Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janasas píše:
@Lenka_Hal tak podle tabulek už je něco až podvýživa, tak já to beru i tak, že bych třeba nechtěla mít povýživu, ale hlavne mít 36
Každopádně to je jenom v hlavě. Já zám holky co mají vel. 36 a pořád melou, že jsou tlusté. Každý to vnímá jinak, že přijde 36 fakt málo, a 34, už je extrem…to mi přijdou už dětské míry.. opět ale píšu, pokud je někdo nemocný a nebo to má v rodě, tak to chápu, já spíš myslím, ty věčné hlídačky jídla a dietářkyPříspěvek upraven 03.10.18 v 12:18
velikost je dána už pěknou řádku roků a neříkejte, že např. vel. 38 byla před XXX roky jiná. Ta je konstantní, čili neměnná. !!! ![]()
@Janasas píše:
@Klopotkova on je to vel S ne, pokud se nepletu.. běžná dámská velikost..aspoň dřív bývalated to jede už na xs a dokonce jsem viděla xxs
36 je S, 38 M. Tak to je a tak to vždy bylo. ![]()
@Klopotkova možná je to takto, já vidím na oblečení třeba S/M a je uvedeno 36
Příspěvek upraven 03.10.18 v 12:28
@opozice no velikost možná oblečení ne, ale vnímá této vlekosti určitě ano.. Dřív, když žena měla vel . 38- a to oblečení se šilo volnější tak byla brána jako hubená..
Dnes koupíte všechny trička obtáhlé, tak je to opravdu rozdíl..
Já když vidala oblečení 38 co měla máma ve skříni, tak opravdu to dneska 38 neni.. ![]()
@Emimin7 píše:
Mně přijde, že s dnešní tloušťkou je to lepší než zhrubapřed deseti lety. Řekl bych, že dnešní třicátníci a třicátnice byli před deseti tlustší než dnešní dvacetiletí.
já jsem na štíhlé a musím říci, že před deseti roky byl větší výběr, pokud se dnes ty baby někde neschovávají. ![]()
@Janasas píše:Čert aby se v tom vyznal.
@opozice no velikost možná oblečení ne, ale vnímá této vlekosti určitě ano.. Dřív, když žena měla vel . 38- a to oblečení se šilo volnější tak byla brána jako hubená..
Dnes koupíte všechny trička obtáhlé, tak je to opravdu rozdíl..
Já když vidala oblečení 38 co měla máma ve skříni, tak opravdu to dneska 38 neni..
@opozice píše:
já jsem na štíhlé a musím říci, že před deseti roky byl větší výběr, pokud se dnes ty baby někde neschovávají.
Nevím, jestli to myslíme stejně. Mezi dnešními třicátnicemi možná takový výběr není. Ale meži dvacítkami je. ![]()
@opozice ono je to stejně jedno, každý má rád něco jiného.. Já mám ráda trochu silnější- ne tlusté, ale prostě chlapy.. nemusí mít svaly, ale prostě ne uplně hubené a když jsem viděla nějakou přehlídku můžu,. tak nevím no
i muži mi přijdou, že mají v dnešní době co dělat
že jsou na mě požadavky přísnější jak dřív
![]()
@Emimin7 píše:
Nevím, jestli to myslíme stejně. Mezi dnešními třicátnicemi možná takový výběr není. Ale meži dvacítkami je.
dvacky mě moc nezajímají, ty nic neumějí. ![]()
@Janasas píše:
@opozice ono je to stejně jedno, každý má rád něco jiného.. Já mám ráda trochu silnější- ne tlusté, ale prostě chlapy.. nemusí mít svaly, ale prostě ne uplně hubené a když jsem viděla nějakou přehlídku můžu,. tak nevím noi muži mi přijdou, že mají v dnešní době co dělat
že jsou na mě požadavky přísnější jak dřív
![]()
já bych tě ohodnotil, neboj.
Ale foto nemám, bohužel.
Oděv a boty jsem nikdy nekoupil přes e-shop, protože to nejde vyzkoušet. V kameňáku to vyzkouším a případně vyměním. Jednou jsem nechal poslat přes Ali-Expres z Číny kamarádce k svátku pěkné tanga, přední trojúhelník skoro průhledný a na něm cca 2 cm pavouček, bylo jich v sadě sedm a každé tanga pavouček jiný druh. A ejhle ony byly velké.
@Janasas píše:
@opozice zaučíš![]()
fakt neeee, mně se už učit nechce, to jsem dělal v období 25-30 roků. ![]()
@Janasas píše:
@Lenka_Hal tak podle tabulek už je něco až podvýživa, tak já to beru i tak, že bych třeba nechtěla mít povýživu, ale hlavne mít 36
Každopádně to je jenom v hlavě. Já zám holky co mají vel. 36 a pořád melou, že jsou tlusté. Každý to vnímá jinak, že přijde 36 fakt málo, a 34, už je extrem…to mi přijdou už dětské míry.. opět ale píšu, pokud je někdo nemocný a nebo to má v rodě, tak to chápu, já spíš myslím, ty věčné hlídačky jídla a dietářkyPříspěvek upraven 03.10.18 v 12:18
Tak ja na to koukam za sebe. Rada sportuju a za kazde kilo navic, se ketrym musim vybehnout do kopce, si nadavam.
Vecne dietarky byvaji vetsinou spis silnejsi ![]()
@Terez001 píše:
@radkka Přesně, naprosto souhlasím. Taky mi ted přijde, že je norma být oplácaný a pak se ti tlustí lidi plácají po rameni, že vypadají přece normálně, že kdo má 55 kg, je anorektička. Já mám teda necelých 50 a denně slýchám, at se najím. Jsem úplně normální, nejsem vychrtlá. Ale kdybych řekla těm, co mi to říkají, že zas oni by měli něco shodit, ta bych byla za netaktní svi.ni.
Podle mě si to tímto lidi omlouvají, že jso tlustí, protože přece ideál krásy a norma je být oplácaný (tlustý). Přesně, není nic pěkného na tlusté mladé holce. Ne, ženeské tvary a tlouštka je úplně něco jiného a ženské tvary nerovnají se 85 kilům.
Naštětsí muž má stejný názor.
A Výmluvy, že nosit velikost 42 je akorát na ženu je opravdu trapný. Pardon za ostrý názor, ale lidi jsou líní a radši se vyžerou a pak to svádí na genetiku, nebo, že vypadají žensky a tak to přece má být
Holky mi přijdou normální. Až na tu jednu, co jí lezou kosti, ale to může takto mít. Já mám štíhlé nohy, zadek, ale hrudník a ruce kostnaté. I kdybych nabrala, naberu jen v zadku a nohách
A kolik měříš cm??? Dcerka má ve 12 letech 164 cm a 50 kg, závodně sportuje a má vyloženě zpevněnou vysportovanou stihlounkou postavu.
Nedokážu si představit, jak by vypadala a jak vy vydržela sportovní výkon, kdyby měla ještě zhubnout ![]()
Jo a velikost nosí M, která je ji bohužel širší, protože u S jsou ji krátké nohavice a rukávy… má dlouhé ruce a nohy
@káťa to asi nemyslis dospelackou velikost S
…tady by odpovidala s-m youth,ale uz nevim Jak je to v cr.myslela jsem,ze primo vyska v cm.