej přetočil zase do původní polohy, takže už není vodorovně, ale opět mi dupe po močáku
![]()
Já sem dneska uplně OK. Vyspala sem se, a je mi dobře, nic mě nebolí, akorát ten prďola je dneska nějakej rozjetej.
Hele to ti třeba nedupe na močák, třeba už je hlavičkou a jen tě do toho močáku boxuje, oni se nezdaj,ale maj páru
. Mě to malej takhle dělá furt. A doktor mi to potvrdil, fakt boxuje. KOlik jsi týdnů? To už by mohl bejt přetočenej ne ?
Mě se ten nás drak přetočil nějak 27 myslim
a teď už se převaluje jen z boku na bok
![]()
zítra mám 28+0, podle posledního UZ minulý týden už jsem 28+2, a na UZ bylo vidět, že je nožkama dolů a ty kopy jsou pořád stejné…doktor říkal, že je na otočení ještě čas tak do 34…to je dobře, že ti je OK, aspoň malý může v klidu dorůstat ![]()
jdu zkusit upéct sypaný koláč s jablky, recept z netu, ta jsem zvědavá.
doufám, že až budeš mít malého doma, tak ti zbyde minutka, aby jsi sdělila dojmy z Náchoda
budu strašně zvědavá…to znamená že abych mohla jít do Náchoda musím mít ještě dokončených 8 týdnů a ty dva…to to utíká…až mě mrazí…když člověk napoprvé neví do čeho jde
ale zároveň se těším…to je maglajs v těch pocitech ![]()
No to mi povidej
Já už sem dneska všechno důležitý dodělala a napsala sem seznam co je potřeba udělat až budeme v porodnici.
Jansně že zdelim dojmy, to je moje povinnost ![]()
u mě to nějak nefunguje, chtěla jsem aby se v létě vymalovalo a nic…a všechno jsem si dávala dohromady sama, všechno jsem sháněla sama, nějak jsem čekala trochu větší zájem z druhý strany…
mám trochu obavy jaké to bude po porodu…
Myslíš jako s manželem (přítelem)? Ten muj se taky moc nestará, ten se uplně divim když sem mu na začátku řekla co všechno je potřeba koupit a sehnat. A jinak sem to taky kupovala všechno sama, on se mnou kopil sotva 10 věcíček
. A s mamkou jsme najali malíře pokojů protože kdyby to mělo bejt na tátoj a na M, tak se asi taky nějakýho malování nedočkám.
Taky sem si řikala jak to s náma bude, ale čím větší břicho, tím se víc stará, ještě taky jak mam ty problémy teďka tak mi volá z práce jak mi je a jak se má Adámek.
Jestli ho budeš mít u porodu, tak si myslim že mu to brzy dojde ![]()
Mimochem ještě že jsme vymalovali, protože jak ještě bydlíme u našich (protože rekonstruujeme barák co sme koupili v Horních Rybníkách), ak sme si vyměnili ložcine, aby sme se vešli ještě s malym, ptotože do toho mýho kutlochu sme se vešli sotva dva. No, oběvili sme v tý „nový“ ložnici za skříní v roku plíceň jako sviňa. tak to něčim nastříkali a přetřeli barvou, je to asi tak 2 měsíce, a plíseň je zpátky, no muism uznat že si s tim hoši dali opravdu práci ( z tý firmy ) takže se pak budeme muset s manžou prohodit ve spaní, abych měla adámka u sebe,ale neležel u tý plísně. Ještě aby měl chudáček nějakou alergii že
.
Doufám že sem to napsala jakš takš srozumitelně a rozumíš co chci říct
delší texty mi nejdou, to se vždycky zamotám
![]()
no to je přesný. pochopila jsem všechno a vidím, že to je stejný…k porodu chce jít, tak jsem mu naznačila, že by si jako měl o tom aspoň něco přečíst, když nechodíme na kurzy, tak se zašklebil, ale pak přišel ať mu pošlu nějaké odkazy, tak se asi chytil…jinak čím větší břicho tím to jde doma líp…ale musím být jako generál, což mě vůbec netěší. To znamená, že co řeknu, tak se docela udělá, ale samotný nápad nepřijde…co se týče té plísně, tak jsem chtěla malovat právě kvůli ní. Měli jsme problém se špatně udělaným odvodem vody z okapu..tedy pod barák, pod ložnici, v bytě mi všechno plesnivělo, věci, skříně, hrůza…teď konečně to nechal majitel po 6 letech zadělat, ale plíseň už nevyženu, tak alespoň opatření v podobě pohlcovačů vody..no je to trápení
ale na druhou stranu musím přítele pochválit, protože se mnou absolvoval obě těho přednášky. No uvidíme po porodu…nebudu teď dělat závěry…doufám, že malý bude nás obou ve všem- v radostech i starostech..;-)
taky román co? ![]()
Joo, hezkej ![]()
Mě taky slíbil že tam se mnou pujde protože na tom prostě trvám, jinak rodit nebudu
. On má z toho strach tam bejt, prej ne kvuli krvi nebo tak, ale kvuli tomu že se nemůže koukat na to jak trpim
. S tím čtením mě to taky napadlo, ale jelikož je moje drahá polovička z afriky, tak dost pochybuju že bych sehnala něco o porodech zrovna v arabštině
Ale našla sem na internetu nějaký poučný video ( 2. doba porodní ) a řikal že to snad zvládne ale nebude se koukat dolu. Však jo, ať se kouká kam chce, hlavně ať tam je ![]()
A stou plísněj - nám se to tady dělá prostě furt dokola, přitom barák zateplenej a izolovanej a co já vim co všchno.. no prostě záhada ![]()
A dneska 34+0tt
![]()
nad plásní asi nevyhrajem, nad chlapima bychom mohly co?
a já dnes 28+0, tak blahopřeju…to už donosíš ![]()
když je venku tak sluníčkovo, tak jsem se šla projít…fuuuj to je smradu…ze Třtice asi vyváželi močku …to musí smrdět i u Vás ne? Ale včera to bylo horší, nedalo se ani vyvětrat…
na webu " naše porodnice" jsou videa z porodů…já jsem na to sice koukla, ale hrozně jsem u toho brečela, ze začátku mi to nevadilo, teď jsem nějaká naměkko ![]()