Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, první, co mě napadlo, je toxická babka, co to schválně zaobalila tak, aby vyšachovala potencionální babu, a on ňouma, co se nechá manipulovat babkou. Protože co by udělala normální ženská v této situaci? Neztrapňovala by vnuka obědem a nechala ho dýchat. Nemá to potenciál. ![]()
@Alice band píše: Více
Počkej, ty fakt nic nepřineseš když jdeš na návštěvu a necháváš se jen obsluhovat, jo?
Mě by bylo dost trapně, ale když ti to přijde v pohodě….
@izabe píše: Více
Na jakou návštèvu, jenom šli spolu odnést nákup a stavili se u něj.
@Takyjedna píše: Více
Přesně, nebylo to nic plánovaného a babka šla pak do obýváku.
Tak Alice všeobecně nenosí nic na návštěvy.
A podle reakce babičky, ta asi z jeho “návštěvy” dvakrát odvařena taky nebyla
a nešli pomalu k němu, ale k jeho babičce.
Příspěvek upraven 13.09.25 v 13:57
Já bych to teda tak pochopila, hodíme nákup domů( k němu), dáme oběd - oba spolu a jinde. Pak obšem epizoda babka zasahuje - naschvál přehodila výhybku, aby babu znemožnila, a vnuk na ní mohl zůstat emocionálně i finančně závislej. A ještě, aby vypadala jako starostlivá stařenka. Fuj teda! A chlapi jsou troubové, ti tuhle manipulaci nerozeznaj, a ještě ti, co to maj v rodině.
Tak jenom odnést nákup to nebylo, ten oběd tam byl: „volal babičce zda by jí nevadilo, že by mě vzal sebou k ní ( ví o mě ) a něco povídal o obědě atd. moc jsem neposlouchala, říkám to je divný říct jí, že přijdu na oběd“
@izabe kdysi jsem přinášela sem tam normálně. I vlastní matce jsem platila za návštěvu u mě když jsem chtěla aby přišla ke mě na kafe. Byla jsem hrozná blbka. Ale jinak dnes to vidím tak že rozhodně nevnímám za důležité někde něco nosit. Záleží kam, záleží za jakých okolností apod.
Každý má jiné metody a meze slušnosti. Ale nikdy mě nenapadlo že když napoprvé k babičce svého přítele nic nedonesu že by se na mě někdo špatně díval. Kdysi jsem nosila často a pokaždé akorát mě začali ještě víc využívat takže asi nás. at. ne, hmotné věci pro mě nemají takovou cenu..vnímám víc lidskost a nitro člověka jak se chová a jak vystupuje. Nejlépe se osobnost člověka projeví když se dozvíte jak mluví o vás za vašimi zády.
@Alice band píše: Více
Já jsem neřekla, že jen kvůli tomu se na ni špatně dívala. Ona na jeho dámské návštěvy nemusí byla vůbec zvědava, taky kdo ví, kolik jich tam už dotáhnul, taky už může mít svůj věk a chce klid….kazdopadne babička je ten nejmenší problém.
@Luboš P píše: Více
Jo, to jsem četla, jestli by mu nevadilo, že přijede s nákupem s novou babou a „něco o obědě“, to bych pochopila, že babka zasáhla, ať se jde najíst, a on to blbec nepochopil a ona taky ne.
Kdyby mi nekdo ohlasil navstevu, upravim jidlo, aby se najedli vsichni. Pani sice nikoho nepozvala, ale vnuk ji zavolal a chtel predstavit novou znamost, predvedla se v nejlepsim svetle.
No a samotny mladenec te pekne pripravil o ruzove bryle. Normalni muz by se bud rozdelil, nebo jist uplne odmitnul, protoze jinak by samou hanbou sousto nepozrel.
Vis, na cem jsi, co je divadlo, a co bezne chovani. Vzala bych to jako lekci, v duchu podekovala, ze se odkopal takto brzy zezacatku. O dalsi schuzku bych zajem nemela, vysvetlovat bych take nic nechtela, protoze jestli je schopen tohoto, dalsi problemy na sebe nenechaji dluho cekat.