Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi to sem nepatří, produkce se snaží popsat, že ne všechny romské děti patří do praktické školy. No nebyla bych jako Maléřová, ale spíše sympatizuji s Vilmou a Růžou…
@Marcam prostě omezený názor, je to cikán tak je hloupej a bude na dávkách
@Marcam píše:
Asi to sem nepatří, produkce se snaží popsat, že ne všechny romské děti patří do praktické školy. No nebyla bych jako Maléřová, ale spíše sympatizuji s Vilmou a Růžou…
To vypovídá o zbytečnosti jakékoli diskuze.
@dituleska asi je to tím, že s nimi mám bohužel špatné zkušenosti. Někteří bílí jsou horší, souhlasím. Moje teta ze strejdou nemohli mít děti, adoptovali romského kluka.Do 15let byl normální, potom se projevili jeho geny…momentálně sedí. Ale to je jen příklad.
@Marcam nikdy bych to nesvedla na geny, ale spíš na prostředí ( nemyslím tím vychovávající rodiče, ale kamarády a podobně). Však se podívej mezi fetáky například - doma zázemí, a jak dopadli? rodiče slušní a děti v kriminálech a squotech. Taky tam za to mohou geny?
S Romy ma teda taky prevazne negativni zkusenosti. Z byvaleho bydliste, tady jsou zatim ok. Tehdy me dva dospeli chlapi okradli v praci, hajzlove, ja mela takovej vztek ![]()
Jedna znama s manzelem nemohli mit decka a adoptovali si kluka a holku, romske sourozence.Ta znama je velice nabozna, uci nabozenstvi a hadejte jaci jsou ti adoptovani sourozenci? Spratci prvni tridy
Jen silenec adoptuje romske dite
@Martrich píše:
Tak včerejší díl celkem nuda, ale pobavil mě Pepan za Mozarta, jak nabízel lísky, prej nechcete jít na Mozarta last minute
Jinak z Lumíra udělali děsnýho podpantofláka, to je fakt přehnaný, stejně jako Nyklovka to dost přehání s tím úklidem a věta, vzala jsem malého ven, aby si Světlanka odpočinula, ta mě taky dostala. TAm jsou všichni takhrozně „zdrchaný“, ale fakt nevím z čeho. Co maj říkat maminy, které jsou celé dny s dětmi samy doma.
u Světlany to zrovna chápu, má první dítě. Já byla z prvního dítěte taky vyřízená, zpětně taky netuším z čeho
Ale když si vezmeš, že jsem předtím nikdy nebyla nucená ani ochotná v noci vstávat, kdykoliv o víkendu jsem si přispala, když jsem byla nemocná, tak jsem to prostě vyležela, povinnosti veškerý skoro žádný a pak najednou dítě a non stop starost, nevyspání, domácnost, moje nemoci nezájem - dítě se zaopatřit musí. Fakt tehdy jsem říkala, že bych dala i milion za jednu jedinou vkuse prospanou noc
A o tenkrát malej nebyl nijak náročný miminko
Když se narodila druhá, tak bylo všechno v pohodě, byla jsem už zvyklá na mnohem méně spánku (před dětmi 10 běžně a vkuse, teď jsem schopná fungovat se 6h přerušovaným spánkem
), stíhala jsem toho mnohem víc než s tím prvním a zároveň jsem nebyla ani tolik unavená ![]()
@KPKristy píše:
S Romy ma teda taky prevazne negativni zkusenosti. Z byvaleho bydliste, tady jsou zatim ok. Tehdy me dva dospeli chlapi okradli v praci, hajzlove, ja mela takovej vztek
Mě okradl bílý spoluobčan a taky o našem národu nevykládám, že jsou tu samí zmetci.
Vy jste se tu rozjely ![]()
Pro rasisty: je mi líto, ale musím vám oznámit smutnou informaci, že Romové jsou běloši.
Že z adoptovaného Cikána vyroste kriminálník, to je mi líto. Z mé sestřenice, bílé jako sníh, zase vyrostla feťačka a zlodějka, i když z její sestry vyrostl slušný, úžasný člověk. A o čem to svědčí? ![]()
Znám Cikánku adoptovanou bílými a je z ní slušný, pracovitý člověk, někdy je až moc hodná (to z jejích dětí vyrostli grázlové, kteří ji obírají, byť jejich otec je též bílý jako sníh)…
Z některých lidí holt vyrostou grázlové. Smutné, ale nic, co by šlo předpovědět na základě toho, jestli je to Čech, Cikán, Moravák nebo Tatar.
@KPKristy píše:
Tam slo hlavne o to, aby udal listky na koncert, ne?
Je fakt, ze ona byla nejakna rozpacich, to nebyva zvykem, ale ze by do sebe delali, to ne
Spis se plazila po Rudlovi, Simona to nemohla vydejchat..
Jéé, sorry, já si spletla Rudana a Pepana. ![]()
Jinak Vy, co na všechny v seriálu i na děj nadáváte - proč se na to teda koukáte…? ![]()
@Marcam píše:
@dituleska asi je to tím, že s nimi mám bohužel špatné zkušenosti. Někteří bílí jsou horší, souhlasím. Moje teta ze strejdou nemohli mít děti, adoptovali romského kluka.Do 15let byl normální, potom se projevili jeho geny…momentálně sedí. Ale to je jen příklad.
Jestli ono to nebude výchovou.
Je mi na zvracení z lidí, kteří mají názor jako Nyklová, odsoudí malého kluka, který chodí do kostela…jo, to je kriminálník jako vyšitej.
@Žirafa 69 píše:
Jéé, sorry, já si spletla Rudana a Pepana.
Jinak Vy, co na všechny v seriálu i na děj nadáváte - proč se na to teda koukáte…?
Je to podprůměrný seriál s ještě podprůměrnějšími herci, ti mi opravdu vadí, kdyby chirurg ovládal své řemeslo jako Maurerová herectví, tak se asi odoperuji raději sama.
Koukám na něj, protože je to pro mě oddech při ranní kávě, teda spíš čaji. Neherce přetáčím a až jednou budu muset přetočit celý seriál, tak se přestanu dívat. Bude to zřejmě brzy.
@Žirafa 69 píše:
Jéé, sorry, já si spletla Rudana a Pepana.
Jinak Vy, co na všechny v seriálu i na děj nadáváte - proč se na to teda koukáte…?
Několikaletý zvyk. Asi jako když ti po 10 letech leze na nervy manžel, ale pořád ho máš vlastně ráda, i když pořádně není za co ![]()
@Jajvy píše:
Jedna znama s manzelem nemohli mit decka a adoptovali si kluka a holku, romske sourozence.Ta znama je velice nabozna, uci nabozenstvi a hadejte jaci jsou ti adoptovani sourozenci? Spratci prvni tridyJen silenec adoptuje romske dite
Jéžiš, já znám tolik spratků, bílých, s vlastními rodiči. Nebraň někoho, kdo nezvládá výchovu.