Ulice :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8653
14.12.15 23:34

Dívám se na středu a je mi Lídy líto. Monika se chová jak ta poslední spravedlivá, ale dát někomu ledvinu není jen tak, byť se jedná o mámu. Je prostě fakt, že monika nemůže pochopit Lídu, když sama dítě nemá - je to takové klišé, ale tady myslím bezezbytku platí. Byla do toho natlačena, hrr hrr všechno honem, kdyby na to byl čas, rozmyslet se, zvážit atd. třeba by se rozhodla jinak. Je vždy těžké balancovat mezi tím, co se od člověka očekává, a tím co on doopravdy chce nebo nechce. V tomto případě si myslím, že udělala to, na co má prostě právo :think:

Některé tady píšete, že byste to pro mámu udělaly, některé že asi ne, já sama taky nevím, ale spíš mě zajímá, kolik z vás - matek - byste si vzaly ledvinu od vlastního dítěte? Já fakt ne, ani kdyby mi šlo o život, to vím jistě.

ještě edit - konečně skvělá linka, to se scénáristům povedlo, po všech těch Pepanech, Vildovi, vztahu nevztahu Terezy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9763
15.12.15 07:42
@Amalthea píše:
Dívám se na středu a je mi Lídy líto. Monika se chová jak ta poslední spravedlivá, ale dát někomu ledvinu není jen tak, byť se jedná o mámu. Je prostě fakt, že monika nemůže pochopit Lídu, když sama dítě nemá - je to takové klišé, ale tady myslím bezezbytku platí. Byla do toho natlačena, hrr hrr všechno honem, kdyby na to byl čas, rozmyslet se, zvážit atd. třeba by se rozhodla jinak. Je vždy těžké balancovat mezi tím, co se od člověka očekává, a tím co on doopravdy chce nebo nechce. V tomto případě si myslím, že udělala to, na co má prostě právo :think:

Některé tady píšete, že byste to pro mámu udělaly, některé že asi ne, já sama taky nevím, ale spíš mě zajímá, kolik z vás - matek - byste si vzaly ledvinu od vlastního dítěte? Já fakt ne, ani kdyby mi šlo o život, to vím jistě.

ještě edit - konečně skvělá linka, to se scénáristům povedlo, po všech těch Pepanech, Vildovi, vztahu nevztahu Terezy apod.

Viď? To je naprosto vystižený. Vlastně se Jitka teď „chová“ jako matka, co „poškodí“ doživotně svoje dítě než aby zažila svoje pár měsíční/leté nepohodlí s dialýzou (než by se našel dárce). :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39650
15.12.15 07:57
@věrasek80 píše:
Já chápu obě dvě Lídu i Moniku a znám jednoho pána co chodí na dialýzu už 7let a je v pohodě docela kromě té únavy ale žije štastný a spokojený rodinný život

I já, ale Jitku vůbec - že to tak „samozřejmě“ a HNED přijme. Teprve to zjistili, na dialýzu chodí chvilinku a i když to příjemné není, tak proč hned, moc kvaltuje, a ještě to „musí“ být hned před svátkama…?!? :roll:

A i všeobecně - člověk, který je vhodný dárce a rozhodne se darovat, tak i přes to, že jde o nejbližší rodinu, nevěřím tomu, že nepotřebuje čas se s tím vůbec nejdřív nějak smířit, srovnat, psychicky se na to připravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
15.12.15 09:47

Holky, taky Jitku nechapu…v zivote bych nechtela po me dceri ledvinu! A opacne? S moji matkou mam neutralni vztah, takze bych ji ledvinu taky nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
15.12.15 10:05

@Amalthea presne radsi bych trpela nekolik let na dialyze a doufala ze se najde darce, nikdy bych si od dcery nevzala, dobrovolne ji cpat na operaci a vedet ze uz dosmrti nebude kvuli me zdrava.to fakt ne.
Jako jo dobra dejova linka, aspon se tam neco deje. Brzo bude zase cely dil jen o nespokojene tereze atd. Ale fakt je to moc narychlo asi aby se lidi do vanoc rychle koukali na neco zajimaveho, nez vymysli neco dalsiho,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.12.15 10:14

