Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to já půjdu do školky chystat teď. Tatínek koupe holky, tak budu mít klid. Už se moc těším až bude Eli ve školce. Ale najednou mi dochází, že už je to poslední rok školky a od příštího roku do školy, ten čas tak strašně rychle utíká
až je mi z toho smutno ![]()
Majjo, ted koukam…nevisite nahodou v Podoli na nastence, tusim, ze na P3???
Sophi, teda to zavidim! U nas to teprv nastane, prave jsem dodelala veceri, jeste vykoupat, prevlict postele (nejak nestihacka
) a pak je doufam zazenu do peri. Nastesti aktovku mame jen jednu, ale zkontrolovana taky jeste neni. My jsme furt posunuty, deticky jsou zvykli do postele v pul 10…
asho ujišťuji tě , že u postelí je jen oblečení do školy…děťátka dělají bordýlek naštěstí daleko v pokojíku ![]()
tak jak jste to zvládly??? mi jsme doma ze školy a pro timinku jdeme ve 12 do školky …jsem napnutá ![]()
Tak my zatím jenom šklolkujeme s Eliškou. Ale abych pravdu řekla, začínám se čím dál tím víc obávat příštího roku. To už Eli začne chodit do školy a Márinka do školky, pokud ji vezmou ![]()
Jinak doma je nějaký moc velký klid a stíhám všechno v pohodě a hlavně v klídečk ![]()
Zdravím,
my jdem za chvilku pro Alenku do školky. Ráno se nadšeně vítala s paní učitelkou, dokonce jí dala i pusu. ![]()
Jinak mě včera odešel notebook. Chvíli po záruce. Snad se to manželovi podaří nějak rozchodit, dneska musím přehrát vše do druhého počítače. Nahrát účetní programy, data. Ach jo že se mi chce…
![]()
Byla jsem na pohovoru do rodinného centra do miniškolky. No nevidím to dobře, mají 10 zájemců a navíc jsem je asi nenadchla že bych chodila s dvěma dětma. To je tak když chce člověk přijít k nějaké koruně navíc a má děti. Všude je za exota. No v pátek uvidím jak se rozhodli.
ahoj všechny ![]()
Já teď nestíhám, měla jsem zánět močáku a následně po atb kvasinky a skvěle jsem si to „užívala“ Navíc je Barča čím dál divočejší a chlapi většinou všichni v čudu. ![]()
Lacenko, Asho - zdravím
Nevím, jestli si vzpomínáte z diskuze „čekáme třetí dítě“. Báru jsem taky zaregistrovala a koukám, že už má další ![]()
Majo - tedy klobouk dolů.
A tvůj popis „plození“ s první mužem je super ![]()
Ahoj ![]()
Tak u nas to probehlo hekticky, jako vzdycky, ale zvladli jsme to. To vstavani mne asi zabije, v 5.15 se probudil B. a ja od ty doby nespala
Chodim spat po pulnoci ![]()
Tyna skolkuje od ledna, takze pro tu to novy nebylo, hrozne se tesila, uplne poskakovala pred dverma
A ja byla tak zblbla, ze jsem ji rano vyvlekla do 1.patra, protoze jsem si sice precetla, ze deti jsou v prvni tride (v prizemi), informace ale preskocila nekam jinam (evidentne do druhy tridy v prvnim patre
) Jinak uz to bylo bez nehod, jen ve skole jsem mela pocit, ze to nepreziju, uvod ok, stuzkovani prvnacku, proslov atd., pak ale organizacni veci ve tride, stali jsme tam nacpany asi hodinu, Benda si do toho povriskaval…
Ted jsem dodelala domaci ukoly pro rodice, vsechno podepsat, zabalit…a mam dost, chtelo by to nejaky prazdniny ![]()
Bobule, to vis, ze si te pamatuju a gratuluju k dalsimu svisti, teda ja si jen predstavim, ze bych byla v pulce dalsiho a obchazi mne mrakoty
Jak zvladas? Dneska mi v cukrarne jedna pani s pohledem uprenym na tu moji smecku, povidala, ze mi teda fakt nezavidi…ale at si je uziju, dokud jsou mali, ze bude hur
A to na tom nejsem jeste zdaleka… no i kdyz s Benovo jecakem a T+M temperamentem to vypada, ze je nas podstatne vic.
Brum, to je klasika, znamy se trema detma nedavno na pohovoru rekli, ze je prakticky nezamestnatelna
Drzim palce!
Ahojky .....! I Já jsem po dnešku KO! Náš prvňáček už od 9hod rána opakuje pořád jedno a to samé!!! paní učitelka a paní učitelka........ a to jsou dnes od 17.oo třídní schůzky, Taťka už tam vysedává a zapisuje a to musí oběhnout tři třídy…:-))jen ať si užívá..! Já totiž sedím doma na zadku, zase jsem na doraz, trpím těžkou anemii a ještě se mi pravidelně po třech měsících zadržují odpadní látky v dole v nohách a dost to bolí a co je nejhorší, nevejdu se do žádných botiček a odmítám si nějaké boty na toto přechodné období pořídit:-(( mám totiž malinkou úchylku na kabelky a boty s podpatkem pod 10cm nejdou, tak že mě všichni doktoři móóóc milujou, když mě vidí vykračovat na podpatku… pokaždé mi do lékařské zprávy píšou: pacientka poučená o vhodné obuvi… Ale naši mazánci jsou fakt zlatíčka, 5let mi každý den píchá (kdo jiný že:-)) píchá do břicha injekce proti srážlivosti a jsou jako olej a dost bolí.. a ty jelita.. a děti se skoro vždy rozpláčou a je to tak dojemný, protože je to úplně jiný styl brečení, Tak že, i když dětí máme někdy plné zuby, od rána do večera jsme v jednom kole a už se nemůžeme dočkat až zazvoní paní na hlídání a vezme všechny mrňousky ven, tak se občas stane, že doma zůstaneme jen Já, můj miláček, a naše zvířecí „také naše dítě“ perský kocour, tak sedíme v tom tichu, dokonce po dlouhé době slyším že máme doma hodiny… a po chvilce už začínáme být nervózní kde je paní z dětmi, kolik je hodin a Já pořád: zavolej ji…! zjisti kde jsou tak dlouho a pak už jen mluvíme a mluvíme jen a jen o našich dětech a nemůžeme se jich dočkat! Jak moje zlato tvrdí, děti jsou dar od boha ( je věřící – Já né ale na tomhle něco bude) Taky Vás holky někdy napadne si typovat kdo z dětí po dovršení 18let vyrazí do světa a uvidíme se maximálně 1× za rok a naopak, který z nich nám rodičům zůstane nablízku?
jsem k.o. obalila jsem asi milion sešitů a podepsala a nadepsala a vyplnila ještě víc papírů.
nenávidím první školní týden.
A to nemluvím o těch částkách které nás stálo a ještě bude stát naše povinné,bezplatné školství
![]()
No, o cenách raději ani nemluvím, Já jsem zase všechno ponakupovala, a dost jsem se divila, když přišly s taťkou domu,tak až na obaly a tašky:-)) všechno ve škole dostal? tempery, pastelky, i pero, písmenka, všechny sešity, všechno na výtvarku? a ještě dárečky od starosty Prahy 15? to jsem opravdu nečekala? a co u Vás dostávali něco prvňáčci?
Asho - no, je to mazec. Nedovedu si představit, že mě čekají ještě čtyři měsíce. Baruše je taky čím dál divočejší, všichni chlapi věčně v tahu /hokejová sezóna už začala/, tak jsem vděčná, když tatínek stihne aspoň vykoupat.
Majo- tedy s tvými zdravotními problémy tě obdivuju ještě víc. A jak koukám, že malý dostal ve škole tolik věcí..to u nás neexstije.
A náš Ondra odešel z domu už ve 13. Bydlí na hotelu necelých 60 km od nás. První rok jezdil domů v sezónu na jeden den o víkendu a druhý rok, kdy hrál oba víkendové dny, nebyl doma třeba i 3 týdny. Takže jsme si tašky s hadrama a buchtama předávali většinou na zimáku. Ten mladší půjde příští rok. A proto jsme pořídili další. Nechci aby byla Barunka sama. A někdy to na mě přijde a je mi děsně smutno. Já prostě kolem sebe potřebuju vzruch a kravál. Sice někdy je to na nervy, ale bez toho prostě neumím žít. ![]()
Majjo, jo dostali, ani nevim, co vsechno, hodne veci na vytvarku (vsechno jsme samo predtim koupili), nejaky dobrutky a flashku, coz ten nas ocenil asi nejvic (nevim, k cemu mu bude). Jinak klasika, ucebnice, sesity…maji i svoji zakovskou s logem skoly (to za nas nebejvalo, az od treti a vsichni stejnou).
A opakuju: nevisite nahodou cela rodinka na nastence tusim na P3 v Podoli???
S tim zdravim…to je sila. Mam taky kdeco, vcetne ruznych trombofilnich mutaci (i Leidena), ale nastesti jsem zatim ok. Chodim na hematolku do IKEMu, i kvuli anemii, kterou se novej dr. odhodlal vyresit jednou provzdy (to jsem zvedava, po x generaci se to nikomu v nasi rodine nepovedlo).
Bobule, to je sila, to byl na nejaky hokejovy skole? A byl jako na intru? Tak malej? Jinak ti drzim palce, mam pocit, ze tenhle vek tech nejmladsich je dost silenej (Ben vyleze vsude, leze mi po stolech atd., navic furt vresti, vynucuje si tim co se mu zamane a tezko odolas, jedine se spuntama v usich)
Ahojky holky?!
Koukám, že tu nikdo nemá čas ani na drbes:-))
Asha, foto jsme panu primáři poskytli, a to za účelem povzbuzení ostatních rodiček, Já jsem už druhý den po 4tém císaři hopsala po chodbě jako-by nic, a to víš, že tam z toho byli dost paf, i když 147dní poté, můj organizmus byl na nule a bylo se mnou fakt zle, ale zase jsem se z toho vylízala, ale potíže mám do teď, ale jak jsem koukala, jsme stejný krevní skupiny, Já mám taky Leiden-a O-RHnegativ a už 5let si musím píchat, protože mi žádné tabletky nešly nastavit a po dvou letech píchání flexiparínu jsem na něj dostala alergii a to v podobě dost bolavých boláků a tak nyní jsem na clexanu mi děla už taky pěkné boule a jelita!Hele to taky nemůžeš žádnou antikoncepci? Já když vidím manžela v trenkách, tak utíkám, protože se už bojím abych zase nebyla těhotná!!!!! mě stačí se jen otřít o trenky a jsem v tom!!!Mě taky na genetice tvrdily, že je to dědičný z matky na matku, ale moje matka to nemá?! to znamená, že nejsem její a to jsem si myslela už jako 8letá holka, každému jsem tvrdila, že jsem určitě z děcáku a ať mě tam vrátí nazpátek? neviděli jsme se už dobrých 10let a děti ji neznají vůbec a to bydlíme od sebe jen jednu autobusovou zastávku! síla co?
Hele ASHA a ty jsi z Prahy?
jo a zdravím nově příchozí mnohomatky