Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4277
14.2.11 13:38
Pudloslava píše:
AramisDeMar píše:
Pudlo, krom tý tykačky proti ní nic osobního nemám, dokonce jsem jí to i napsala a snažila se jí to vysvětlit. Já jsem v partě všem vykala, dokud mi neřekli, že mám tykat. Slečna je mi nesympatická, i když se oprostím od toho, že EX je moje kamarádka. :wink:
Tak jestli jsi ji uz psala, tak uz asi vic udelat nemuzes.
Tvoji kamaradi by te meli znat a toto o tobe vedet a mely tu novou slecnu na toto pripravit.
A chces do ty party stale chodit?

Pudlo, já teď nevím, vadí mi, že nejsou schopný tolerovat to, že mám na něco jinej názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
14.2.11 13:43

Nečetla jsem celou diskusi, ale chci vyjádřit hlavně potřebu empatie na obou stranách. Pro mě je taky nemyslitelné člověku, se kterým jsem nebyla seznámena, tykat, mám to podobně jako zakladatelka, ale na druhou stranu chápu, že mnoho lidí - jak je vidět i tady - to má opačně, a vnímá nás „vykačky“ jako „dámičky“ (ono to tak není, ale prostě do nás nevidí, vykám z podobných důvodů jako Bábi). Takže prostě mějme na paměti, že my samy nejsme jediný model vnímání a snažme se být empatické :kytka:

Zrovna dneska na taiči mi tykal cvičitel, starší tak o 20 let než já. V tu chvíli jsem to chápala jako součást filosofie, společenství, ne jako degradaci, sama jsem mu ale tykat nedokázala. Naopak velmi mi vadí, když mi spontánně tykají kolegové mého muže, nicméně je chápu, to pracovní prostředí tam takové je. Málokterým začnu pak tykat já, i když jsem představena, je mi to prostě cizí. Já bych k tykání časem došla, ale potřebovala bych na to mnohem delší čas, takhle se cítím tlačena do něčeho, co mi velmi vadí.

Příspěvek upraven 14.02.11 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.2.11 13:43

Já myslím,že to tykání je prostě jen zástupnej problém,mám to taky tak… Asi to bylo poprvé,co se tě dotkl takhle blízko rozchod někoho a následně očekávané přijetí další v pořadí :mrgreen:
Já mám tenhle problém také,o to víc,že je to v rodině.Má o 10let mladší sestra je už po 2 rozvedená a ještě je naštvaná,že se dál bavíme s jejíma bývalýma… a nejsme hned unesený s dalšího kousku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.2.11 13:56

nikdy se nezavděčíš všem, konej tak jak je příjemné tobě. Partě vysvětli že jste si zatím cizí a že to tak chceš a dál to nerozebírej, hlavně nepoužívej obraty jako že je o 6let mladší apod to nevyzní vůbec dobře. A za mě, dej té slečně šanci, nezavrhuj ji jen protože je s ní kamarád raději jak s ex, ona za to nemůže, třeba je to prima holka a jednou můžeš být ráda že ji znáš

• Citovat
  • Upravit
48576
14.2.11 14:12
AramisDeMar píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???
Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká… 8-o Nikdo mi ji nepředstavil a ona sama se mi taky nepředstavila, takže proč by mi měla tykat? Mám jí nechat, Ať mi tyká a kamarád si to za týden rozmyslí, přivede si další a ta mi bude taky tykat?

Mohu se zeptat jak teda ta komunikace proběhla??Napsala ti třeba čauvec kámoško???Nebo jak??Nějak si to nedovedu představit. :nevim:

Příspěvek upraven 14.02.11 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.2.11 14:15

Zakladatelko tak u nás v partě jsou děvčata mladší i o 10 12 let takže čerstvé 18tky.Děti nemaj,ale abych já říkala
Maruš,magdo,Aneto a prosim Vás Kamilo nepujdeme i vy kamilo s náma do kina?? :nevim: Me to teda přijde ujetý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
14.2.11 14:22

Kamčo, vidíš, a mně to ujetý nepřijde :wink: Když to nepodáš jako averzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.2.11 14:28
Eliška píše:
Kamčo, vidíš, a mně to ujetý nepřijde :wink: Když to nepodáš jako averzi.

jako averze to ale vyzní tak nebo tak proto že někoho vyčlenuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.11 14:31
Kallkapa píše:
AramisDeMar píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:
Dobrý den paní,trapné mi to tedy připadá a to dost ! Věkový rozdíl 6 let ? to je běžné i mezi sourozenci.. Taky mi to připadá povýšené :nevim: Sama jste nám tady psala „TYKEJTE MI“ - z čehož usuzuji, že tykání na internetu Vám nevadí. Proč Vás tedy tak rozčílilo, že Vás ona slečna na FACEBOOBKU oslovila „TY“ ? Taky bych řekla, že je to jasná averze na slečnu. A přeji Vám ať se nikdy nedostanete do podobné situace a nenarazíte na podobnou paní jako vy :kytka: Není to nic příjemného :wink:
Len ma tak napadlo ze pokial zakladatelka dba na tykanie vykanie tak aj ked stretne „podobnou pani“, tak to neprijemne nebude, lebo bude spravne vykat alebo poziada o tykanie a nikoho tym neurazi ani nepohorsi.
přesně tak, já to nedělám a tak nedokážu pochopit, že to dělá někdo jinaj a bere to jako ok… 8-o

Bábi Zlopočasná : myslela jsem to tak, že by mě ani ve snu nenapadlo vykat někomu z party byť bych tam byla poprvé a už vůbec by mě nenapadlo někomu vykat na facebooku 8-o 8-o a když by mi někdo (kamarádka mého přítele) napsala, že jí mám vykat, asi už bych si s ní dál nepsala a pomyslela si o ní svoje. A myslím, že i ostatní si o tom myslí svoje.. Kdyby jí bylo nepříjemné naživo, že jí někdo osloví „TY“ tak je to přece něco jiného (i když v partě pro mě taky normální) ale že jí někdo v chatu na internetu napíše např : „AHOJ NEMOHLA BY SI“ …místo „DOBRÝ DEN, NEMOHLA BY JSTE MI..“ to mi prosti slušným mravům nepřijde a prostě to na mě působí tak, že se zakladatelka povyšuje. Chápu, že tady hraje roli ta averze vůči slečně, jinak by si to podle mě neřešila :lol: :lol: pokud mám někoho na facebooku v přátelích tak mi snad NEBUDE vykat. Pokud si s paní nechci stýkat bavit atd. tak si ji do přátel nedám..
Zakladatelko : komu si teda slečna stěžovala ? a opravdu chceš aby tobě jako jediné z party slečna vykala ? určitě by ses i ty cítila hloupě né ?

Ja neviem, na fb mam len ludi s ktorymi si tykam uz dlho. A ked mi niekto v praci napisal cez pocitac, tak mi tykal, lebo je to firemna kultura ale vyjadroval sa ako kolega ktory ma nikdy nevidel … takze ja si myslim ze to nebolo len kvoli tykaniu, ale celkovemu tonu tej slecny .. aspon ja by som videla problem skor v tom a nasledne sa zatala nech mi vyka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
14.2.11 14:33

To je právě o tý empatii, protože někdo to prostě tak má. Já bych tykáním v takové situaci nevyjadřovala úmyslné vyčleňování někoho kvůli tom, že mi je nesympatický, ale pouze stav „ještě se moc neznáme“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
14.2.11 14:35

ale u zakladatelky to asi je i to - „nejsi mi moc sympatická“, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
14.2.11 14:37

Ahoj, tak s tím tykáním/ vykáním, mám taky problémy :mrgreen: Jsou lidi, před kterými si netroufnu „tyknout“, byť starší než já a to už je vidím po sté.....pak jsou lidi , kterým neodkážu vykat- takoví ti negramouši, co nemají společenské vychování :mrgreen: :lol: a samozřejmě, pokud citím , že mi vadí, že mi někdo bez mého souladu tyká, např. v podobném případě, jak píše zakladatelka a úplně mi to bytostně vadí, tak povím dotyčné/mu…" s Vámi jsem husy nepásla, netykejte mi" :mrgreen: :lol: Já dokonce vykám mé tchýni dodnes…nevím proč, jaksi mi to tykání nejde přes „hubu“ a to mě už kolikrát prosila, ať ji tykám…ale jsem holt taková a nejde mi to :oops: :nevim: mám k ní takovou zvláštní úctu, nejde mi to zkrátka přes hubu, no :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.2.11 14:41

Pokud jde o úplně cizí lidi, který potkám třeba v autobuse, tak mi vadí, když mi tykají. Nejsem dítě. Ale v tvém případě by mi přišlo divný nechat si vykat. Zvlášť, když si ostatní mezi sebou tykají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.2.11 14:41

Ještě je otázka - on v té vaší partě někdy někdo někomu vykal? A pokud ano, už jste v té době fungovali jako parta? Nebo jen jako známí? Je totiž otázka, jak samotná parta funguje ohledně tykání a vykání, i když mi fakt nejde dohromady pojem „parta“ s pojmem „vykání“. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
14.2.11 14:49

Ahoj já jsem taky 7 let od partnera a od nejakych jeho kamaradu a kamaradek i 10 let a me samotne by prislo docela trapny kdybych jim vykala… Myslím že tobě je to nepříjemny hlavne z toho důvodu že dotyčná nahradila místo tvé kamarádky, ale pokud nechceš aby ti tykala tak by to měla respektovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí