Vzal mě k babičce na oběd, on jedl a já na něj koukala o vodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5132
13.9.25 17:58
@stinga píše: Více

Existuje něco jako tradice pohostit hosta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.9.25 18:00
@Luboš P píše: Více
:roll: oni šli vynést nákup, a babička na to asi ve svých letech už oprávněně pr. dí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.9.25 18:03
@Anna766 píše: Více

no tak babička je možná naštvaná, že musí živit vnoučka v 32 letech, kdoví kolik takových slečen už si dotáhl, ona ji nepozvala, vnuk jí volal, že přijde i slečna, jestli vadí, tak co měla říct, řekla, že nevadí, ale ve skutečnosti není na žádnou slečnu zvědavá a ani nemíní hostit další lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
13.9.25 18:04

Bylo by zajímavé vědět o čem se vnuk s babičkou bavil, ale o obědě se mluvilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.9.25 18:08
@Luboš P píše: Více

a myslíš, že dvacet minut před jejich příjezdem nebo ještě méně, jak daleko jeli na nákup?, babka začala rychle vařit další oběd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
13.9.25 18:14

Nemyslím, protože z toho co napsala zakladatelka to nevyplývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
13.9.25 18:24

Jo, tak zenska chlapovi pomaha vytahat nakup, aby se chudak nepredrel a pak se spolu s jeho babickou divaji, jak si pochutnava? :mrgreen: tohle musi byt trol, takhle mazany chlap prece neskonci v dluzich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
13.9.25 18:26
@Anonymní píše: Více

A to v tom těžkém nákupu neměl nic, co by ti mohl dát na talířek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
13.9.25 18:29

Píšu za sebe, že mě by to bylo blbé. Nehledě na to, že si ji dotáhl domů vnuk, tak snad není pro něho tak těžké uvařit kafe a dát něco k tomu. Pokud ovšem není zvyklý že babička doma dělá všechno sama a on jen kouká, což by nebyl jediný chlap na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
13.9.25 18:42

Prijde mi, ze zbytecne hledas chyby v babicce. Ta se z vas tri zachovala nejvic pochopitelne.

Problém je ten chlap. A upřímně i ty, kdyz ti nevadí randit s nim v aute.

• Citovat
  • Upravit
9296
13.9.25 18:53

Kdo bude tomuto jednoduchému chlapci (ironie) zachraňovat zadek, až tady babi nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
13.9.25 19:00

Prosím tě, tobě je 30 a píšeš, jak kdybys přiletěla z Marsu. To, že tě vozí autem a vozí ti sladkosti z cest a já nevím co, prezentuješ jako osmý div světa. Toto, co dělá, já považuju za běžný projev náklonnosti. On tím na tebe evidentně chce udělat dojem a asi podle tvých reakcí (určitě byly nadšené až dojaté) byl utvrzen v tom, že mu to baštíš. To je chování na efekt. Jako vážně, to nejmenší, co může udělat pro to, aby tě získal, je přivézt ti čokoládu. O tom, jaký je, ale vypovídají jiné věci. Pominu jeho dluhy a zaměřím se na situaci u babičky. Takže bylo po čase oběda a on věděl, že mu babička uvařila oběd, což asi dělá vždy. Doufám, že jí taky z cest vozí sladkosti. Zvedl telefon a ohlásil, že přijedeš také.

Pokud by očekával, že dostaneš oběd, což jsi z důvodu neznalosti jejich zvyklostí mohla čekat také, tak by ve chvíli, kdys oběd nedostala, nějak reagoval. Ideálně: Babička se omluví, že s tebou nepočítala a další hotové jídlo nemá k dispozici. On se omluví, že to nečekal a chce se s tebou rozdělit, nebo řekne, že se jedete najíst někam do restaurace, ty řekneš, že se nic neděje a prostě slušně vyklidíte pole a najíte se jinde.

To se ale nestalo. Babička zřejmě není typ hostitelky, co má jídlo po každého, kdo jde zrovna kolem, její vnuk to asi ví, když u ní žije a hlavně mu to bylo úplně jedno. Nepřekvapilo ho to. A TO je jeho běžné chování. Nezájem. Jako někdy ve dvě odpoledne baštit oběd doma s tím, že na něj ještě musíš čekat, až se nají, abys eventuálně mohla odjet se někam najíst ty, je vrchol buranství.

Shrnula bych to, tak, jak se chová k ní, se jednou bude chovat k tobě. Takže nebudou sladkosti z cest, ale přijede, bude čekat jídlo pod čumák a nazdar. Protože někdo mu ten servis, na který je zvyklý, bude muset poskytovat. No a protože ti to asi trochu došlo, tak ti z toho bylo úzko. Protože to není jeho přetvářka, ale přirozenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
13.9.25 19:05

Tak kdyz si predstavim, ze se ke me někdo „pozve“ takhle na poslední chvilku, i tak bych uklohnila neco rychlého, i kdyby to měly být špagety s kecupem nebo volská oka. A porce podelit tak, aby to na tri bylo.
Podle me to proste ukazuje nepohostinnost v rodině, nulovou empatii, nekomunikaci (babi mohla rict „nic tu nemam, dovezte si neco, at se najite“),… Posadit bez omluvy navstevu k obedu se sklenicí vody je za me prostě nehoráznost, a udelala bych si z toho obrazek.
Minimalne toho, ze jako případná partnerka budes tak jak tak prehlizena jako hladina, chlapem i rodinou.

Me se doma cas od casu taky nekdo zjeví neohlasene, a pokud nechci ukázat otevřené nepřátelství, nakrmim je, i kdyby sem se mela podelit o posledni skývu :nevim:

Příspěvek upraven 13.09.25 v 23:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
13.9.25 19:05

Nevím, pak dopisuješ, že ti dával ochutnat, že nemáš ráda ryby.
Já teda vidím chybu hlavně v bábině. Mě osobně by bylo trapně nachystat vnukovi a nenachystat jeho partnerce.
Nepoznala jsem z toho, jestli se ládovala babička s vnukem nebo pouze vnuk.
Spíš mi přijde, že celá ta situace byla způsobena špatnou komunikací a nedorozuměním.
Zakladatelka pak píše, že jí nabízel, aby se šli najíst ještě oni dva, ale zakl. odmítla.
Do toho zase vhazovala věty, že hlad má. Já jako chlap bch byla dost zmatená.
Zakladatlko neboj se slušně říct, co bych chtěla. Nemůžeš mlžit, že máš hlad, nemáš hlad, chceš se najíst ale spadký ne.
Je to celé zmatené.
Jako větší red flag bych se zaměřila na výši jeho dluhů a věci okolo toho. Situace, kterou popisuješ, je spíš nedorozumění a rozporuplná komunikace následně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí