Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fragola píše:
@Cuarentena No, já bych lidi rozdělila do 3 skupin - jedni obdivují, další si zřejmě myslí své a ta poslední skupina si asi fakt myslí něco o asociálech… Co máme povícero dětí, už jsem se setkala i s takovými reakcemi, že bych se měla stydět, neznámá ženská se mě na ulici ptala na antikoncepci, znám rádoby vtipné hlášky, jestli doma nemáme televizi a tak.
Pak jsou lidi, co fakt málem padnou na zadek ( a patří mezi ně i naše dětská MUDr., která mě pořád chválí, jak to krásně zvládáme. Paní, která chodí pro dítko do školky mi min. týden říkala, jak jsme s manželem pořád takoví klidní a vyrovnaní, děti, že spořádaně jsou, ona má 3 děti a prý po nich venku pořád jen řve, protože jde každé jinama tak).
Od 4 dětí výš si blbé kecy nepřipouštím, jsme slušná rodina, nikoho neobtěžujeme, tak ať si všichni trhnou nohou a naučila jsem se lidi slušně poslat někam
Jinak můj muž na to má názor ten, že lidi závidí, už se setkal s nějakými pitomými názory i v práci… To si myslím, že má taky pravdu, ono 6 dětí a sedmé na cestě, to občas leckomu leží v žaludku
To mi připomnělo: Kamarádka stála před obchodem, devítiměsíční pupek, za ruku vedla dvě batolata. A šli kolem nějací puberťáci a komentovali: Někdo by jí měl vysvětlit, co je to antikoncepce.
![]()
Asocialove s vice detmi??? To si trosku protireci, ne?
![]()
Je to pitomost…pro CR celkem typicka. V jinych zemich je to jinak, napr. v Holandsku a i jinde, jsou bezny deti 4. Jsme v Rakousku a vidam tu spoustu rodin s trema detma. V Cechach holt to byla takova klasika, dve deti, kluka a holku, byt v panelaku, na parkovisti Skodovku a jednou za cas dovolenou v Jugoslavii… Zvlast ta generace nasich rodicu to brala jako navod na stastnou rodinku
A celkem se to drzi ![]()
U nas to byla taky klasika: proc probuh treti, kdyz mate kluka i holku??? ![]()
Ono i v mnoha reklamách je ta šťastná rodinka tvořena maminkou, tatínkem, holčičkou a chlapečkem…takže, holt asi zvyk, no.
No tak na nas koukaji jako na uplne cvoky, mame tri kluky, ale chceme ctvrte, pravda holcicka by byla prijemna zmena. A ted ten hlavni duvod divnych pohledu, otehotnet se mi po ZT nepovedlo 3,5 roku, zjistili mi nepruchodne vejcovody a ted podstupujeme IVF. Dokazete si predstavit matku tri deti v CARu a chce dalsi
jo a hlavne se stejnym partnerem! Ale kaslu na to a ted se modlim, aby se nam vajicka oplodnily a jedno se zavrtalo ![]()
Také bych chtěla tři děti, pokud bude čas (nevím jak to bude s prací) a peníze. Nesnáším, když se lidé pletou do cizích životů. Měli by pochopit, že každý má jiné priority. Někdo si koupí novou plazmovou televizi a někdo ne a místo toho si pořídí dítě. A to dítě určitě nebude chudák, že nebude mít mrtvou časžeroucí obludu v obýváku, jak si mnoho lidé představuje.
Lidé by měli být za vícečlenné rodiny rádi, jelikož jim budou vydělávat na důchody ![]()
@Katjinka Mne tyhle reci obzvlast tesi u tech dobrovolne bezdetnych. Oni si deti neporidi, protoze daji praci, stoji penize a tech starosti… Nejak ale zapominaji na to, ze nase deti je jednou budou zivit
Narazila jsem na par takovych lidi a jen zirala…
Anebo se o dítě snaží a nejde jim to, i takové zlé lidi znám, co nepřejí ostatním
@pet-be Ne, ti se zarucene nesnazi
Typicky priklad je jeden kamarad, tahne mu na 40, je sam, s nikym nevydrzi a deti jsou pro nej spis zdrojem utrpeni. Nic proti, ale obcas me od nej takovy podobny reci vytoci. Jo, ted se mu zije, celou vyplatu ma jen pro sebe, a v duchodu se o nej ty nase deti postaraji, ne?
Ach jo, no.
@asha píše:
V Cechach holt to byla takova klasika, dve deti, kluka a holku, byt v panelaku, na parkovisti Skodovku a jednou za cas dovolenou v Jugoslavii… Zvlast ta generace nasich rodicu to brala jako navod na stastnou rodinkuA celkem se to drzi
To je přesný a drží se to jak čert ![]()
My čekáme třetí neplánovaně, první dva jsou kluci. Jedna negativní reakce od manželky mužova bratrance, jednodětné - že je je jí mně líto. (její věc)
Mužova bratra přítelkyně má problémy s otěhotněním, tak je jedovatá. Chce studovat vysokou (žádnou nedokončila, já jo) aby se na rodičáku „nenudila a nezblbla“
tak tomu se fakt směju…nemá páru
![]()
A pak v busu kterým jezdíme v pondělí na kroužek s nejstarším jezdívá paní, která mně vždycky chce sežrat pohledem
, nevím jestli jenom závidí, nemo nemohla/nechtěla mít děti
kdo ví.
Ale potkávám hodně rodin s 3-4 dětmi, ze školky znám několik, takže mi to divné nepřijde.
@kačka25 píše:
No tak na nas koukaji jako na uplne cvoky, mame tri kluky, ale chceme ctvrte, pravda holcicka by byla prijemna zmena. A ted ten hlavni duvod divnych pohledu, otehotnet se mi po ZT nepovedlo 3,5 roku, zjistili mi nepruchodne vejcovody a ted podstupujeme IVF. Dokazete si predstavit matku tri deti v CARu a chce dalsijo a hlavne se stejnym partnerem! Ale kaslu na to a ted se modlim, aby se nam vajicka oplodnily a jedno se zavrtalo
@asha Na druhou stranu, ti lidé často více vydělávají = odvádějí vyšší daně.
Nesnáším, když někdo říká, že matky jsou vyžírky, jelikož za každé dítě dostanou 220 tis. Myslím si, že při místním danovém zatížení je to optimální.¨
Ano, takový ten „český sen“ je fakt šílený. Prostě absolutní středostavovský ideál a ten kdo se liší je zlo.
Tůhle někdo vyčítal mé mámě, proč jako jeli zase na dovolenou, když nemají ani peníze si pořídit televizi. Někteří lidé nechápou, že každý nechce žít jako oni. Mít obývákovou stěnu s televizí uprostřed, kde se večer sejde celá rodina u misky plné bohemia chips ![]()
@asha píše:
@pet-be Ne, ti se zarucene nesnaziTypicky priklad je jeden kamarad, tahne mu na 40, je sam, s nikym nevydrzi a deti jsou pro nej spis zdrojem utrpeni. Nic proti, ale obcas me od nej takovy podobny reci vytoci. Jo, ted se mu zije, celou vyplatu ma jen pro sebe, a v duchodu se o nej ty nase deti postaraji, ne?
![]()
Ach jo, no.
No a ted' si představ, že se pohybuješ ve věkové kategorii kolem 20 let jako já devatenáctiletá
Takhle jsem se rozhádala s jednou „kamarádkou“, která mě nejdříve posílala na potrat a pak mi brečela na rameni jak jsou děti strašná věc a ničí život.
No holky však já když čekala první dceru bylo mě 19let narodila se mě ve 20ti tak dle všech to bylo nechtěné, pak druhá dcrea byla teda chtělá, ale bohužel nám dle nich nevyšel tn kluk a ted to třetí je dle nich, aby nemusela makat, nebo jsme uplní blázní a nebo to bylo opět nechtěné, myslím, že v téhle době když člověk dítě nechce tak ho mít prostě nemusí…horší je to když člověk dítě chce a nejde jim to…
@Katjinka No ti lide, ktery mam na mysli ja, tak nejak vic nevydelavaji, vydelavaji naprosto normalne, nekdy spis min, protoze jim chybi ten spravny pohon
, ovsem oproti rodine, kde je zenska na rodicaku a maji 3 a vice deti, si zijou luxusne. Ale mne slo spis o tu jejich kratkozrakost, ted si zijou dobre, a deti nechteji, ze by je omezily…ovsem co bude za 20-30 let? A v kontextu toho mne stvou ty jejich reci o vicedetnych rodinach.
A taky mne stve, ze politika statu je na tom tak nejak stejne, taky jde jen o to TED. ![]()
Někdo má rád děti, zvládne péči i víc naráz a jiný ne, no a? ![]()
Na okolí nehleďte a jednejte podle sebe. Pokud je zvládnete uživit, slušně obléct, mají co jíst a s čím si hrát, tak je to ok. ![]()