Vegetariánství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mia
23.3.06 20:44

Mojřičko

četla jsem to také, jde o ty plísně, ale já v těhu mela děsivou chuť na Vltavín, tak jsem měsíc odolávala a potom se na to vybodla :lol: to jsem si pošmákla no a celý zbytek těhu byl ok. Max občas plesniý sýr od nás ochutná, ale jako jeho jídlo nedostává, přijde mi to trochu moc na zažíání, já z těch tekutějších francouzkého typu mívám trochu rychlou … takže mrně nezatěžuju, ale je to jen pocit, žádné studované …

Dík za pomazánku, vypadá dobře zkusím

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
7708
5.4.06 08:57

Holky nevíte některá odkdy můžou děti sojováý maso? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
5.4.06 11:08

Ashley, určitě se tu nějaká maminka s radou objeví :-) Děvčata, já fakt nevím, zda je potíž u mne nebo na jiném přijímači, ale…potkala jsem ve městě zase našeho firemního čaroděje (je to léčitel, sensibil, biotronik atd.) a ten do mě pořád hustí, že musím jíst maso, jinak že se mnou bude ámen. Že prý teď v těhu to ještě jde, ale až začnu kojit, že si všechno potřebné ze mě mimíš vezme a že se mnou to bude bez pořádných bílkovin špatné. Co mu na to říct? On se na mě podívá, zabručí si pod vousy a prý vidí skrz člověka. Je fakt, že pár lidem už dost pomohl. Já fakt nevím. Ještě pořád si nejsem sebou moc jistá, protože denně nejím sóju, tofu mám tak jednou za týden, luštěniny teď tuplem nemožu…takže žiju na zelenině, bramborách, ovoci…holky, já si fakt nevěřím. Možná bych měla asi více jíst tofu. To je na pytel, zase mě takhle nahlodat. Chtěla jsem se zeptat, zda se některá z vás nevěnuje samoléčbě bylinkami. Moc mne zajímá např. gemmoterapie a ráda bych si v létě sbírala bylinky, sušila a nakládala do olejů. Nemáte typ na nějaký dobrý herbář nebo literaturu kolem léčení bylinkami? Přeji krásné jaro!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
5.4.06 11:13

Ashley

úplně přesně ti to neřeknu, mám dítko mladší tak se učím postupně s ním :lol: , nicméně pokud jde o sojové maso, to sušené, kostky, plátky, nudličky tak bych se jednou za čas pro tvého Dominika asi už nebála, spíš tam půjde o úpravu (koření a nadýmavost). Max jí zatím jen tofu, ale je mu trochu přes rok, teď jsme měli segedýnský guláš právě s kostkama a ten ještě nedostal, ale také kvůli zelí. Za rok už bych to jako problém asi neviděla, spíš si u těhle „prefabrikoaných“ potravin hlídám kvalitu, tedy jen pohledem, čichem a dle expirace.

Případně dej vědět jak ses rozhodla a jak jste dopadli, každá zkušenost je cenná

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
mia
5.4.06 11:50

Faninko

tohle je na tobě, zda mu věříš a nebo ne.

Budu jen stručná, já si během těhu dala tak třikrát rybu, dakrát aby to bylo společensky únosnější a jednou páč jsem na ni měla chuť. Když jsem kojila tak asi jednou a to jsem sedm měsíců kojila plně a doteď ponocích a jsem znovu těhu.
Radila bych poslouchat vlastní tělo, k těm luštěninám, chápu, ale třeba červená čočka by ti snad vadit neměla, přidávám jí trošku třeba do polívky na zahušťení a potom tady je recet na pomazánku, co jsem tedy ještě nezkoušela, ale moc se mi líbí.
Obecně jsem těhu a vlastně doteď :lol: jím častěji malé porce, takže mi nebývá špatně z ničeho, ale to je zkušenost od kusu :lol:, jím na co mám chuť.
Ještě jedna poznámka, ráda bych věděla, co jsou to pořádné bílkoviny, nic jako kvlitnější masové, potažmo živočišné bílkoviny neexistuje jsou jen základní aminokyseliny, které jsou pravda kompletněji zastoupené živočišné stravě, ale rostlinná, není nekvalitnější, jen jí musíš lépe kombinovat, snadnou záchranou jsou mléčné zakysané výrobky a aječný bílek, ale to jistě víš.

mnoho zdaru a spokojenosti

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
1719
5.4.06 12:40

Faninko,
toho sensibila bych s prominutím kopla do..No, tomuto člověku bych jeho léčitelství nevěřila, protože každý rozumný léčitel je informován o pozitivech (i možných negativech - ale mezi ně nepatří „nekvalitní“ bílkoviny) vegetariánské stravy a takhle strašit těhuli je neodpustitelné!!!
Já jsem do šestého měsíce nejedla skoro nic - o luštěninách a tofu jsem si mohla leda nechat zdát, pak to bylo o něco lepší, ale zas se mi do žaludku moc nevešlo, s mléčnými výrobky jsem to nepřeháněla a porodila jsem v termínu tříkilového cvrčka, plně jsem kojila do 5. měsíce a kojím dodnes. Nemám žádné problémy (krom zlenivělého a bolavého tělo z toho jak malou nosím ale zároveň přitom tělo pořádně neprocvičuju a neprotahuju).Ani teď nemá luštěniny každý den, tofu taky ne, mléč. výrobky jakbysmet a vše je OK..Chystám se na další těhu a veg. budu i nadále - maso si dám jen když na něho dostanu neovladatelnou chuť jak se mi asi 2× v těhu stalo. Tož tak.
Znovu opakuji to co řekla Mia - důležité jsou aminokyseliny ne konkrétní bílkoviny, rostlinné bílkoviyn obsahují úplné spektrum esenciálních (nezbytných) AK, jen některé mají některých míň - takže když je zkombinuješ (stačí během dne, ne při jednom jídle) tak je vše v pořádku.
Musím běžet dítě se mi budí
pá Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.4.06 19:22

faninko,
poradne bilkoviny jsou opravdu i v soji atd, rostlinne jsou lepe stravitelne (telo nemusi vydavat tolik energie na rozlozeni bilkovin na aminokyseliny a pak si z nich stavet vlastni kombinace)

je to naprosto individualni, telo si rekne, je muj nazor.

ja pravidelne v tehu dostavala chut na maso, v poslednim to byl dokonce stejk, ktery mi i chutnal! (jinak jsem vzdycky s lehkym sebezaprenim nakrmila telo, kdyz uz chtelo ;-))

deti me sice po roce kojeni vycucaly, ale to bylo spis tim, ze jsem nemela kolikrat cas na zadne jidlo…
kosti se mi nelamaly, vlasy mam lepsi nez pred tehu, zuby jsem mela spatne vzdycky, to nesrovnam.

jinak vajicko uz ani nevim jak vypada ;-) kravske mliko mi prijde nelogicke pit (ono se telatkum pak dava sunar!) syr si obcas dame na chut… a je mi fajn. mela jsem jednou k recenzi knizku o veganstvi behem tehotenstvi a kojeni, to jako vegetarian si vubec nemusis lamat hlavu, bych rekla. zakladem je strava pestra a vyvazena, ja kdybych mela kazdy den tofu ci sojove maso tak bych mela potize s travenim (leda ze bych delala zednika) - a kojim o sto sest :-)

neboj (anebo mas treba opravdu potrebu si to maso dat? ;-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
8.4.06 17:20

Ahojky :D ,

chtěla jsem se děvčata zeptat na nějaký tip, jak chutně připravit Topinambur, dostala jsem nějaký od strejdy a něco za:,–(ím a zbytek nevím jak upravit, pro nás nebo pro Mišáka.

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
8.4.06 19:48

Maminky, díky za povzbuzení. Asi vám budu připadat zvláštní, ale právě proto, že tělíčko poslouchám, dávám to, oč si řekne, tak bych teoreticky měla být úplně OK. Protože to je přece základ takhle naslouchat svému tělu, že ano? Jenže to moje tělíčko si říká o samé „často nezdravé“ věci. Chuť na maso nemám, na žádné…nemám chuť právě ani na obiloviny, vločky, sóju, pohanku. Takže si občas dávám od babičky domácí vajíčko, mléko vyjímečně, občas jogurt a sýry. Nikdy bych o sobě a svém tělu nepochybovala, ale v nedávné minulosti jsem měla dost závažné problémy s krvetvorbou, nechápala jsem to, protože jsem necítila, že bych něco dělala špatně a nikdo mi nebyl schopen říct, proč to tak je. Lékaři to dávali za vinu „absenci masa a špatné výživě“, léčitele jsem nevyhledávala (a stejně si mě jeden našel sám a i ten mne straší, že se mi to vrátí). Takže právě proto, že jsem měla ty dvě hospitalizace a potíže, tak jsem tak „ovlivnitelná“. Nezlobte se na mě, že to sem tahám, i toho léčitele, já se potřebovala někomu spřízněnému svěřit :-) Kamarádka vegetariánka také v pohodě porodila, odkojila a vychovala dva chlapečky a to na velmi chudé stravě, takže jenom v té výživě to nebude. Ono se to tomu rádoby léčiteli stějně všechno vrátí, zrengenovat si vás bez svolení, říct, že je vše OK a že vám nic neschází a pak říct, že jestli nezačnu jíst maso, tak že po porodu to odskáču a bla bla. Možná, kdybych neměla trošku pochybnosti, že třeba tu stravu flákám, tak by si to nedovolil. Každopéro pohodička, uklidnily jste mne. Dneska jsem si hrála s roční holčičkou a už se nemůžu dočkat, až ten náš drobeček bude taky tak rošťandit s naším bafanem. Krásné jaro přeji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
8.4.06 21:40

Ahoj Kačko,já jsem taky nedávno narazila na topinambury.Steli jsem to uvařila v páře s mrkví a je to krásně sladoučký.Já jsem to snědla syrový a chutnalo mi to víc než vařený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.4.06 14:40

topinambury - kdyz varim, loupu je, jinak byla ta slupka po uvareni tvrda. opravdu sladoucke, ale spis nez hlavni chod se mi osvedcilo do polivky
ze syrovych jde udelat salatek: proste nastrouhat a smichat treba s mrkvickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.4.06 01:06

Faninko,ak Ťa to ukľudní,čo dúfam!tak jeden môj zážitok s „liečiteľom“ z vlaku..keď som cestovala za milým a snažili sme sa o bábo..z ničoho nič sa začal až dotieravo rozprávať,asi nepochopil,že ja môžem mať aj strach a vôbec :! že mi chýba železo a zinok a som bledá a už mi dával nejaké kartičky,rady a pritom..dúfam,že ma pochopíte,lebo nie som zatiaľ veľmi veg..ale pracujem na tom,som jedla všetko a osto šesť,a naozaj aj veľa zeleniny,ovocia,rôzne orechy a semienka,skrátka okrem „komercie“ aj zdravo…zamilovaným všetko dobre trávi :wink: ,tak neviem čo vlastne ten „ujo“ videl..len sa neboj a buď silná,vždy si predstav,mne to pomáha,keď teraz kojím a tiež si myslím,že už nemám žiadny vitamín a minerál navyše,že ženy rodili a kojili aj kedysi dávno a niekedy naozaj nemali skoro nič..ja Ťa chcem len povzbudiť.Ak chceš môžme si písať niečo o bylinkách,ozvem sa Ti do SZ?mám veľa kníh a stále dokupujem,študujem,tak len tak v rámci výmeny info.Drž sa a neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.6.06 13:52

Ahoj holky ,
prosím Vás moc o radu. Nejsem vegetarián, snažím se praktikovat stravu podle krevních skupin, protože já asi maso k životu potřebuju podle té krve mi to i vychází. Je mi líto těch zvířat, ale neumím si pomoci a před těmi, které to dokáží, klobouk dolů. Obracím se na Vás s dotazem- vaříte třeba doma brokolicovou polévku, nebo jinou, zadělávanou, zeleninovou? Manža do toho chce vždycky trochu mléka na zjemnění, jenže pro nulky, což jsem já a děti, je mléko spíše škodlivé. Máte některá třeba zkušenost s tím, že by se tam dalo dát třeba sojové, nebo rýžové mléko? to samé platí i pro omáčky a tak…
Oni jsou ti moji pacholci hrozně mlsní.
Děkuju moc.

Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
12.6.06 13:04

Mickie

sojové mám vyzkoušené, rýžové, nebo ovesné určitě také půjde, asi jsem je i zkoušela, ale už si nepamatuju nic bližšího, jinak pokud jde o omáčky, tak jde koupit čistě rostliný základ na omáčky, je to taková tetrapaková krabička, stačí ohřát, já občas dávám pár lžiček i do polévek.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
1719
13.6.06 12:05

ahoj Mickie já používám hodně ovesné mléko (sušené od firmy Asp) a to všude kde se používá normální mléko - to my nepijem. A kolikrát nikdo nepozná rozdíl :-)
Dávám ho i do bram. kaše, palačinek (ty stejně dělám celozrnné, takže už jsou tak dost extra - a jí je jen někdo :-) ), dělám z něj bešamelovou omáčku na těstoviny a zeleninu, do koktejlů s ovocem..no prostě skoro všude..
Dřív jsem hodně používala i sojové, ale nějak mi přestalo chutnat.
Jinak jak Mia píše dají se koupit rostlinná mléka a smetany v tetrapaku - většinou na bázi sóji..(ve zdravé výživě)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová