Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák Tak to bylo tak, že mluvil s babičkou kvůli obědu a že tam teda dojde a jestli nevadí, že nejde sám. Babička řekla, že nevadí. Na tom nevidím nic divného. Ale ten zbytek už je divnej celej, nechá jí o hladu koukat, jak se on cpe
a vůbec, zadluženej chlap bydlící u babičky, to fakt chceš ![]()
To je trapná situace na obě strany. Vím, že po bitvě je každý generál, ale vidím to takhle. Babička byla zaskočená, protože ti neměla co nabídnout. Ovšem měla ti to bez vytáček říct, že s tím nepočítala a nabídnout aspoň kafe, čaj a sušenky. To má snad doma každý. A ty jsi mohla, když jsi viděla, že chystá oběd jen pro přítele, zavčasu říct něco ve smyslu - se mnou si nedělejte starosti, já se naobědvám doma. No, přítel se taky zachoval.jako buran, když tě tam nechal sedět o vodě a koukat na to jak se láduje. Taky mohl říct babce, že si to nechá na večer a vzít tě na oběd nebo se s tebou aspoň symbolicky rozdělit. Není on tak trochu sobeček?
@Buba mara „Babička byla zaskočená, protože ti neměla co nabídnout.“ Ale vždyť byla informovaná předem a vnukovi měla říci: dobře tak přijďte, ale počítej s tím, že budeš mít menší porci.
@Luboš P píše: Více
Tak zase, chlapa to mělo napadnout taky ne?
Já nevím, fakt mi přijde absurdní jíst oběd, když vedle mě sedí partner/ka jen s vodou v ruce a vím, že taky nejedl/a a musí mít hlad ![]()
Ja byt psmdesatiletou babickou, tak bych taky byla nepsolecenska a zaskocena..v osmdesati nebudu zvedava na nenadale navstevy cizich lidi. Mylsim ze to je duvod proč zakladatelka vlastne rika, ze babi je nafucena.
Prostě ten chlap ma EQ tykve.
No, ono když máš dva kousky ryby a brambor uvařeno tak akorát pro dva, tak zase není Ježíš Kristus, aby z jedné ryby podělila zástupy, že jo?
Já bych teda sama ani takhle narychlo k nikomu na “oběd” nechodila
Tak tohle je teda třaskavá diskuse
.
Mně je teda trapně za všechny tři, a vůbec nevím, komu fandit nebo komu nadávat, vnímám to jako jedno velké nedorozumění.
Není dostatek vstupních informací o babičce; není známý důvod, proč nebyla nadšená z návštěvy, můžou tam být desítky důvodů.
Chlápek je odrostlé dítě, ale ne muž.
A zakladatelka je taky
Ale tím, že nevíme, jak to bylo s babičkou a vůbec, celková situace po příchodu..tak raději zakladatelku nehodnotím…ale umím si velmi dobře představit jednu z mnoha možností:
Babička ( hrdě) :" tak dneska máme lososa.." ( pěkně drahého lososa)
Zakladatelka špitne: " ryby nejím.." ( babičku málem raní mrtvice..)
Chlápek ( zachraňuje situaci u babičky) : " a to já si dám rád, babi."
Chlápek ( zachraňuje situaci u zakladatelky):" a dáš si aspoň čaj, vodu…"
Zakladatelka špitne:" vodu" a sklopí skromně oči…trapárna na entú…
@jasperka2 Tedy podle tebe : babička nabídla zakladatelce lososa a ona odmítla a teď si stěžuje?
Ano, jedna z možností. I když možná to zakladatelka někde jasně napsala, že jí nikdo rybu nenabídl, mohla jsem to přehlédnout. Ale někde na začátku psala, že jí oběd nabízeli, a řekla že ryby nejí. A pak si ovšem stěžovala, že jí mohli nabídnout aspoň brambory. ![]()
@jasperka2 píše: Více
Babička mi nenabídla nic, on vodu nebo čaj, zbytek znáte.
@andrasteia píše: Více
Když odbočíme od tématu, kdyz ji o me rikal, zajímalo ji hlavně zda jsem stihla
![]()
@ivašot. píše: Více
Nešli jsme ba oběd, nebo aspoň ja ne, ale pomoct s nákupem a takto to dopadlo..
@Buba mara píše: Více
Ma kuchyn a za za rohem jidelnu, nevidela jsem co tam dělají…