Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty jsi se pak někde najedla?
Na rovinu, je to sobec a buran. Jasně, že je vám dobře, protože zatím nezažíváte nic zásadního. Jen randíčka. Tady máš ukázku, jak to bude fungovat do budoucna.
@Dara90 píše: Více
Netuším, pak až se najedl mi říkal, že teda bychom mohli ještě někam spolu, ale moje chut už byla tak okořeněná, že jsem řekla, né dobrý, fakt jsem byla uplně vyplá, až se mi chtělo brečet. Večer jsme teda ještě pak zajeli do mcdonaldu, po společné domluvě a bylo to fajn, ale ten oběd..
@Janli píše: Více
Ano, pak u sebe, jak jsme dojeli k nám s tím nakupem, jenže jsem s tím nepočítala, takže doma nebylo uvařeno, tak jsem si dala alespon salát s masem, co jsem měla a v lednici, a pak jsme šli pryč. Ano, je mi to jasné, právě proto, když tu je, sním trávím co nejvíce času, abych věděla jak funguje, ale toto mi teda ubralo body u něj a jsem taková, že mi ani najednou není líto že odjíždí..
@Anonymní píše: Více
Sladkostmi z ciziny bych mu zalepila něco…
Uz jen jak to ctu, jsem z toho chlapa naprosto otravena a zklamana. Pro me by to byl obrovskej vykricnik a nemela bych uz chut v tomhle pokracovat…navic jak pises ty dluhy, bydleni u babci…no nevim holka… ![]()
@Anonymní píše: Více
"a on jestli jsem naštvaná, říkám proč myslíš, "
Misto, cos mela na jeho otazku o nastvani jedinecnou moznost mu to vratit i s uroky a sjet ho jak malyho psa, tak se ho jeste zeptas proc myslis ![]()
Chlapi maji uplne jine mysleni nez my baby, oni funguji na konkr. faktech a pozadavcich, nikoli na abstrakcich typu proc myslis, jed tam, apod.
@Anonymní píše: Vícenapíšu to narovinu.. vypadá to tak že babička bude s vnoučkem tak trochu manipulovat. Je dost možné že je to ten typ ženské že co řekne tak to bude a ať zkusí někdo odporovat.
Málo si sebe vážíš, že se s takovým vůbec zahazuješ. Jakmile bych slyšela o dluzích, tak bych si s ním vůbec nic nezačínala. Ten oběd u babičky byla jen koruna, co korunuje dílo. Odešla bych středem a již bych se s ním nezahazovala.
Já začnu jinak…toto, co jsem četla, styl psaní atd, mi přijde spíš jako chování náctileté než skoro třicetileté dospělé ženy. Chápu, že tě situace u stolu zarazila, ale pokud ti na vztahu opravdu záleží, první věc, kterou máš udělat, je mu to hned říct. Ne psát dlouhé příspěvky na veřejné fórum, ne pomlouvat, a pak večer přece jen pokračovat, protože přeci „ostatní je super“. Pokud je všechno ostatní super, proč tedy lezeš na fórum s takovými věcmi ![]()
Vztah je o komunikaci a o tom, že si řeknete, co vám vadí, co vám překáží a najdete kompromis. A jedině tím, že mu to jasně řekneš, dojde mu, co ti vadí a dáte tomu nějakou cestu (pozitivní nebo teda zjistíte, že cesty se rozchází a každý půjde po svých) ![]()
Pokud to nezvládneš teď, budeš ve všech dalších vztazích opakovat stejný vzorec: narážky, trapné pocity, ouzko a frustrace, protože neumíš vyřešit svůj vnitřní problém s druhým. Takže ano, jeho chování mohlo být zarážející, ale od toho jsi ty, aby sis to vyříkala, aby mu to došlo a společně jste našli řešení ![]()
Příspěvek upraven 13.09.25 v 12:01
Já osobně bych asi nechtěla chlapa, co má dluhy. Ale obávám se, že seznamky jsou jich plné. Na druhou stranu ta aférka s obědem je trapná, ale asi bych to jen kvůli ní neukončovala. Lidé se holt občas dopouštějí přešpapů a trapností, všechno se dá vykomunikovat a napravit. A ty jsi teda zrovna taky úplně v pohodě nekomunikovala, nesnáším lidi, co se urážejí a přitom neřeknou na férovku proč. A fakt dost pochybuju, že všechny, co by se s ním hned rozešly něco takového ve skutečnosti nezažily a nepřešly to, protože chlap měl i jiné přednosti. Ale je to na tobě.
@Alice band píše: Více
„…že je to ten typ ženské že co řekne tak to bude a ať zkusí někdo odporovat“
Furt lepsi takove zenske nez ty, co si stezujou kudy chodi a doma se po nich kazdej vozi!
@Alice band Ale prd. Na druhou stranu když žije u babičky, která mu prakticky kryje záda a poskytuje střechu nad hlavou, je naprosto legitimní, že si určuje pravidla. Není to manipulace, spíš přirozené hranice toho, kdo dává podporu. Již dávno dospělý vnouček se samozřejmě může odstěhovat a řešit věci po svém, ale dokud zůstává tam, musí respektovat její podmínky. Obě strany mají svoji roli a právo na mantinely, babička na svá pravidla, vnuk na vlastní životní rozhodnutí, pokud je připraven nést následky ![]()
No masakr. Naprosto chápu tvé pocity. Že měla babička jen dva plátky lososa ji neomlouvá v tom, že se ti mohla aspoň omluvit a nabídnout kafe a třeba sušenky. A přítel… Můj manžel by mi aspoň nabídl, že mi dá malý talířek a rozdělí se o ten oběd se mnou. Tohle prostě zazdili oba ![]()
@Bytsamsebou
No, já ryby nejím, dal mi ochutnat, říkám že dobrý docela, ale jedl si vesele dál, říkám takovou chut utéct jsem ještě neměla, bylo to opravdu hodně ponižující. A toto mi dává celkem ten impuls,.které sbírám pro a proti jestli mi rozumíš.