Už mě ty reklamní vsuvky začínají.. no, možná spíš bavit než štvát. Amálka v Mallu byla hooodně roztomilá a prodavač jak z cukru:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.12.15 10:35
@hofka píše:
Už mě ty reklamní vsuvky začínají.. no, možná spíš bavit než štvát. Amálka v Mallu byla hooodně roztomilá a prodavač jak z cukru:-)

Ten mall, to bylo fakt smesny :mrgreen:. Ale ucel to plni, uz si o tom piseme. Jen teda osobne si nemyslim, ze mall je kdovijaky zazrak :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.12.15 10:50
@KPKristy píše:
Ten mall, to bylo fakt smesny :mrgreen:. Ale ucel to plni, uz si o tom piseme. Jen teda osobne si nemyslim, ze mall je kdovijaky zazrak :jazyk:

já dokonce čekám objednávku z Mallu:-) ale rozhodně ne díky Ulici. Tyhle profláknutý krámy snad ani takovouhle reklamu nepotřebujou, ne? Stejně jako Billa. Reklam je milion i bez Ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.12.15 11:04
@hofka píše:
já dokonce čekám objednávku z Mallu:-) ale rozhodně ne díky Ulici. Tyhle profláknutý krámy snad ani takovouhle reklamu nepotřebujou, ne? Stejně jako Billa. Reklam je milion i bez Ulice.

Přečti si místní diskuzi a heureku a zjistíš, že potřebuje. Já už si tam nekoupím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
15.12.15 11:15

Nezdá se Vam, že Eddie začíná byt namyšlený a povrchní jako ta Zora? Splatil si svoje dluhy a ted je geroj, který muže soudit druhé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.12.15 11:18
@Iveta2012 píše:
Nezdá se Vam, že Eddie začíná byt namyšlený a povrchní jako ta Zora? Splatil si svoje dluhy a ted je geroj, který muže soudit druhé!

Přijde mi, že se dost změnil a asi zapomněl, kdo mu pomohl, když se mu stal ten jeho průser. Zora je psychotická nána, z něj se stává nadutý frajírek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.12.15 11:21
@Iveta2012 píše:
Nezdá se Vam, že Eddie začíná byt namyšlený a povrchní jako ta Zora? Splatil si svoje dluhy a ted je geroj, který muže soudit druhé!

taky mi to tak včera přišlo.. a je mi to docela líto..

• Citovat
  • Upravit
1912
15.12.15 12:03

S tím Ediem máte pravdu. já ho stejně měla nejradši zarostlýho v baloňáku popíjející pivko :mrgreen: byl prostě svůj, na nic si nehrál. a do takovýho Edieho se i Adriana zamilovala. myslím, že to s nima nebude mít hladký průběh a že on možná nakonec skončí s tou Zorou, protože jsou oba sečtělý, mají stejný zájmy a Adriana je někde úplně jinde a do toho ten Šmýd. nevím, co Edieho furt čílí, vždyť jeho se to prakticky přímo nějak netýká, jen se mu Adriana svěřuje, co a jak, ale to je přeci základ každýho normálního vztahu :nevim: no přijde mi škoda, jak se změnil.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
15.12.15 12:07
@Ester13 píše:
Taky jsem matka, ale kdybych mohla, ledvinu dám :)

Souhlasím, mám to stejně… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
15.12.15 12:22

Tak nevím, je to sice „jen“ seriál, ale z postavy Jitky dělají, myslím si neprávem, bohyni. Půlroku se kašlala na zdraví, měla v saloonu hrozně práce, přitom furt jen drbala
a jak by to tam bez ní zvládli. Teď se to vymstilo, ale vina se nějak přenesla na ostatní, hlavně teda na Lídu, že neskáče nadšením pro transplantaci. Jitušku všichni obletují, jak
ji dialýza pokaždéhrozně vyčerpává atd. atd. a že chudáknebude mít " hezké Vánoce". Přitom je to zhruba týden od zjištění, je doma, takže to není tak akutní. Je sice super, že tamtakovouhle dějovou linku zařadili, ale měli by se trochu zamyslet, ptž. takhle je to trochu mimo realitu. Máme podobný případ v rodině, i když vzdálenější, ale.. všechna vyšetření pro možnost transplantace, zjišťování
všech event. komplikací, konzultace a kontroly dárce i příjemce zabrali několik měsíců! Tady týden se vším všudy a svatá Jituška tím hroozně trpí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí