Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ze současných seriálů se dívám na Ulici a Ordinaci. A jinak na Youtube mě teď berou Bakaláři
Má generace si ten pořad bude pamatovat. ![]()
@kometa32 píše:
Ze současných seriálů se dívám na Ulici a Ordinaci. A jinak na Youtube mě teď berou BakalářiMá generace si ten pořad bude pamatovat.
Nejsme tu všechny jedna generace?? ![]()
@KPKristy píše:
Nejsme tu všechny jedna generace??
Je tu hodně mladších, nebo se mi to zdá? ![]()
@kometa32 tak Bakalari jsou legendarni. A ono vubec Dietlovi serialy jsou nezapomenutelne ![]()
@kometa32 píše:
Je tu hodně mladších, nebo se mi to zdá?
Mladší asi jo, ale řekla bych, že dokud máme děti v podobném věku, tak jsme jedna generace
. Asi teda kromě Aničky, ta už je babičkou. Ale té je snad něco málo přes čtyřicet, takže taky mladice ![]()
@KPKristy píše:
No vidíš, a přece se najdou experti, kteří si myslí, že chleba v krámě se nějak „objeví“
A znáš někoho takového v reálu?
Já o tom vždycky jenom slyším, ale nikdy jsem nikoho takového neviděla, kromě malých dětí, samozřejmě ![]()
@Fjodorka píše:
A znáš někoho takového v reálu?Já o tom vždycky jenom slyším, ale nikdy jsem nikoho takového neviděla, kromě malých dětí, samozřejmě
Takhle přímo to neznám, taky spíš jen u malých dětí. Třeba s tou fialovou krávou, toho jsem byla osobně svědkem ve vlaku. Ale tomu klukovi mohlo být už tak sedm nebo osm, takže by mohl klidně vědět, že fialová kravička je jen jedna a ještě k tomu jen v TV ![]()
Ale znám dospělou osobu, která se diví takovým samozřejmým věcem, že mi někdy zůstává rozum stát. Konkrétnější s dovolením nebudu, nevím, kdo to tu čte…
@Fjodorka píše:
Jsem městské dítě a neznám žádné dítě ve městě, které by mělo takovéto nedostatky ve vzdělání
Jako jo, máme problémy třeba se správnou technikou při práci s hráběmi, vidlemi, nebo rýčem, ale všichni víme, že maso je ze zvířat, ořechy ze stromů (ano, i v Praze nám rostou ořechy) a mléko z kravky, kozy nebo ovce
svatá pravda, dokonce i to, že kráva není fialová a známe i spoustu dalších domácích zvířat, které i v Praze sem tam někdo chová
(a tím nemyslím kočky, papoušky a psy)
![]()
No i můj čtyřletý syn tedy ví, že mléko je od krávy, vajíčka od slepic atd… Ono je to asi i výchovou rodičů, jak to dětem vysvětlí. Nemyslím si, že inteligentní člověk nezná kaštany, ořechy a podobné věci
Bakaláře jsem také sledovala i Nemocnici na kraji města (i když ta mi dnes s odstupem času přijde už hodně retro, taková zpomalená, ale to je dobou nebo taky tím, že jsem to viděla už hodně krát. Ale ty nové díly mne moc nezaujaly…
Jinak si myslím, že dnes už jen zřídka vzniknou seriály nebo filmy, které by byly vtipné, bez vulgarit, podvádění, zloby atd, ale s dostatečnou dávkou humoru a nadsázky. Pro mě jsou takoví třeba Chalupáři nebo filmy Zítra to roztočíme drahoušků, šest medvědů s Cibulkou, to jsem vždycky milovala… I ty staré pohádky mi přijdou lepší, než ty nové moderní plné úžasných triků…
Mě se třeba to vyprávěj moc líbí a na ulici koukám tak ze zvyku, te´d mě baví ta stará zrovna je to ve fázi osvojení Emy…a to mě fakt ba…příjde mi, že dřív měla ta ulice vždy nějakou hlavní zápletku, která měla grády te´d už jsou všici jen sluníčkoví
@Fjodorka píše:
Jsem městské dítě a neznám žádné dítě ve městě, které by mělo takovéto nedostatky ve vzdělání
Jako jo, máme problémy třeba se správnou technikou při práci s hráběmi, vidlemi, nebo rýčem, ale všichni víme, že maso je ze zvířat, ořechy ze stromů (ano, i v Praze nám rostou ořechy) a mléko z kravky, kozy nebo ovce
nebo z matky
teď jsem viděla super obrázek:
http://www.zazzle.com/…156201016008
NO, musím s některými nesouhlasit. Já bydlím na vesnici. Když k nám přijedou příbuzní z Brna a Prahy, tak je to vždycky sranda jako hrom…nejlepší jsou otázky typu - kolik vajíček denně snese slepice atd.
a vždycky mně dorazí, když mně řenkou, já bych chtěla bydlet na vesnici, nic nemusíte dělat, přijdete domů dřív z práce a můžete jít do přírody ![]()
@mandarinkapomeranc to někdo řekne? Práce kolem baráku a zvířat je pořád to právě žádný odpočinek nikdy není ani v so ani ne.
![]()
@Kate888
No právě, ale to si někteří lidé z města nedokážou představit. Mě by ale ten jejich život třeba nebavil. I když máme hodně práce, tak je o zábavu pořád postaráno. Když přijedeme do města, tak oni sedí jen u kávy, chodí do kavárny, to podle mě není život…je to hrozně monotonní…a ruku na srdce, ve spoustě věci jsou skutečně úplně vedle…
@mandarinkapomeranc píše:
@Kate888
No právě, ale to si někteří lidé z města nedokážou představit. Mě by ale ten jejich život třeba nebavil. I když máme hodně práce, tak je o zábavu pořád postaráno. Když přijedeme do města, tak oni sedí jen u kávy, chodí do kavárny, to podle mě není život…je to hrozně monotonní…a ruku na srdce, ve spoustě věci jsou skutečně úplně vedle…
Zato každý den kydat králíky a slepice monotónní není ![]()